Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
INGILIZ ARABALAR

Aston Martin DB12

Aston Martin DB12 Erlkönig DB11 varisi 2023 sonbaharında başlayacak

Aston Martin DB12 Erlkönig DB11 varisi 2023 sonbaharında başlayacak

DB11 varisi, iyi bilinen hatlara ve içten yanmalı motorlara güvenmeye devam ediyor. DB12, 2023 sonbaharında müşterilere sunulmalıdır.


Aston Martin, 2016'dan beri DB11 spor otomobilini sunuyor. Tahrik, kendi geliştirdiği 5.2 litrelik V12 biturboya ve alternatif olarak Mercedes-AMG rafından gelen dört litrelik çift turbolu V8'e dayanıyor. Aston Martin ayrıca Mercedes'ten DB11'in elektronik mimarisinin ve Comand bilgi-eğlence sisteminin büyük parçalarını alıyor.

 

Cadde Haber`e göre büyük bir makyaj gibi görünüyor

DB11 halefinin 2023'ün üçüncü çeyreği gibi erken bir tarihte ilk müşterilere sunulması planlanıyor. Bu, İngilizler tarafından yeni spor araba için yayınlanan bir tanıtımdan ortaya çıkıyor. Güncellemeyle birlikte Brit yeni bir isme de kavuşuyor. DB11, DB12 olur. Bu, yeni tip kısaltması için çeşitli uluslararası patent başvurularından kaynaklanmaktadır. DB7, DB9 ve DB11'den sonra üretici, 1971'deki DB6'dan bu yana ilk kez isimlendirmede çift sayıya geri döndü.

Şimdiye kadar yakalanan DB12 prototipleri, tamamen yeni bir arabadan çok DB11 için büyük bir makyaja işaret ediyor. Tek gerçek değişiklik ön tarafta görünüyor. Burada radyatör ızgarası ağzını eskisinden çok daha geniş açıyor. Kamuflajın altında yeni LED farlar görülüyor. Ön apron da büyütülmüş bir spoyler ile yeniden tasarlandı. Havalandırmalı motor kaputu, DB11'den zaten tanıdıktır.

Açıkça fark edilen egzoz sistemi ayrıca tahrik kaynağı olarak içten yanmalı motorlara işaret ediyor. Ayrıca prototip, bir benzin istasyonunda geleneksel bir pompanın önünde yakalandı. V8 ve V12'nin kullanılmaya devam edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor. Vantage ailesinde, on iki silindirli motor, nihai bir özel modelle çoktan sıralandı. Eski Aston Martin patronu Tobias Moers, on iki silindirli motor için en az 2026 yılına kadar bir gelecek öngörmüştü. Neredeyse değişmeyen genel konsept de olası bir elektrifikasyon belirtisi göstermiyor.

İç mekan için, eski Comand'dan yeni Mercedes MBUX bilgi-eğlence sistemine geçiş düşünülebilir.

Aston Martin, 2023'ün üçüncü çeyreğinde DB11'in halefini getiriyor. DB12 olarak adlandırılacak, ancak yeni bir araba olmayacak. Bunun yerine, iyi bilinen içten yanmalı motorlarla büyük bir makyaj yapılması bekleniyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.