Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

BMW i5

BMW i5 (2023): elektrikli, 5 serisi, G60, pazara giriş, station wagon

BMW, i5'in ilk resmi fotoğraflarını yayınladı


Yeni BMW 5 Serisi aynı zamanda elektrikli bir i5 versiyonu olarak gelir. Şimdi BMW ilk resmi fotoğrafları yayınladı: Kış testleri sırasında i5'i kamufle edilmiş olarak gösteriyorlar!

BMW 5 Serisi G60'ın tanıtımına az kaldı! 5 Serisinin sekizinci nesli Ekim 2023'te gösterilecek ve ilk kez elektrikli versiyon olarak da satışa sunulacak. BMW geçtiğimiz günlerde i5'in sadece bir sedan olarak değil aynı zamanda bir touring olarak geleceğini açıkladı. Bu, BMW'ye ilk elektrikli istasyon vagonunu verecekti. İşte BMW i5'in ilk resmi fotoğrafları!


Bununla birlikte, i5 hala yoğun bir şekilde kamufle edilmiştir, çünkü fotoğraflar Kuzey Kutup Dairesi'nde ve Alplerin eteklerinde yapılan kış testleri sırasında çekilmiştir. 2022'de elektrikli sedan, buzda ve karda binlerce kilometre boyunca kendini kanıtlamak zorunda kaldı. Burada hem sürüş dinamiği nitelikleri test edildi hem de elektrikli sürücünün kararlılığı kontrol edildi.
Sportif bir i5 M ayarlanmalıdır
Henüz somut bir teknik veri yok. Ancak BMW, i5'in gelişmiş beşinci nesil eDrive teknolojisine dayandığını ortaya koyuyor. Bu, ilk olarak iX3'te kullanılan ve o zamandan beri i4, i7 ve iX'te de kullanılan sürücü neslidir. En az 400 kW (544 hp) güce sahip sportif bir M versiyonu günün siparişi olmalı, çünkü resimler zaten M dış aynalara sahip bir prototip gösteriyor.
500 kilometreden fazla menzil
En son pil teknolojisi, sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile BMW i5'te uzun menziller ve kısa şarj duruşları sağlamalıdır. AUTO BILD, i5'in 500 kilometrenin çok üzerinde bir menzile sahip olacağını varsayar. i5 muhtemelen 800 volt teknolojisi olmadan da yapacak, çünkü özel bir elektrikli platforma (yalnızca yeni sınıfla tanıtılacak) değil, değiştirilmiş bir CLAR platformuna dayanıyor.


İç mekanda, iX ve BMW İşletim Sistemi 8.5'e benzer, kavisli ekrana sahip geniş ekranlı kokpit içeren azaltılmış bir tasarım bekliyoruz. i5 2023'te sunulacak, bunu 2024'te station wagon versiyonu takip edecek.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.