Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
AMERIKAN ARABALAR

GMC Hummer EV pikapı Earthcruiser karavanı

GMC Hummer EV elektrikli Hummer mobil bir eve dönüşüyor

GMC ve EarthCruiser, Hummer tabanlı bir elektrikli keşif aracı geliştiriyor. Şimdi bir ilk teaser var, galası 2023 yazında.

Elektrikle çalışan Hummer EV, kendi içinde olağanüstü bir araçtan daha fazlasıdır - 1.000 hp'ye kadar, 200 kWh'ye kadar pil, bir sonraki duyuruya kadar tükendi. Şimdiye kadar teslim edilen birkaç modele gerçek ay fiyatları getiriyor. GMC şu anda bu üretim modeliyle talebi karşılayamasa da, marka bir keşif aracı olarak tamamen elektrikli olarak vahşi doğada dolaşacak başka bir model duyurdu.

Bu amaçla şirket, inşaatçı EarthCruiser ile bir işbirliğini duyurdu. Aslen Avustralyalı olan EarthCruiser, ABD keşif aracı pazarında da güçlü bir varlığa sahiptir. Buradaki odak noktası, Mitsubishi Fuso'ya dayalı büyük mobil evler ve Ram kamyonetlerine dayalı daha kompakt varyantlardır.

Çatıda güneş enerjisi teknolojisi

Yaz aylarında GMC, inşaat ve genişlemenin açıkça geliştirildiği EarthCruiser ile işbirliğinin sonucunu sunmak istiyor. İlk teaser görüntüsü, yeni Hummer EV tabanlı keşif aracını yukarıdan gösteriyor. İç mekanda ayakta durma yüksekliği elde edilecek şekilde bir bütün olarak açılabilen veya kaldırılabilen yükseltilmiş tavan kabuğuna sahip kapalı bir gövde görülebilir.

Çatıya kurulan güneş enerjisi modülleri, muhtemelen esasen yaşam modülünün yerleşik teknolojisi için enerji üretiyor, ancak aynı zamanda muhtemelen sürüş bataryası için biraz şarj etme kapasitesi de sağlayabiliyor. Ayrıca, kabinin arka kısmında, bu alanda enine bir yatağı gösterebilecek bir çıkıntı da göze çarpmaktadır. Resim galerisinde, bir EarthCruiser Unimog örneğini kullanarak, EarthCruiser araçlarının içinin genel olarak nasıl göründüğünü gösteriyoruz.

Bu pahalı olacak!

Yeni model, muhtemelen her şeyden uzakta olağan keşif aracı gezilerini gerçekleştiremeyecek, çünkü zaten ağır olan Hummer EV, gövde yapısı nedeniyle birkaç kilo daha taşımak zorunda kalacak. Hâlâ isimsiz RV Hummer, özellikle medeni alanlarda şarj istasyonundan şarj istasyonuna taşınacak. Elbette henüz olası fiyatların bir önizlemesi yok. Ancak, EarthCruiser'dan alışkın olduğunuz taban ve oranlar göz önüne alındığında, birkaç yüz bin dolar bekleyebilirsiniz.

GMC, normal Hummer EV'yi bile yeterli miktarlarda teslim edemiyor, bu nedenle üreticiler, teslimat süresi garantisi olan başka bir modeli şimdiden duyuruyor. Keşif aracı üreticisi EarthCruiser ile işbirliği içinde geliştirilen Womo Hummer, bu disiplinlerde zaten muhteşem olan Hummer EV'nin hem ağırlığını hem de fiyatını yeni alanlara yükseltecek.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.