Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ÇİN ARABALAR

Human Horizons HiPhi Z

Human Horizons HiPhi Z elektrikli araba Nissan görünümünde Fütüristik GT

İnsan Ufukları HiPhi Z Nissan görünümünde Fütüristik GT

Çinli start-up Human Horizons, HiPhi marka etiketi altında ikinci bir elektrikli otomobili tanıttı. Bu sefer fütüristik bir GT ve tasarımı bir şekilde tanıdık geliyor.

Elektrikli araba start-up'ları söz konusu olduğunda, genellikle gerçek modellere yalnızca bir araba gerçekten yola çıktığında inanabilirsiniz. Çinli start-up Human Horizons'a ait lüks marka HiPhi, HiPhi X ile bunu çoktan başardı. SUV iç pazarda satışta ve hatta zaman zaman kendi segmentinde (lüks e-SUV) satış listelerinde zirveye çıkıyor. Şimdi, Ağustos ayında Chengdu Otomobil Fuarı'nda piyasaya sürülecek olan ikinci bir model başlangıç ​​aşamasında.

HiPhi Z, model adı zaten nereden ilham almış olabileceğinizin bir göstergesi olan fütüristik bir Gran Turismo'dur. Oranlar açısından, araba şüphe götürmez bir şekilde yeni Nissan Z'yi anımsatıyor. Ancak teknik olarak, iki "Z" nin çok az ortak noktası var. HiPhi modeli elbette tamamen elektrikli ve enerjisini ayrı modüller olmadan çalışan ve CTP biçiminde (hücreden pakete) kurulan 120 kWh'lik bir pilden alması gerekiyor. Üretici, 705 kilometreye kadar bir menzil belirtiyor ve sprint değeri sıfırdan 100 km/s'e 3,8 saniye olmalıdır. Bunun için Çinliler her dingile bir motor yerleştiriyor ve performansını 600 dört çeker hp ve maksimum 830 Newton metre tork olarak belirtiyor.

Benzerlik inkar edilemez. Nissan Z ve HiPhi Z, model adını bile paylaşıyor.


Robotik kollu yapay zeka

Ancak HiPhi, performans açısından değil, teknoloji açısından standartlar belirlemek istiyor. Z'nin dış kaplaması, çevre ile iletişim kurmak için kullanılan bir ışık perdesi içerir. 24 ek sensör artı bir lidar ünitesi otomobilin etrafındaki daha yakın ve daha uzak alanları izler ve yardım sistemlerini bilgilerle besler. Kapılar, hassas anahtar tanıma sağlayan ultra geniş bant bağlantıya sahiptir. Aerodinamik verimlilik söz konusu olduğunda HiPhi, radyatör ızgarasındaki aktif bir arka spoylere bağlanan aktif kanatçıklara güveniyor. Havalı süspansiyon ve elektronik kontrollü amortisörler sürüş konforunu garanti eder.

Kokpitin ortasında büyük bir dokunmatik ekran bulunur; direksiyon simidinin arkasında herhangi bir gösterge yoktur.

İç mekanda, yapay bir zeka olan HiPhi Bot, yolcuların hayatını kolaylaştırmalı. Aydınlatmanın yanı sıra 23 hoparlörü ile Meridian ses sistemini ve kokulandırma sistemini de kontrol eder. Hatta robot koldan bahsediliyor ama fotoğraflarda görünmüyor. Kokpite bakıldığında, büyük bir merkezi dokunmatik ekran ortaya çıkıyor, ancak direksiyon simidinin arkasında herhangi bir gösterge yok. Sürücü de dahil olmak üzere tümü ayrı çanak koltuklarda oturabilen dört yolcuya kadar yer var. İçlerinden biri HiPhi Z'nin sahibiyse, muhtemelen önceden 87.000 ila 127.500 avro eşdeğerini harcamıştır. GT, Temmuz ayının başından beri peşin satışta. Makalenin üst kısmındaki slayt gösterimizde, Çin pazarında gerçek dünyada çoktan çıkmış olan HiPhi X'e göz atabilirsiniz.

Bir marka olarak HiPhi, Y adında yeni bir giriş seviyesi modeliyle de olsa 2023'te Avrupa'ya gelmek istiyor. Kompakt SUV, markanın en çok satan modeli olmaya hazırlanıyor. HiPhi onu ilk kez Şanghay'daki Otomobil Fuarı'nda (18-27 Nisan) gösteriyor ve ardından "kısa sürede" Avrupa'da sunmak istiyor.

Human Horizons markası HiPhi, Z ile ikinci otomobili sunuyor. Çinlilerin kendi iç pazarlarında zaten bir SUV (HiPhi X) var, şimdi onu fütüristik bir GT takip ediyor. Özellikle teknoloji açısından yeni standartlar belirlemelidir - start-up'lar nadiren daha azıyla tatmin olur.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.