Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Mercedes AMG CLE 63 Cabrio ve Coupe

Mercedes-AMG CLE 63 Cabrio ve Coupé dört silindirli iki kapılı

 

2023'te Mercedes, CLE ile dört koltuklu, iki kapılı bir modeli piyasaya sürecek - kısa bir süre sonra Mercedes-AMG CLE 63 olarak güçlü bir versiyon gelecek. Cabriodan sonra şimdi bir coupé de Erlkönig tuzağına düştü.

CL? Evet, Mercedes, model serilerini ve gövde çeşitlerini önemli ölçüde modernize etmeye karar verdi - S-Serisi Cabrio, E-Serisi Cabrio ve C-Serisi Cabrio ile portföyde aynı zamanda hayat yaratan üç adet dört koltuklu üstü açık model vardı veya var. birbirimiz için zor. Dolayısıyla, açık S-Serisi artık mevcut olmadığından, gelecekteki E- ve C-Serisi tek bir model serisinde birleşecek. Buna CLE denir.

Çok sayıda e-desteğe sahip Mercedes-AMG CLE 63

Şimdi lanse edilen coupe prototipi, daha önce kış testlerinde yakalanan üstü açılır araba gibi, AMG döşemeli yaklaşan C-Serisi sedandan teknolojiyi ödünç alan serinin taçlandıran ihtişamını gösteriyor. Hantal isim Mercedes-AMG CLE 63 S E Performance olmalıdır.

Buna göre AMG-CLE, 400 voltluk alt kart ağı üzerinden beslenen elektrik destekli bir turboşarj tarafından basınçlandırılan iki litrelik dört silindirli (M139) ile donatılmıştır. İçten yanmalı motor 476 hp ve 545 Nm sunar. Ek güç, arka akstaki 150 kW ve 320 Nm pik güce sahip bir elektrik motorundan geliyor. Sedan'da olduğu gibi, tamamen elektrikli menzil 13 kilometre gibi mütevazı bir seviyede olmalıdır. 6,1 kWh pil, prizde de şarj edilebilir - böylece CLE bir plug-in hibrit haline gelir. Yeni bir otomatik vites, gücü dört tekerleğe de aktarır. 63 versiyonuna ek olarak, daha sonra CLE 43 veya CLE 53 olarak görünecek olan başka bir dört silindirli AMG versiyonu da mevcut olacak.

Agresif bir görünüme sahip '63 CLE

Sivil CLE Cabriolet ile karşılaştırıldığında, AMG versiyonu güçlü bir şekilde genişletilmiş tekerlek davlumbazları ve önemli ölçüde daha alçak bir şasi ile görünür. Hafif alaşım jantların arkasında spor fren sisteminin delikli ve daha büyük fren diskleri görülüyor. Seride, model daha sonra Panamericana ızgaraya ve geniş hava girişlerine sahip daha agresif bir ön aprona sahip. Arka kısım da AMG için özel olarak tasarlanmış ve sağda ve solda kare çift egzoz çıkışlarını taşıyor. Her zaman olduğu gibi, çeşitli AMG logoları dış ve iç kısımlara iliştirilmiştir. İç mekan için spor deri koltuklar ve spor direksiyon simidi mevcut olmalıdır. Ayrıca model, sedan muadilinin tüm bilgi-eğlence ve konfor özelliklerine sahip.

Mercedes, C- ve E-Serisi'ni CLE'ye dönüştürülebilir hale getiriyor, ancak her modelden iki AMG versiyonu yaratma stratejisine sadık kalıyor. CLE 43/53'e ek olarak, bir AMG'nin ihtiyaç duyduğu tüm işaretlere sahip - maalesef V8'siz, ancak yalnızca dört silindirli - ancak elektronik destekli CLE 63 de var. CLE 63'te 680 hp beklenebilir.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.