Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
TRAFIK KAZALARI

Mikro otomobillerin neden olduğu kazalarda hayati tehlike

Sigortacilar uyariyor. Mikro otomobillerin neden olduğu kazalarda hayati tehlike. Dikkat!

Sigortacılar uyarıyor: Mikro otomobillerin neden olduğu kazalarda hayati tehlike

Sigortacılar, maksimum 45 km/s hıza ulaşabilen mikro arabalarla kaza tehlikelerine karşı uyarıyorlar. 15 yaşında motosiklet ehliyeti olanların bile araba kullanmasına izin veriliyor.

Küçük arabalar, büyük risk? Sigortacılar sözde mikro arabaların neden olduğu kazaların tehlikelerine karşı uyarıda bulunuyor. Bunlar, araba gibi görünen ancak moped olarak nitelendirilen araçlardır. Maksimum 425 kilo ağırlığındalar, 45 km/s hıza ulaşabiliyorlar ve 15 yaşında bir moped ehliyeti (AM sınıfı) olan kişiler tarafından sürülebiliyorlar.

Bunlar arasında Opel Rocks-e, Aixam, Ligier, Microcar ve Renault Twizy modelleri yer alıyor. Bunun için fiyatlar yaklaşık 8000 Euro'dan başlıyor Avrupada.

Kaza araştırmacıları: "Mikro arabalar önerilmez" Sigortacılar'da (UDV) Kaza Araştırma Başkanı Siegfried Brockmann, "Yıllar önce çarpışma testlerinde mikro arabalara baktık" diyor. "Sonuçlar, bu araçları gönül rahatlığıyla önerebilecek türden değildi." Bu, Euro NCAP çarpışma testleri tarafından onaylanmıştır. Orada, sekiz hafif aracın tümü tatmin edici olmayan bir performans gösterdi. Sonuçlar 2014 ve 2016'dan olmasına rağmen, bugün hala birkaç model mevcut.

Mikro arabalar için çarpışma testi gerekmez Arka plan: L6e sınıfı araçlar için çarpışma testleri zorunlu değildir. Bu nedenle hafif araçların güvenliği, arabalarınkiyle karşılaştırılamaz. Kaza araştırmacısı Brockmann şöyle diyor: "Düşük ağırlıklarla normal arabaların güvenliği sağlanamıyor." "Arabaların" sadece 45 km/s hız yapması önemli değil. "Çünkü çarpışma rakibinizi - ağırlıklarını ve hızlarını seçemezsiniz."

Mikro arabalar trafik sıkışıklığına neden oluyor 2021'de, içten yanmalı motorlar veya elektrik motorlarıyla çalışan bu türden 32.800 moped araba zaten Almanya yollarındaydı. DEVK sigorta şirketinden Alexander Erpenbach şöyle diyor: "Hafif mobil araçlar, köy yollarında giderek daha fazla trafik sıkışıklığına neden oluyor, çünkü bir arabanınkine benzer genişlikleri, onların sollanmasını sıradan bir mopedden daha zor hale getiriyor."

Örneğin, araçların aydınlatıldığı ancak şehirlerarası yollarda yalnızca 45 km/s hızla gittiği geceleri, özellikle geceleri tehlikeli hale gelir. Uzmanlar, aşağıdaki araç sürücülerinin hızı doğru bir şekilde değerlendiremediği konusunda uyarıyor. Zayıf güvenlik ekipmanı ADAC, bu tür "arabaların" yetersiz güvenlik özelliklerinden şikayet etti. Üç noktalı kayışlar var ama en fazla ABS ekstra ücrete tabi. Ve bir hava yastığı takılı olsa bile, şüpheye düştüğünüzde yardımcı olmaz. Aracın genel yapısı çok dengesiz olduğu için Euro NACP çarpışma testlerinden birinde etkisiz kaldı. Kaza uzmanları, örneğin Ligier'den bugün hala mevcut olan M.GO ile "kabul edilemez derecede yüksek ciddi veya yaşamı tehdit eden yaralanma riskinden" bahsetti.

ADAC'a göre Ellenator, öğrenciler için araçlar arasında en iyi korumayı sunuyor. Bu, 16 yaşından itibaren (A1 sürücü belgesi ile) sürülebilen ve hatta 90 km/s hıza ulaşabilen üç tekerlekli araca dönüştürülmüş bir Fiat 500 olduğu için şaşılacak bir şey yok. Ancak, aynı zamanda 25.000 Euro'ya mal oluyor.

 
Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.