Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Opel Astra Hybrid 1.6 Turbo

Günlük testte Opel Astra Hybrid 1.6 Turbo

Cadde TV Haber olarak kullanışlı, net - Opel Astra tek kelimeyle pratik!

Sadece birkaç heyecan verici araba kaldı - Opel'in kompakt arabası bunlardan biri. Astra Hybrid'in günlük hayattaki performansı işte böyledir.

Bu en son bir Lamborghini Gallardo ile başıma geldi: Bir adam yanımdan geçiyor. Bak, dur - sür. Sonra arkanı dön ve geri gel. Sakince arabanın içinde dolaşıyor, bakıyor, akıllı telefonunu çıkarıyor ve fotoğraf çekiyor.
O zamanlar Gallardo bebek mavisiydi, telefonlar hala arama yapmak içindi. Bugünkü test arabam bir - Opel! Tamamen normal bir Astra. seslerin var mı


2022 sonbaharında Cadde Haber ve Cadde TV Haber Altın Direksiyon ödülünü kazanan yeni Astra hakkında. Sonuç olarak, bu da altın renginde parlıyor: renge kült sarısı deniyor, cidden! Bunu seçen herkes, Opel'in beş kapılı hibrit için istediği minimum 49.100 Euro'ya 1650 Euro daha ödüyor. Bence bu kompaktın gösteri niteliklerini vurgulayan değerli bir yatırım.

Çünkü Astra gerçekten sıcak görünüyor: keskin hatlı, kaslı, fırfırsız. Her zaman aynı görünen, şişirilmiş, gösterişli ve hantal, ancak çoğu zaman şaşırtıcı derecede dar ve içte kafa karıştırıcı olan SUV kalabalığındaki bir yüz. (VW Golf ile karşılaştırıldığında Opel Astra)


Kullanışlı, net – sadece pratik
Astra'yı ve neredeyse mükemmel biçimini övdüğüm için: kullanışlı, net - tek kelimeyle pratik. Fransız kökenli, teknik temeli Peugeot 308 olan Rüsselsheimer, can sıkıntısına dönüşmek zorunda olmadığının iyi bir kanıtı. Evet, pekala - yüksek, oldukça alçak ve sportif oturamazsınız, ama ben o kadar yaşlı değilim (57).


Sürücü ve ön yolcu için masaj işlevli, havalandırmalı, ısıtmalı ve Nappa derili AGR koltuklar mevcuttur. Ekstra ücretler (sürücü 1265, her ikisi de 3610 Euro) ve diğer birçok güzel detay (örneğin, navigasyon sistemi, hi-fi, baş üstü ekranı 2200 Euro, cam sürgülü/açılır tavan 4000 Euro, ısıtmalı ön cam 410 Euro). Ergonomi de yerinde: Geleneksel yuvarlak göstergeler yerine ince ekranlar, düğmeler ve anahtarlar kolayca erişilebilir. Arka koltuktaki oturma pozisyonu biraz fazla alçak ve dizler için çok az yer var.
Sadece teoride iyi
Güçlü, ancak aksi takdirde oldukça anlamsız hibrit sistem için daha fazla eleştiri var. 50 kilometreyi tamamen elektrikle yönettim, düşük tüketim varsayımsal kalıyor ve kablolar aslında her zaman yolumda. Ek olarak, bagaj kapağının anahtarla elektrikli uzaktan açılması bunu yalnızca bazen yaptı ve bagaj daha büyük olmalıdır. Ama yüklemek istemiyoruz, sürmek istiyoruz - ve tercihen hiç inmemek!


Kısacası
Arabayla gelirsem komşular ne der? Bunun bir Opel olması mı gerekiyordu? İmkansız!
Arabayı neden en iyi arkadaşıma tavsiye edeyim? Astra sadece aktif olmadığı için, aynı zamanda iyi görünüyor.
Ne hatırlıyorum? Opel geri döndü: sürüş keyfi, iyi format, çarpıcı orantılar.
ilişki durumu


İşe gidip gelme: Ucuz kilometreler bir dizeli daha iyi yiyip bitirebilir. Puan: 5 üzerinden 4

Alışveriş: Manevra kabiliyeti yüksek, temiz, az yer gerekir - bu sığar. Puan: 5 üzerinden 3

Ulaşım: Süpermarkette haftalık alışveriş? Sorun değil! Puan: 5 üzerinden 3

Tatil: Üç ​​ila dört kişiyle tamam - eğer akıllıca toplarsanız. 5 üzerinden 4 puan

Hobi: Esnek iç kısım sayesinde kullanımı kolaydır. 5 üzerinden 3 puan

Aile hayatı: Beş kişiyiz, bu yüzden istasyon vagonu daha iyi uyuyor. 5 üzerinden 3 puan

Özellikler ve fiyat: Opel Astra Hybrid 1.6 Turbo
• Güç 133 kW (180 hp)
• Pil kapasitesi 12,4 kWh
• U/G/Y 4374/ 1860/1442 mm
• Gövde 352-1268L
• 0-100km/s 7.6s
• En yüksek 225 km/s
• Tüketim (WLTP) 1,1 l S/100 km
• 49.100 Euro'dan başlayan fiyatlarla

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.