Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Toyota C-HR

Toyota C-HR: kullanılmış araba testi

Toyota'nın hatchback SUV C-HR'si ne kadar iyi kullanılıyor?

Eğimli bir crossover olarak Toyota C-HR'nin çok fazla karakteri var. Kullanılmış bir araba olarak nitelikleri ne olacak? İşte sınav geliyor!

planlar değişir. 2017'nin başlarında tanıtılan C-HR hatchback SUV'nin yerel Toyota standartlarına göre alışılmadık görünmesi tesadüf değil. Biraz şifreli model adı, görsel görünümü ve oturma pozisyonunu iyi tanımlayan "Coupé High Rider"ın kısaltmasıdır. Başlangıçta, araç aynı zamanda ABD yan kuruluşu Scion'un bir modeli olarak puan almalıdır. Ancak, son dakikada bir strateji değişikliği, safkan Toyota kimliğinin ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.


Avrupa'ya yönelik tüm C-HR modelleri gibi, kullanılmış örneğimiz de Adapazarı'ndaki Türkiye fabrikasında üretildi. İlk kez Ağustos 2018'de tescil edilen bu araç, LED farlar, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon simidi, şeritten ayrılma uyarısı ve direksiyon asistanı, uyarlanabilir hız sabitleyici, geri görüş kamerası, metalik boya ve çıkarılabilir gibi özellikleri içeren bir Team Germany modeli olarak yaklaşık 62.500 Euro'ya mal oldu. römork bağlantısı.
Toyota C-HR kullanılmış: dört buçuk yıl sonra neredeyse 43.000 Euro'ya
Dört buçuk yıl ve son derece mütevazı bir 31.004 kilometreden sonra, Aşağı Saksonya, Celle'deki Toyota bayisi Bremer şimdi 42.850 Euro istiyor. Görsel olarak, çek defterinde tutulan bu örnek, arka kapı kollarındaki ve bagajın kenarındaki küçük boya çizikleri dışında bir yaşında bir araba olarak geçebilir. Dışarıda, Tokyo kırmızısı sac metal elbise 18 inç alaşım jantlarla parıldıyor.

 

Test sürüşümüzde herhangi bir takırtı, gümbürtü sesi duymadık, şasi ilk günkü gibi sağlam. İçinde, modaya uygun Toyota, genel olarak sağlam malzemeler ve deneyimli işçiliğe sahip bir dizi parlak siyah vurgulu yüzeye rağmen puan alıyor. Dokunmatik bilgi-eğlence sistemi kolayca gerçekte olduğundan beş yıl daha yaşlı görünür.

Teknik özellikler Toyota C-HR 1.8 Hibrit
Motor = 5200 rpm'de 72 kW (98 hp)

Pil Türü = Nikel metal hidrit pil

Yakit = Benzin Hibrit/Ön

Sistem performansı = 90 kW (122 hp)
Tork = 3600 dev/dak'da 142 Nm
Azami hız = 170 km/s
0-100km/s = 11.0s
Pil Boyutu/Yakıt = Nikel metal hidrit pil
şanzıman/sürücü = CVT otomatik/ön tekerlek
L/W/H = 4360/1795/1555mm
Bagaj hacmi = 377-1160L
Boş ağırlık/yük = 1380/480kg
Benzin Hibrit/Ön


Koltuklar, 1,85 metreden uzun insanlar için biraz dar ve arkadan alçaltılmış tavan, arkada hareket özgürlüğüne mal oluyor. Dinamik bir görünüm için arka kapı kolları yüksek ve çocukların neredeyse ulaşamayacağı bir yere monte edilmiştir. Bununla birlikte, C-HR'yi Celica temasının çağdaş, yükseltilmiş bir yorumu olarak düşünürseniz, o zaman bu konuda tamamen iyisiniz. Ve bagaj da 377 ila 1160 litre hacimle yeterince büyük.


Hibrit tahrik teknolojisi, ultra sağlam unvanını hak ediyor
Sürüş tarafında, dört tekerlekten çekiş teknolojisi olmadan yapmak daha iyi olur. 116 hp 1.2 litrelik turbo benzinli motor, arızalı ateşleme bobinleri ve koklaşma sorunları olan Toyota için alışılmadık bir durum. Hibrit tahrik teknolojisi ise çeşitli serilerde denenmiş ve test edilmiş ve ultra-solid unvanını hak ediyor. 122 hp sistem performansına sahip bir versiyon olarak günlük kullanım için son derece yeterlidir.

1,8 litrelik, 98 beygirlik benzinli motor ve destekleyici 72 beygirlik elektrik motorunun kombinasyonu, standart CVT otomatik şanzımanla birlikte sizi süzülmeyi eğiten bir sürüş sağlar. Tam yükte, motor hoş olmayan bir şekilde uluyor. Yalnızca 1,3 kilovat saat kapasiteli bir nikel-metal hidrit akü, sürüş sırasında güvenilir bir şekilde yeniden şarj edilir. Ve daha hızlı gitmesini istiyorsanız? Model bakımı için Toyota 2020, Corolla E210 neslinde de bulunan 184 hp sistem çıkışına sahip iki litrelik hibrit bir üst ünite sundu.


Çözüm itibaren CADDE TV HABER
Görsel olarak bağımsız ve iyi işleyen bir hibrit sürücüye sahip olan C-HR, ilginç bir crossover. Orta derecede koruma ve sıkı kullanım fiyatları için küçük kesintiler vardır.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.