Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Yeni Ferrari SUV karla da başa çıkabilir

Kışın, çoğu Ferrari toplu garajlarda naftalin oluyor - yeni Purosangue öyle değil. 

Yeni Ferrari SUV karla da başa çıkabilir.

Son yıllarda bir sonraki ruhsuz elektrikli SUV hakkında hangi korku hikayeleri anlatılmadı? Endişeler yersizdi: Ferrari safkan bir V12 getiriyor ve aslında Lamborghini'nin Urus ile cesaret edemediğini (veya cesaret etmemesi gerektiğini) uyguluyor. Urus için konsept araçta hala yüksek devirli, doğal emişli bir motor vardı - seride o zamanlar Audi'nin çift turbolu V8'i vardı.

Ferrari, 812'deki 6.5 litrelik V12'yi Purosangue'ye aktarıyor. At bağlamında, isim "safkan" gibi bir anlama gelir - ve Ferrari için hiçbir şey bir V12'den daha safkan değildir. Böyle bir şeyin bugün hala uygulanabileceğine kimse ciddi ciddi inanmadı.

Arabanın adı "Safkan" ise motor V12 olmalıdır.
Ön aksın arkasındaki vurgu 6,5 litrelik bir deplasmana sahiptir, 725 cavalli sağlar ve 6250 turda dördüne de 716 Newton metre gönderir - en azından alt viteslerde, çünkü Ferrari'nin 4RM sistemi klasikte kalıcı bir dört tekerlekten çekiş değildir. algı. Purosangue, transaks düzenine dayalıdır. Bunun anlamı: mümkün olan en dengeli ağırlık dağılımı için önde motor, arkada şanzıman.

Dört tekerlekten çekiş, ön akstaki ikinci bir dişli kutusunun gerektiğinde doğrudan krank milinden güç alacağı ve böylece her bir ön tekerleği ayrı ayrı tahrik edebileceği şekilde elde edilir. Elbette, arazi parkı meraklıları şimdi şöyle diyecekler: "Eh, bu sadece bir aldatmaca. Dört tekerlekten çekiş başka bir şey." Ancak hiç kimsenin bu arabadaki tüm çan ve ıslıklara sahip "gerçek" bir dört tekerlekten çekişe ihtiyacı yok.

Öte yandan, Ferrari çözümü geleneksel bir sistemin yalnızca yarısı kadar ağırlığa sahiptir ve saf arkadan çekişli yüksek performanslı bir atlet çaresizce 305 boğazını zorladığında yardımcı olur: kışın bir dağda veya kışın bir dağda başlarken Lüks kayak bölgesinin VIP otoparkı...
Akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ve iyi yerden yükseklik karda yardımcı olur
Ve işe yarıyor: Ferrari bizim için küçük bir ağaçlık alanda - kuşkusuz çok dar - bir kar kursu hazırlamıştı. Ne yazık ki, sürüş yardımlarını tamamen kapatmamıza izin verilmedi, bu nedenle dar virajlarda çok fazla önden savrulma oldu ve virajlardan önce arka uç fırlatma ve sıraya girme ile yapacak bir şey yoktu. Ancak tamamen çekiş için Purosangue inanılmaz bir iş çıkardı. Ek olarak, 18,5 santimetrelik yerden yükseklik, alışılmış yolda son derece yardımcı olur.

Ama şimdi kardan uzağa ve asfalta: Her ne kadar buradaki sürüş izlenimleri yalnızca bir ilk koklama olabilir. Eksi beş derecede mekanik ekip kış lastiklerini taktı. Ancak cihaz zaten köşedeyse, bir yarış pistinde kaymaz kauçuğa ne olduğunu bilmek istemiyorum. Pekala, bir dakika: evet! Bunu bilmek istiyorum! Her halükârda!
V12 hayata geçtiğinde tüm şüpheler ortadan kalkar
Çalıştırma prosedürü biraz özensiz - direksiyon simidindeki dokunmatik yüzey, çalıştırma düğmesi görevi görüyor. Eski ateşli kırmızı düğme şimdiden çok daha fazlasını yaptı. Ancak on iki çömlekçi canlanınca her şey unutulur zaten. Yüksek frekanslı çığlık ve telkari müzik yapımı. Bu senfoninin her bir ateşleme sürecini ayrı ayrı algılayabileceğine inanılır. Bir Amerikan V8'i her zaman bir taş bloğunu balyozlarla döven sekiz mahkum gibi ses çıkarırken, Ferrari on iki İtalyan'ın hassas ve ritmik bir şekilde bir Carrara mermeri bloğunu oyması gibi ses çıkarır.

Sağ karbon vites değiştirme pedalına birinci vitesi takın ve yola koyulun. Ve nasıl! 3.3 saniyede 100'e fırlaması gerekir. Burada daha yavaş olamazdı. Manettino üzerinde tepki davranışını ve şasi ayarını yapıyoruz. Sport modunda, üç seviye vardır, bunun dışında sadece Comfort ve Normal modlarındadır. Sport'ta, Purosangue yuvarlanma hareketlerini yarı yarıya ortadan kaldırır, arka aks direksiyonu virajlarda fark edilir şekilde iter, kullanışlı saçak, sürücünün komutlarını diğer herhangi bir Ferrari'de olduğu gibi doğrudan tekerleklere iletir.
Purosangue, tipik bir Ferrari çevikliğidir.
Gelelim ikinci büyük yenilik olan iç mekana. Hiçbir zaman dört kapılı bir Ferrari olmadı. 2+2 kişilik evet ama o değil. Böylece Maranello sıçradı ve arka kapılara çarptı. Neredeyse 90 derece açılıp elektriksel olarak kapanırlar. Arkada iki tam çanak koltuk sayesinde iki yetişkin için yer var.

Ön sırada, geniş bir yolcu ekranına sahip neredeyse eksenel simetrik kokpit sevindirici. Merkezi kontrol simidi klimadan sorumludur, geri kalanı maalesef optimum şekilde tepki vermeyen direksiyon simidindeki başparmak düğmeleriyle çalışır.
Ve fiyat: Şimdi güçlü kalma zamanı - Türkiye'de 980.000 Euro'dan başlıyor.


Bravissimo, Ferrari - böyle bir şey yapmaya cüret etmek en büyük saygıyı hak ediyor. Neredeyse hiçbir üreticinin "duygular" kelimesini yüksek sesle söylemeye cesaret edemediği bir zamanda tam kanlı bir V12. Müşteriler buna bayılacak.

 

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.