Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Ferrari Roma Spider

Kumaş bluzlu rüya sporcusu: Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider: sürüş testi

Ferrari, 54 yıl sonra ilk kez kumaş tavanlı, önden motorlu bir spor otomobil sunuyor. Roma Spider'ı kullanıyoruz.

Elbette kırmızıyla vurgulanan motorun kendine has bir çekiciliği var, elbette her araba hayranı onun melodik şarkısına sevinir, ancak yeni Roma Spider üzerinde tekerlekler olan bir motordan çok daha fazlası olmak istiyor: bu bir yaşam felsefesidir - gücü yeten birkaç kişi için bir açıklama.

Yeni modelin sunumunda 1960'ların hayata karşı tutumuyla olan bağlantı çok derinlemesine ele alınıyor. Roma Spider ile kumaş kaportalı son ön motorlu Ferrari 365 GTS/4 arasındaki köprü fazla kasıtlı görünüyor.

Ancak bir kez içine oturduğunuzda, Ferrari performans modelleriyle net bir kontrast oluşturmak istese bile sizi tavizsiz bir şekilde yakalıyor. Sonuçta Roma'nın hızlı olamayacağı anlamına gelmiyor, 3,9 litrelik V8, 620 hp'lik güçlü bir gücü harekete geçiriyor, daha ziyade kendine güvenen bir planör olmak istiyor. Çatıyı indir, yaz sonu güneşinin içeri girmesine izin ver, ıssız bir sahil yolunda gondol yap. Ve yine de kulaklarınızda Maranello'lu bir sporcuya ait olan o motor sporlarını andıran tını var.

Yeni kumaş çatı mükemmel ses yalıtımına sahiptir
Tavan 13,5 saniyede iniyor ve yürüyüş yolunda 60 km/saat'e kadar temsili bir hıza ulaşılabilmektedir. O halde hafif bagajla seyahat etmelisiniz, çünkü Spider kapalıyken hafta sonları için uygun olan 255 litre yutarken, açıkken tamamı 170 litreye düşüyor. Bagajın koruyucu kapağı tam olarak iki kabin arabası sığacak şekilde şekillendirilmiş. BT. Geliştiriciler bunu düşündü. Tıpkı son derece alçak yükleme eşiğinde olduğu gibi; bir Ferrari'de felsefe yaptığımız inceliklere inanmak zor...

Ayrıca bir ayrıntıyı da gizlemek istemiyoruz: katlandığında arka koltuk arkalığı görevi gören yenilikçi aero rüzgar deflektörü, kabindeki türbülansı azaltır. 180 km/saat'e kadar hızlarda sürücü koltuğundan etkinleştirilebiliyor ve kabinin orta bölgesindeki türbülansı fark edilir derecede azaltıyor.
Yeni aero rüzgar deflektörü kabindeki türbülansı azaltır
Sekiz vitesli çift kavramalı, yukarıda bahsedilen sekiz silindirden oluşan aktarma organları farklı türde bir türbülansa neden oluyor. Uzatılmış orta konsolun sürücü ve yolcu alanına ayırdığı iç mekan gibi, bu da Coupé'den geliyor. Biturbo, neredeyse doğal emişli özellikleri ve başlangıçta nispeten ince güç dağıtımıyla dikkat çekiyor.

Çift şarjlı bir motor için alışılmadık bir şekilde, neredeyse fanatik devir yeteneğiyle parlıyor ve 620 hp'nin tamamını 7.500 rpm'ye kadar arka aksa doğru püskürtüyor. Endüstride sadece elektro-hidrolik McLaren hedef sistemi direksiyonun iletişim kabiliyetine yaklaşabiliyor.Kavramsal olarak Roma, mümkünse sürücünün ellerini direksiyon simidinde tutmayı isteme felsefesiyle cezbediyor.
Ferrari, operasyonu sürekli olarak sürücünün etrafında tasarlıyor
İki sinyal butonunun tuhaf kullanımı, birkaç günlük antrenmandan sonra alışılıyor, bu yüzden sadece Ferrari'ye yeni gelenleri rahatsız ediyor - ve müşterilerin çoğu için bu muhtemelen Cavallino'nun kanatta rampante yaptığı ilk atlet değil. Bu arada, bunun açıkça sipariş edilmesi gerekiyor. Tasarımcılar bilinçli olarak tabandaki tipik amblemden vazgeçmişler.

Tasarımdan bahsetmişken: Bu elbette her zaman özneldir ancak Roma Spider, kapalıyken açık olduğundan daha uyumlu görünen birkaç otomobilden biridir. Bunun nedeni, Ferrari'nin Coupé'nin tavan hattını mümkün olduğunca doğru bir şekilde korumaya özellikle önem vermesidir. Örümcek yanında küçük bir tümsek taşır. Ancak bunun müşterileri rahatsız etmesi pek olası değildir.

Fiyat açısından Ferrari, Almanya pazarı için en az 242.000 Euro istiyor ve sipariş listeleri zaten iyi bir şekilde belgelendi.

Romanların güzel olduğunu düşünseniz de düşünmeseniz de, sürüş deneyimi gezegendeki başka hiçbir şeyle karşılaştırılamaz. Sesi, dönmenin keyfi ve bu temiz hava deneyimi. İmkanı olanlar için iyi.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.