Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Tiguan, Kuga ve Formentora karşı baskı altına girecek mi?

Tiguan, Kuga ve Formentor'a karşı baskı altına girecek mi?

Tiguan, Kuga ve Formentor'a hangisi?

Ford Kuga artık dört yaşında yepyeni değil ve hala en çok satan yüksek koltuklardan biri. Aynı durum, en son Golf 8 teknolojisine sahip Cupra Formentor için de geçerlidir. Her durumda, en çok satan üç SUV'u ciddiye aldık ve titizlikle karşılaştırdık. Tiguan için artık işler zorlaşıyor mu? En popüler üç türden hangisinin gökten düşen konfeti yağmuruyla sonuçlandığını okuyun.
işte onlar
Tiguan'dan başlayalım. 4,51 metre uzunluk, 1,68 metre yükseklik, içi diğerlerinden daha pratik. Bu testte ilk en büyük bagaj (615-1655 litre). İkincisi, tamamen değişken, koltuk hareket ettirilebilir, arkalık eğilebilir ve 40:20:40 oranında katlanabilir. Üçüncüsü, önde değişken uyluk desteği ve mükemmel yanal destek ile en iyi koltuklara ve arkada bacaklar üzerine dayanacak ve havada yüzmeyecek şekilde monte edilmiş, yeterince şekillendirilmiş bir sıraya sahiptir. 

Hiç şüphe yok: Bu Tiguan eski bir VW okulu. İlk önce Golf 7'nin ses ve ses düğmeleriyle biraz tozlu multimedya ekranını fark ediyoruz. İkinci olarak, kaputu otomatik olarak kaldıran amortisörde eski modayı görüyoruz. Ne yazık ki, VW bunu yeni modellerde sakladı.

Tasarruftan bahsetmişken: Evet, Ford Kuga'da ağırlıktan tasarruf ettiler, 1493 kilo ağırlığında ve bu nedenle Tiguan'dan 102 daha hafif. Ama ne yazık ki arka kapıları çarptığınızda duyuyorsunuz ve çok ince olan saca işaret parmağınızı bastırdığınızda görüyorsunuz. Aksi takdirde, Kuga ekstra uzunluğa sahip kompakt bir SUV'dir. 4,63 metre boyunda ve 1,68 metre yüksekliğiyle Tiguan'dan biraz daha uzun. Ama tüm alan nereye gitti?

VW'den daha küçük olan bagajda (553-1534 litre) değil. Ancak arkada geniş alan var, kolay erişim, arka koltuk 15 cm kaydırılabiliyor, sırtlık eğimi ayarlanabiliyor ama ne yazık ki sadece 60:40 oranında ve çok az bacak desteğiyle katlanabiliyor. Ve bagaj bölmesi örtüsü stor perdeden değil, sizinle birlikte sallanan ince kumaştan yapılmıştır. Kuga'daki kokpitin kullanımı kolaydır çünkü birçok düğme vardır ve her şey net bir şekilde yapılandırılmıştır.
Dokunmatik ekranın altında klima ünitesi de dahil olmak üzere büyük bir döner ses kontrolü (bravo!) bulunur. Ne yazık ki, Tiguan gibi, gösterge tablosunda baş üstü ekranı için bir disk var. Ve ne yazık ki, ön koltuklar zayıf bir şekilde dolgulanmıştır ve herhangi bir yan destekten yoksundur.

Ve Cupra? Oldukça farklı! 4,45 metre ile grubun en kısası, 1,52 metre ile rakiplerinden 16 cm daha düzdür. Spontane bir fikir: Golf ve Tiguan karışımı. Tabii 450 ila 1505 litre ile en küçük bagaja ve en yüksek iç yükleme eşiğine sahip, arka koltuk hareket ettirilemiyor veya eğimi ayarlanamıyor. Bununla birlikte, Formentor'un arkada makul miktarda alan ve önde en modern multimedya olduğunu onaylıyoruz. Evet, her şey ekran üzerinden çalıştırılabilir. Buna kafa yormalısın.
Arabayı böyle kullanıyorlar
Hadi Ford'u sürelim! Kuga'daki 1.5, üç silindirli tek benzinli motordur. Ve kendinize soruyorsunuz: Bu bir SUV'da mümkün mü? Evet güzel. İlk olarak, yüksek devirli EcoBoost'u şehir içinde ikinci viteste, hatta 80 km/s'ye kadar hareket ettirebilirsiniz, ancak sonra su içer. Bu yüzden lütfen altı vitesli manuel şanzımanın (otomatik şanzıman yoktur!) düğmesini daha sık elinize alın, bu eğlenceli olduğu kadar canlı da. Ve üç silindirden korkmayın!

Ford dört silindirli gibi ekili çalışıyor, rölantide ancak sert hızlandığınızda gevezeliğini duyabiliyorsunuz. Peki ya sürüş keyfi? Kuga'ya sıkı, biraz gergin bir şasi taktılar, uzun dalgalar halinde zıplamaya başlıyor, direksiyon, ek ücrete tabi olan VW'nin kademeli direksiyonu kadar doğrudan merkezi konumdan kavrama yapmıyor.

Zaten en çok satanlarda olduğumuz yer. Şasi ile ilgili bir sorun mu var? Neredeyse! Tiguan DCC amortisör ayarına sahiptir, hemen hemen her tümseği yumuşatır ve yolda o kadar sağlamdır ki Ford'dan 100 değil 200 kilo daha ağırdır.Tabii, 1.5 dört silindirli ve 150 bg ile hafif görünüyor halsiz, takım elbise içinde eşit derecede güçlü bir dizelden daha ağır. Ancak bu sürüşte bile, Tiguan'ın liginde her zaman en iyi yaptığı şeyi yapıyor: Herhangi bir zayıflığı yok, çok yönlü.
Ve Cupra Formentor? SUV'lar arasında Golf var. 1428 kg ile VW'den 167 kg daha hafiftir. Bunu takım elbise içinde fark edersiniz (100 km/s hıza 9,2 saniye, Tiguan: 9,9), tüketimde (ortalama 7,7 l, Tiguan: 8,2), hızlı virajlarda fark edersiniz. Cupra, iki yüksek SUV'un biraz (Tiguan) ila çok (Kuga) sallandığı yerde, neredeyse hiç yuvarlanma hareketi olmadan bunun üstesinden gelir. Sanki Formentor yanlış partiye konukmuş gibi görünüyor: O gelişigüzel bir şekilde spor ayakkabılar giyiyor, diğer ikisi yürüyüş botlarının bağcıklarını bağlıyor.
Maliyetleri bu kadar
Hadi konuşalım Tacheles: VW, olgun Tiguan için iyi para ödeyebilir. Elegance donanımında, DSG'li 150 hp benzinli motorun fiyatı 41.270 Euro'dur. Testte derecelendirilen ekipmanla birlikte fatura 45.995 Euro'ya geliyor. Bu yüzden karşılaştırmalı olarak en pahalısı, navigasyon sistemine ek olarak DCC, ince ergoActive koltuklar, kalın 20 inç jantlar ve aşamalı direksiyon dahil olsa bile.

Cupra nasıl daha ucuz olabileceğini gösteriyor. 40.150 Euro'luk noktalı test arabası fiyatına DSG, navigasyon sistemi ve DCC şasinin yanı sıra 19 inç alüminyum dahildir.
Ford'un fiyatına bakacak olursak anasayfasına da bakmamız gerekiyor. Vignale'nin tam yağlı versiyonunda Kuga 43.800 Euro'ya mal oluyor, tek ekstra 700 Euro'luk 19 inç jantlar. Sonuç olarak, sonuç 44.500 Euro ve Ford'un teklifi: şimdiden 6.110 Euro, herhangi bir işlem yapılmadan, 38.390 Euro'luk "bağlayıcı olmayan kiralama özel fiyatı" yapıyor.


Bu üç araba haklı olarak Almanya'nın en çok satan kompakt SUV'ları. Sonunda, iyi tasarlanmış Tiguan, yalnızca eski multimedyadaki zayıflıkları göstererek kendini açıkça ortaya koydu. Formentor, yüksekler arasında sürüş makinesidir.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.