Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Opel Astra Electric testte Stressiz elektrikli otomobil:

Opel Astra Electric ilk testte böyle performans gösterdi

Fikir ve işlevsellik açısından son derece sağlam olan yeni Opel Astra Electric, herhangi bir teknik aşırılık olmadan günlük yaşamda uğultu yapıyor. Bu hoş görünüyor. Canlandırıcı derecede basit; Opel'in yeni Astra Electric'ini kabaca bu şekilde özetleyebilirsiniz. Kompakt, hoş bir şekilde mütevazı, güven verici derecede güvenilir (gündelik arkadaşlık anlamında) ve sonuçta canlandırıcı derecede etkili görünüyor. Ayrıca kaprisli tasarım tuhaflıklarından (yer kaplayan coupé tavan çizgisi veya başıboş SUV megalomanlığı gibi) kaçındığı için, karnında piller olmasına ve sürüş paketine sahip olmasına rağmen beş kapılı bir otomobilin işlevselliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. 54 kWh'lik bir akü paketi ve bir girişten oluşan Pruvadaki elektrik motoru, iyi performans verileri sağlar. Kısacası: Bu türlerden daha fazlasını lütfen – o zaman CO2 geçişi işe yarayacaktır. Astra Electric özellikle sessizdir Yeni Astra Electric'e yüzeysel bir bakış bu kadar.

Tahmin ediyoruz: Test daha fazla olumlu yeteneği ortaya çıkarıyor. Ama aynı zamanda da ilginç. İyi niteliklerle başlayalım. Opel, elektrikli bir araca yakışan şekilde özellikle sessiz çalışıyor. Otoyolda yüksek hızlarda bile (burada kompakt araç gerçek 170 km/saat hıza ulaşabilir), rüzgar sesi ve lastik gürültüsü minimum düzeydedir. Temiz düz hat stabilitesi ve kesinlikle güvenli sürüş ve kaçınma davranışı, yetişkinlerin "hızlı sürüş" izlenimini tamamlıyor. Ayrıca araç olağanüstü bir oturma konforu sunuyor. Büyük ön koltuklar hoş ve sıkı bir şekilde dolgulanmıştır, hassas biçimde şekillendirilmiştir ve iyi yanal destek için belirgin desteklerle donatılmıştır. Ancak Alcantara versiyonunun fiyatı 1120 euro. Astra'daki birçok şey ekstra ücrete tabidir Ayrıca utanç verici: Benzer şekilde Opel, diğer harika araçlar için de ek para talep ediyor. Örneğin 10 inçlik merkezi ekran, baş üstü gösterge ekranı ve üst adaptif sürüş farlarından oluşan tam kapsamlı yardım paketinin paket olarak ek maliyeti 120000 TL. Genel olarak Astra keyfi pahalı olacaktır. Hele ki zaten 1.500.000 TL'ik temel fiyatın altında hiçbir şey işe yaramadığı için. Faydalı ekstralar da dahil olmak üzere satın alma fiyatı neredeyse 1.600.000 TL'ye ulaşıyor. Sürücüde elektrikli zımba yok Ve fiyat, Elektrik kampındaki tek sönümleyici değil. Her şeyden önce daha iyi bir fren sistemi veya daha iyi yol tutuşuna sahip lastikler beklerdik. Temperlenmiş fren diskleriyle 36 metrelik hareket mesafesi - bu felaket bir değer değil, en iyi ihtimalle ortalama bir değer. Performans aynı zamanda 156 bg'lik "hissi"nin de gerisinde kalıyor. Otomobil, tipik elektrik özellikleriyle doğrusal ve vurgulu bir şekilde hareket ediyor, ancak heyecan verici bir tork darbesiyle değil. Astra, hareketsiz durumdayken daha fazla sıçramayla yola devam edebilmeli. Dizel de aynı şeyi yapıyor.

Nispeten küçük kütlesine rağmen , Electric yalnızca 385 kilo yük taşıyabiliyor. Gemide beş yetişkin mi var? Polis için bir dava – aşırı ücretlendirme. Römork bağlantısı sağlanmamıştır. Testteki menzil 321 kilometreydi Ancak diğer anormallikleri küçük tuhaflıklar olarak sınıflandırıyoruz. Örneğin, 60 km/s'nin üzerindeki hızlarda yapay olarak "zor" direksiyon, ara sıra kalın sesli kontrol, manevra sırasında yapay olarak geciktirilmiş vites geçişi, enine bağlantı noktalarındaki düz ve sert 18 inç lastiklerin duyulabilir ve sıklıkla açıkça fark edilen gürültüsü. ve hatta merkezi monitörde zahmetli arama, nişan alma ve dokunma bile. Opel temiz enerji bütçesiyle konfor sunuyor. Zemine monte edilen batarya paketi otomobili yaklaşık 321 kilometre (bizim tüketim ölçümümüze göre) götürüyor. Bu lig için sorun değil ve Astra'nın günlük yaşamdaki düşük enerji tüketimini gösteriyor. 100 kW'lık DC hızlı şarj fonksiyonu sayesinde piller ideal olarak yaklaşık 28 dakikada (yüzde 10'dan 80'e) yeniden doldurulabilir. Pek iyi değil: Her ne kadar Electric, vites kolunun altındaki "B" düğmesi kullanılarak hızlı ve sezgisel bir şekilde geri kazanım moduna geçirilebilse de, tek pedal işlevi (otomobilin jeneratör aracılığıyla durma noktasına kadar frenlemesi) sağlanmamıştır. Daha sonra bunu çok basit buluyoruz. Elektrik özellikleri tutarlıdır, konfor iyidir (sert lastikler hariç) ve ekipman uygundur. Ancak Astra pahalıdır ve aynı zamanda daha iyi frenlemelidir.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.