Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
AMERIKAN ARABALAR

Ford E-Transit Courier 2023 elektrikli araba

Yeni Ford Transit Courier ilk kez elektrikli otomobil olarak da

Ford Transit Courier bir sonraki tura çıkıyor. Minibüs ilk kez tamamen elektrikli olarak da sunulacak.

 

Bilgi!

Cadde Haber`den Ford, Transit Courier'i bu yıl içinde yeniden piyasaya sürmeyi planlıyor. Ve ilk kez, E-Transit Courier aynı zamanda kompakt minibüsün tamamen elektrikli bir versiyonu olacak. Bu, E-Transit ve E-Transit Custom'dan sonra markanın üçüncü elektrikli minibüsü.

Daha fazla kargo alanı ve yük
Her şeyden önce: Yeni Transit Courier ve elektrikli şubesi daha fazla kargo alanına sahip. Elektrikli motor ve batarya gibi yerden tasarruf sağlayan tahrik bileşenlerine sahip yeni geliştirilmiş gövde sayesinde, orijinal 2,3 metreküp yerine, kompakt elektrikli taşıma eşeği ve içten yanmalı motorlu benzerlerine 2,9 metreküp kadar yer düşüyor.

Ayrıca, yükleme alanı 18 santimetre daha uzun ve şimdi 1,8 metre uzunluğunda. Ayrıca Ford, Transit Courier için yolcu koltuğunun katlanabileceği ve yükleme uzunluğunun 2,6 metreye kadar çıkabileceği bir yükleme açıklığı sunacak.

Pek çok elektrikli arabada olduğu gibi, ön kısımda "frunk" adında ek bir saklama bölmesi vardır. E-Transit Courier ile bu, 44 litreye kadar almalıdır - şarj kabloları, ilk yardım çantaları ve diğer gereçler için idealdir. Ve maksimum taşıma kapasitesi de arttı, yeni modelle birlikte 549 kilogramdan 700 kilograma çıktı, daha da fazlasına ihtiyacınız varsa 750 kilograma kadar bağlayabilirsiniz.
Dizel ve benzinli modellerin taşıma kapasitesi standart olarak 678 kilogramdır - bu, talep üzerine 845 kilograma çıkarılabilir. Römorklar, benzinli motorlarda 1.000 kilograma, dizel motorlarda ise 1.100 kilograma kadar ağırlığa sahip olabilir.
E versiyonuna ek olarak, üç adet içten yanmalı motor da mevcuttur.
Tabii bu yük de ileriye taşınmak istiyor. Burada 100 kW (136 hp) gücünde bir elektrik motoru kullanılıyor. Daha güçlü geri kazanım, "Tek Pedallı Sürüş"ü sağlamalı ve böylece fren kullanımını neredeyse gereksiz kılmalı ve bir miktar elektrik aküye geri beslenmelidir. Otoyol söz konusu olduğunda, E-Transit Courier 145 km/saate varan hızlara ulaşabilmektedir.
11 kW duvar tipi kutu veya 100 kW'a kadar hızlı şarj cihazı ile şarj edilebilir. E-transit, kendi bağlantınız üzerinden Nach aracılığıyla altı saatten biraz daha kısa bir sürede tamamen şarj edilmelidir, hızlı şarj istasyonunda 35 dakikada yüzde 80'e kadar şarj edilebilir ve on dakikalık bir şarj işlemi, menzili yüzde 87 artırmak için yeterlidir. kilometre. Ford, pille ilgili kesin menzili ve diğer bilgileri henüz açıklamadı.


Bununla birlikte, geleneksel tahrikleri tercih edenler, 1,5 litrelik dört silindirli ve 100 hp'lik bir dizel ile bir litrelik turbo üç silindirli ve 100 veya 125 hp'lik iki benzinli motor arasında seçim yapabilir. Fabrika çıkışında altı vites manuel olarak değiştirilir ve 125 hp benzinli motor için bir seçenek olarak yedi vitesli bir DSG mevcuttur.
Çarpıcı tasarım ve bağlantılı iç mekan
Dışarıdan, E-Transit, F-150 Lightning'i ve LED ışık çubuğu ve entegre farlara sahip krom kaplı, dik açılı ızgarasıyla yakın zamanda tanıtılan Elektro-Explorer'ı anımsatıyor. Buna yüksek yan çizgi ve Kaktüs Grisi, Fantastik Kırmızı ve Bursting Green gibi bir dizi dış renk eşlik ediyor.

İçeride, yeni E-Transit Courier öncekinden önemli ölçüde daha fazla ağ bağlantılıdır - gösterge panelinde 12 inçlik bir dijital kokpit ve başka bir 12 inçlik merkezi ekran bulunur. Yeni Transit Courier, en yeni Ford SYNC 4 bilgi-eğlence sistemini ve Apple CarPlay ve Android Auto ile kablosuz akıllı telefon bağlantısını kullanıyor.
İçten yanmalı motorlar 2023'te, e-transit ise sadece 2024'te gelecek
Yeni Transit Courier'in üretiminin bu yaz Romanya'nın Craiova'daki fabrikasında başlaması planlanıyor ve ilk benzinli ve dizel motorlu modeller bu yıl teslim edilecek. Elektrikli varyant, 2024 yılına kadar montaj hattından inmeyecek. E-Transit Kurye'nin ilk modellerinin 2024 yılı sonunda bayilerde olması bekleniyor. Ford şu anda fiyatlar hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor, ancak hafif bir artış bekleniyor. Kompakt minibüs şu anda 40.599 Euro'dan başlıyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.