Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ÇİN ARABALAR

Zeekr X

Zeekr X: Elektrikli kompakt SUV ile ilk sürüş

Zeekr X, Audi Q4, BMW iX1 ve Mercedes EQA'ya elektrik şoku veriyor


Geely, Avrupalı ​​otomobil seçkinleri için giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor. Volvo, Polestar ve Mercedes ortak girişimi Smart ile kaydettiği ilerlemelerin ardından CEO Li Shufu, şimdi kendi ürünü Zeekr X'i yarışa gönderiyor ve artık ürünün Çin menşei hakkında herhangi bir sır saklamıyor.


İşler yavaş yavaş ciddileşiyor. Zeekr 4,43 metre uzunluğuyla oldukça kompakt ve bir SUV için oldukça uysal olan aracın fiyatı 44.990 Euro'dan başlıyor.
BYD veya MG gibi yurt içi ucuz tekliflerle veya VW ID.3 veya Renault Megane E-Tech gibi Avrupa'nın seri üretilen ürünleriyle rekabet etmek istemiyor. Hayır, Zeekr X kendinden emin bir şekilde Audi Q4 e-tron'u, BMW iX1'i veya Mercedes EQA'yı hedef alıyor.

X'in teknolojisini Smart #1'den zaten biliyoruz ve yakında bu teknolojiyle Volvo EX30'da da karşılaşacağız. Geely burada ve orada SEA platformuna güveniyor ve onu ya arka aksta 343 Nm'lik 272 hp'lik bir motorla ya da ön ve arkada toplam 428 hp'lik ve 543 Nm'lik iki elektrik motoruyla donatıyor.
Zeekr X, teknolojiyi Smart #1 ve Volvo EX30 ile paylaşıyor
Smart kadar sıkı ve sportif bir şekilde ayarlanmayan Zeekr, şehirde kendinden emin, parke taşlarına çarpıyor, geniş direksiyon açısı sayesinde dar virajları sıyırıyor ve Mercedes'teki MFA sürücüleri gibi Audis ve VWs MQB müşterilerinin kulaklarını açacak bir performans sunuyor. kanat çırparak.

 


En iyi senaryoda, 0'dan 100'e 3,8 saniyede ulaşıyor ve elektronik aksam yalnızca 180 km/saat hızda fişi çekiyor. Ancak X'in nispeten kullanışlı olması, yalnızca şehirde araç kullanmayacağı anlamına geliyor. Bataryanın 69 kWh gücünde olması ve bu nedenle standart çevrimde en iyi 440 kilometre yol katetmesi boşuna değil.
Zeekr X'in içi neredeyse zarif
Çinli rakibini elektriksel monotonluktan ve güney Almanya'nın birinci sınıf teklifinden ayıran şey, ambiyans ve donanımdır. Eğer Suabiyalılar ve Bavyeralılar en azından bu disiplinde standardı belirlemişlerse Zeekr'de bir sonraki seviyeyi deneyimleyebilirler.

Malzeme görünümü Audi'ninkinden daha zarif, ekranlar BMW'ninkinden daha büyük ve işletim sistemi Swabians'ın MBUX'undan daha sezgisel. Neredeyse S-Serisi'nde olduğu gibi animasyonlu baş üstü gösterge ekranından bahsetmiyorum bile.

Asistan sistemlerinin aşırı sinirli olması ve sizi sürekli olarak uyarı tonlarıyla taciz etmesi gerçeği, yetkililerin ve Euro NCAP kurallarının en az sonuçta sahip olduklarını göstermek isteyen aşırı dikkatli mühendisler kadar suçlu olduğu bir şeydir.
Ve bu çok fazla - sonuçta
Zeekr X'in alanı etkileyici
Buna ek olarak, 2,75 metrelik cömert dingil mesafesiyle tüm koltuklarda bol miktarda alan, 362 litrelik bir bagaj ve önde küçük bir bagajın yanı sıra selfie kamerasından karaoke uygulamasına ve bir dizi Çin özelliğine kadar birçok özellik mevcut. Şarj molası sırasında özellikle konforlu sinema modunda yarış simülasyonunun keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Elbette bunların hepsi bir hile, ama dürüst olalım: Avrupalı ​​müşteriler aynı zamanda orta konsoldan çıkan bir el çantası veya bel çantası kancasını da takdir edeceklerdir. En geç Corona'dan bu yana, dünyanın dört bir yanındaki insanlar görüntülü toplantılara yönelik uygulamaları sabırsızlıkla bekliyor.

En az bir akıllı telefonunuzu her yerde, bazen kablolu, bazen kablosuz olarak şarj edebilmeniz, hatta dizüstü bilgisayarınızı bile bazı prizlerden şarj edebilmeniz de bir dezavantaj değil. Ve eğer
Zeekr X elektronik sahnesini kesinlikle zenginleştiriyor
Peki Çinli yeni gelenle her şey mükemmel mi? Peki sözde uykulu Almanlara bir sonraki tokat? Neredeyse öyle görünüyor. Ta ki şarj istasyonuna ulaşana kadar. Çünkü Zeekr orada ortalama olarak en iyi performansı sergiliyor; alternatif akımı 22 kW'a, doğru akımı ise maksimum 150 kW'a kadar şarj ediyor.

Eğer gözle görülür derecede daha iyi olsalardı, bu Audi, Mercedes ve Co. için güzel bir teselli olabilirdi. Ancak bunun gerçekleşmesi biraz zaman alacak. BMW'nin Yeni Sınıfı ve IAA'da tanıtılan Mercedes CLA, 2025'te gelecek. Ve o zamana kadar Zeekr X artık kesinlikle bilinmiyor olmayacak.

Sağlam pil, güçlü hızlanma, zarif ortam, çok sayıda özellik ve aynı zamanda makul fiyatlı - X, Zeekr için bir başarı faktörü olabilir. Ancak her şeyden önce Çinliler, Almanya'nın sözde elektrik seçkinlerine e-mobilitenin ne kadar heyecan verici ve heyecan verici olabileceğini bir kez daha gösteriyor. Hatta ve özellikle giriş seviyesi modeller söz konusu olduğunda.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.