Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Mazda 3 e Skyactiv X

Kompakt ve farklı: Mazda 3 e-Skyactiv X tasarımıyla diğerlerinden sıyrılıyor

Her zaman Golf olmak zorunda değil: Mazda 3 e-Skyactiv X ile Japonlar, kompakt otomobil ana akımından uzakta güzel bir alternatif sunuyor. Bir test!

Mazda her zaman farklı olmuştur. Bu, Japonların kendine özgü motor politikası kadar şık tasarımı için de geçerlidir.

Diğer üreticiler içten yanmalı motorları gitgide küçültürken, Mazda kübik kapasiteye sadık kaldı. Ek olarak, Japonlar sıkıştırma ateşlemesine ve mekanik bir kompresöre güveniyor. 24 voltluk kayış tahrikli bir marş jeneratörü, marş ve hızlanma sırasında ek destek sağlar.

Sürüş performansı tamamen iyi
Sonuç olarak, kombinasyon, 186 beygir gücündeki Japon Golf'ün şehir dışı yollarda çok az susuz kalmasını ve 8,4 saniyede 100 km/sa hıza hızla çıkmasını sağlıyor. Oraya giderken, 240 Newton metrelik maksimum güç, altı vitesli şanzıman aracılığıyla sürücüden ön tekerleklere aktarılıyor.

Dikkatli sürüş dinamikleri kontrolü ile birlikte sıkı ancak müdahaleci olmayan şasi, Mazda'nın virajlarda da hızlı bir şekilde yönlendirilebilmesini sağlar.


İçi güncel değil
İçeride, Mazda iyi yapılmış, özel olarak şık ama aynı zamanda geçmişle de bağlantılı. Geçmişte olduğu gibi, analog yuvarlak göstergeler tüm önemli sürüş verileri hakkında bilgi sağlar ve orta konsoldaki döner düğmeyle çalıştırılan çok küçük bir monitör bize zamanın geçtiğini hatırlatır.

Genel olarak, alan yeterlidir, ancak ikinci sıradaki uzun boylu insanlar hızla üst sınırına ulaşır. Bagaj 358 ila 1026 litre arasında yer alır, ancak yüksek bir eşikle donatılması gerekir.

Oldukça sevimli özellikleriyle Mazda3 rekabette öne çıkıyor. Büyük motor ve net altı vitesli düz vites kutusu 68.390 Euro'dan başlıyor ve kesinlikle daha da kötü yatırım yapılabilir.

Kompakt segmentte ana akımdan uzaklaşmak istiyorsanız, güvenle Mazda3'ü seçebilirsiniz. Görsel ve teknik olarak olağanüstü.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.