Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Mercedes AMG S 63 E

Mercedes-AMG S 63 E Performance AMG'nin son isyan kutusu gerçekten kömüre mal oluyor

Mercedes AMG, S-Serisi'ne muazzam bir güç yükseltmesi sağladı. 

802 sistem hp ile S 63, sprintte bir Porsche 911 GTS bırakır. Şimdi sipariş edilebilecek güçlü lüks limuzin hakkında tüm veri ve bilgilere sahibiz.

Bir kez daha, Mercedes müstehcen bir şekilde S-Serisi'nin AMG versiyonunu sunduğunda, üstünlük ifadeleri cimri değildir. Bununla birlikte, bu üstünlüklerden en az biri tartışılamaz: Mercedes-AMG S 63 E Performance, şimdiye kadarki en güçlü S-Serisi'nden daha az değildir. Bu, lüks sedanın trafik ışıklarının başında epeyce çağdaş spor otomobili geride bıraktığı anlamına gelir. Verilere ayrıntılı olarak bakalım.

Sürüş

Hibrit AMG'nin içten yanmalı motor kalbi ön tarafta atıyor ve bu, dört litre hacme sahip iyi bilinen V8 biturbo başka türlü nasıl olabilirdi? Sekiz silindir, sistem performansına 612 hp ve 900 Newton metre maksimum tork katıyor. Arka dingildeki sürekli uyarılan senkron makine (PSM), 140 kW (190 hp) pik güç ekler. Mercedes, sürekli çıkışı olarak 70 kW'ı belirtir. Takımyıldız, sonunda çok fazla güç değil, daha fazla tork çıksa bile, AMG GT 4 kapılıya çok benziyor.

Sonuç olarak, hala müstehcen bir 802 hp, 1.430 Newton metre tork ve 290 km/s (isteğe bağlı Sürücüler Paketi ile) azami hız elde ediyoruz. Dokuz ileri otomatik, itişi sıralar. Gaza basan lüks sedan, dururken kalkıştan 100 km/sa hıza 3,3 saniyede çıkıyor; bu, yaklaşık 2,6 ton ağırlığındaki bir araç için etkileyici. Karşılaştırma için: Açılış jeneriğinde bahsedilen Porsche 911 GTS'nin onda ikisine daha ihtiyacı var.

Batarya

AMG S 63 E Performance, gürültü veya emisyon olmaksızın toplam 33 kilometre ve 140 km/s hıza ulaşır. Bu, AMG GT 63 S E Performance'tan bilinen 12 kilovat saat varyantı yerine 13,1 kWh kapasiteli daha büyük bir batarya ile sağlanır. Elbette, Affalterbach'ta buna sadece "pil" değil, "yüksek performanslı pil", kısaca HPB diyorlar. Mercedes Petronas Formula 1 yarış takımı ile karşılıklı olarak geliştirilmiştir.

Amaç, hızlı enerji emilimi, yüksek güç yoğunluğu ve art arda sık sık çağrılabilen güç elde etmekti. Bu, hücrelerin verimli bir şekilde soğutulmasını zorunlu kıldığı için, geliştiriciler 400 voltluk bataryaya doğrudan soğutma sağladılar. 30 litre soğutma sıvısı, 1.200 hücrenin etrafında ayrı ayrı akar ve onları ortalama 45 derecelik bir sıcaklık aralığında tutar.

Kolonda, duvardaki kutuda veya ev prizinde 3,7 kW dahili şarj cihazı kullanılarak şarj edilir. Hareket halindeyken, enerji geri kazanım yoluyla aküye geri akar. AMG S-Serisi, yoğunluğu düzenlemek için minimum 90 kW'a kadar dört geri kazanım seviyesine sahiptir. Yelken modu yok.

Sürüş dinamikleri

4Matic+ dört tekerlekten çekiş, gücü tüm tekerleklere dağıtır. Arka tekerlekler standart olarak 2,5 dereceye kadar bir açıyla döner ve AMG ayrıca, seçilen sürüş moduna göre otomatik olarak ayarlanan değişken direksiyon geometrisine sahip üç aşamalı parametreli direksiyon takmıştır. Aralarından seçim yapabileceğiniz bu tür yedi mod vardır. Bilinen "Comfort", "Sport", "Sport+" ve "Individual" ayarlarına ek olarak, "Elektrik", "Pil Bekletme" ve "Smoothness" da yerleşiktir. 4Matic bileşenlerine mekanik bağlantı sayesinde, dört tekerlekten çekiş de tamamen elektrikli sürüş modunda mevcuttur. Sistem arka tekerleklerde çok fazla kayma kaydederse, gerekirse güç kardan ve tahrik milleri aracılığıyla ön tekerleklere de iletilir.

 

Sürüş dinamikleri AMG Dynamics sistemi tarafından düzenlenir. ESP ve güç dağıtımına ek olarak, elektronik olarak kontrol edilen arka aks kilitleme diferansiyelini de etkiler. AMG, S 63'ü üç seviyeye programladı: Temel, Gelişmiş ve Pro. İkinci ayar, Spor+ sürüş moduyla bağlantılıdır ve çevikliği ve yol yüzeyi geri bildirimini yoğunlaştırmayı amaçlarken Temel, dengeli sürüş davranışı ve yüksek yalpalama sönümlemesi sağlar. Gelişmiş ayar orta zemindir. Çekiş kontrolü, çok fazla kayma olması durumunda PSM'nin tahrik torkunun yeniden dağıtılmasıyla elektrik motorunun kendisi aracılığıyla da çalışır. Sonuç olarak, içten yanmalı motoru kısmak için ESP'nin hiç müdahale etmesi gerekmez veya çok daha sonra müdahale etmesi gerekir. Önde 6 pistonlu sabit kaliperlere ve arkada 1 pistonlu yüzer kaliperlere sahip AMG yüksek performanslı kompozit fren sistemi, S-AMG'yi yavaşlatır. Önde 400 x 38 milimetre, arkada 380 x 32 milimetre ölçülerinde diskler kullanılmış. İsteğe bağlı: AMG seramik yüksek performanslı bileşik fren sistemi.

AMG, S 63 E Performance'ı standart olarak otomatik seviye kontrollü havalı süspansiyona dayalı ve ayrıca değişken ayarlanabilir sönümlemeye sahip Ride Control+ şasi ile donatıyor. Sportif S-Serisi, 120 km/s'lik bir hızdan itibaren otomatik olarak asfalta doğru 10 milimetre daha alçalır. Vücut hareketlerini elektromekanik olarak dengeleyen aktif yalpalama stabilizasyonu, viraj alma performansına katkıda bulunur. Bir taraftaki tümseklerin neden olduğu uyaranlar da dümdüz sürerken telafi edilir. Sistem kontrolü saniyede 500 defaya kadar ayarlar. Ek olarak, güçlendirilmiş bir gövde kabuğu, dönüş sırasında daha iyi geri bildirim için ön ucun burulma sertliğini artırır.
Dizayn

Dışarıdan AMG S-Serisi, dikey çıtalara sahip özel radyatör ızgarası ve büyük merkezi yıldız ile tanınabilir. Affalterbach merkezli şirket, küçük yıldızın yerine AMG armasını kaputun üzerine yerleştiriyor. Jet kanadı tasarımındaki ön apron, işlevsel hava perdeleri olan geniş yan hava girişlerine sahiptir.

21 inç'e kadar dövme jantlar çamurluklarda dönüyor ve AMG, yan etekleri şirket içi modellerle değiştiriyor. Arkada trapez, oluklu çift egzoz çıkışı ve geniş difüzör görünümü karakterize ediyor. S-Serisi'nin 3.216 milimetre dingil mesafesine (kısa versiyon 3.106 milimetre) sahip uzun dingil mesafeli versiyonu, S 63 E Performance'ın temelini oluşturur.

AMG, iç mekanda S-Serisi'nin tanıdık donanımını belirli öğelerle tamamlar. Bunlara özel olarak kapitone spor koltuklar, çeşitli dekoratif öğeler ve dinamik direksiyon simidi düğmelerine sahip AMG Performance direksiyon simidi dahildir. Affalterbach merkezli şirket, MBUX bilgi-eğlence sistemini AMG Track Pace'in kapsamlı telemetri verileri gibi özel ekranlar ve işlevlerle de süslüyor.

Gösterge tablosunun görünümü, farklı ekran stilleriyle bireysel olarak kişiselleştirilebilir, aynı şey opsiyonel baş üstü gösterge ekranı için de geçerlidir. Akustik eğlence için AMG, 360 derece surround sese sahip bir Dolby Atmos ses sistemi kurdu; bu sistem sayesinde, örneğin tamamen elektrikli sürüş sırasında bestelenmiş elektrikli ses düzeni iç mekana aktarılıyor.

Asistanlar

Asistan sistemleri söz konusu olduğunda, Mercedes-AMG S 63 E Performance dolu dolu çeker. Araçta Aktif Mesafe Asistanı Distronic, Aktif Direksiyon Asistanı, Trafik İşareti Asistanı, Aktif Şeritte Kalma Asistanı ve Şerit Değiştirme Asistanı, Aktif Acil Durma Asistanı, Kör Nokta Asistanı ve çapraz trafik işlevli Aktif Fren Asistanı bulunur.

SAE Seviye 3'e göre otonom sürüşe olanak sağlayan Drive Pilot sistemi standart S-Serisi ve EQS için şimdiden sipariş edilebilir. AMG S 63 E Performance söz konusu olduğunda Mercedes, işlevi daha ayrıntılı olarak belirtilmeyen daha sonraki bir tarihte sunmayı planlıyor. Örneğin otoyoldaki trafik sıkışıklığında, Drive Pilotu 60 km/s hıza kadar sürüş görevini tamamen üstlenir.
fiyat ve lansman

S-Serisi'nin AMG versiyonu, Nisan 2023'ün başından itibaren sipariş edilebilecek. Fiyat etiketi en az 408.393 Euro. Ancak bu fiyat bile tüm güzellikleri içermiyor. Seçenekler listesi aşağıdaki seçenekleri içerir:

     Çapraz kollu tasarıma sahip AMG 21 inç dövme jantlar: 4.808 Euro
     AMG dış karbon paketi: 10.831 Euro
     AMG Gece paketi: 2.130,50 Euro
     AMG'ye özgü karartılmış radyatör ızgarası: 1035 Euro
     Panoramik açılır tavan: 4.939,70 Euro
     Macchiato beji/magma gri AMG Nappa deri koltuk kılıfları: 916,50 Euro
     AMG yüksek performanslı seramik kompozit fren sistemi (yalnızca 21 inç jantlarla birlikte): 16.925 Euro
     290 km/s azami hıza sahip AMG Sürücü Paketi: 4.261 Euro

Teslimatlar Mayıs 2023'te başlayacak. Özel tam donanıma sahip sınırlı süreli AMG Edition 1 de pazar lansmanında mevcut olacak. Ancak bunlar için henüz bir fiyattan söz edilmedi.

AMG'nin geleceği elektrikli olduğu için, bazı içten yanmalı motor fanları kesinlikle kuruşları bir araya getirecek. Başlangıç ​​sinyali 2025 yılında verilecek ve Vision AMG çalışması bir görünüm sağlıyor.

Mercedes-AMG, en üst versiyon S 63 E Performance ile S-Serisi'ni taçlandırıyor. Dört tekerlekten çekiş ve bir plug-in hibrit olarak gelir. 802 hp sistem çıkışı ve 1.430 Newton metre maksimum tork, çılgın hızlanma değerleri için yeterlidir. 3,3 saniyede sıfırdan şehirlerarası yol hızına çıkarken, isteğe bağlı Sürücü Paketi ile yalnızca 290 km/s'de sona eriyor. AMG, donanım ve yardımcı sistemler söz konusu olduğunda, S-Serisi'nin zengin stoklu rafından yararlanır. İleri bir tarihte S 63'e yalnızca SAE Seviye 3'e göre otonom sürüş sağlayan Drive Pilot eklenecek.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.