Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S: dayanıklılık testi


Porsche Taycan ile 100.000 kilometre

Baba sesi olmayan bir Porsche! CADDE TV HABER, ilk kez bir elektrikli araba ile dev mesafeleri hızlı ileri sarıyor.

24 Haziran 2021 Perşembe, artık hiçbir şeyin çalışmadığı saat 20:00'den hemen önce. Kuzeye giden Roma'dan 100.000 kilometrelik arabamız Porsche Taycan 4S ile dönüş yolculuğunda, Nürnberg yakınlarındaki Aurach otoyolu servis istasyonunda mahsur kaldığımızda, üç günlük kamikaze turunda 3000 kilometre yol yaptık. Kuzey Hessen'deki ara varış noktamıza 257 kilometre var, ancak araba artık şarj etmek istemiyor, üç dakika ve 5,8 kWh sonra iniyor, merkezi ekranda şunu bildiriyor: "Yerleşik ağ arızalı, servis gerekli."

Bunu daha önce yaşadık, sonra 17. numara yardımcı oldu: aracı kilitleyin, 300 metre uzaklaşın, 15 dakika bekleyin. Bu sefer çalışmıyor, bu yüzden Yardım'ı arayın. Cana yakın Bay Krause dizel kamyonunu Stromer'imizin önüne park ediyor, öndeki 12 voltluk aküyü çıkarıyor, 15 dakika bekliyor, sonra tamamen şarj edip eve gidiyoruz. Porsche ertesi gün 12 volt akü arızalı ve yazılım güncel değil diyerek ilgileniyor. O andan itibaren elektrik tekrar çalışacak. Bunlar sorunlarla dolu can sıkıcı satırlardı. Bundan sonra tadını çıkar, söz veriyorum!


Porsche Taycan: 100.000 kilometre üzerinde dayanıklılık testi
Taycan örneğinde, CADDE HABER olarak bizler “erken benimseyenleriz”. Eylül 2019'un başında Porsche mega güce sahip ilk Taycan'ı yani Turbo (680 hp) ve Turbo S'yi (761) tanıttı, 2019'un sonunda ilk 31 otomobil Almanya'da teslim edildi, 17 Ekim 2020'de uzun zamanımız -Dönem test aracı CADDE TV HABER -Yeraltı otoparkına yuvarlandı. Piyasaya sürüldükten on ay sonra, 100.000 kilometrenin üzerinde ekstrem bir test için bir araba! Sadece Porsche buna cesaret edebilir, diğer üreticiler şöyle der: Hayır, önce müşterilerin tüm hataları bulmasına izin verin, ama lütfen siz yapmayın!

O halde önce ek ücret listesindeki hatayı bulalım. Cidden: 571 hp ve büyük bir bataryaya, yani 93.4 kWh'ye sahip test arabamız, eskiden 341.182 Euro ve şu anda 341.515 Euro'ya mal oluyordu. 208.867 avro gibi göz ardı edilemeyecek bir taban fiyatla, standart olmayan donanım için 122.000 avro gibi muazzam bir rakam. Ama aynı zamanda gerekli mi? Şöyle ifade edelim: Her şeye Porsche merceğinden bakarsak: kesinlikle! Örneğin, 21 inçlik modeller güçlü görünüyor, 19 inçlik modeller ise konfigüratörde oldukça ayrıntılı görünüyor.


Bu arada, Taycan sürücülerinin yüzde 19,6'sı Carmine Red rengini seçiyor, bu da 4380 Euro ekstra yapıyor. Yolcu, DJ çalmak veya navigasyon destinasyonlarına girmek isterse 2023 Euro'ya kendi ekranına sahip oluyor. Köşedeki sürücü Siegfried ve Roy için bir isim yapmak isterse, okuyucudaki Mastercard gibi elinizi aşağıya kaydırdığınızda açılan 1225 Euro'luk elektrikli şarj kapağını alıyor. Şöyle söyleyebiliriz: yaptı mı, yaptı mı, yaptı mı? Başka bir deyişle, her ay yüksek bir kiralama oranı sağlayan tüm özel ekipmanlar.
Testin bitiminden kısa bir süre önce hala yeni araba kalitesi
Onu bununla nasıl bulduk? Seyir defterini okuyalım. CADDE TV HABER : "Havalı süspansiyon sayesinde, muazzam sürüş konforunu çevik kullanımla birleştiriyor. 2,3 tonluk etkileyici boş ağırlık bunu değiştiremez." Testi yapan Ahmet Güzelyaz, 65.487 kilometrede kayıt defterinde şunları kaydetti: "Hiçbir şey çıtırdamaz, iç kısım ve koltuklar yeni bir otomobil havası yaymaz. Tahrik, frenler ve şasi işlerini hassas bir Svabya titizliğiyle yapıyor. Ek olarak, harika bir sürüş davranışı var."


95.476 kilometrenin ardından, yani bitişe kısa bir süre kala, Test Porsche Müdür Yardımcısı Dirk Branke de Taycan'ın yeni otomobil kalitesini onayladı. Ayrıca: "Kışın, olağanüstü ışığı fark ettik. Kısa far modunda bile alışılmadık derecede parlaktı ve ardından uzun far tüm alanı aydınlattı."

Şarj istasyonunda Porsche Taycan 4S: 400 kilometreden fazla menzil mümkün.

Peki Taycan'la her şey bir rüya gibi mi? Neredeyse. anahtar kelime yazılımı. Taycan'ımız 100.000 kilometrede üç güncelleme aldı. Örneğin Mart 2021'de garaj girişlerinde şasinin yere değmemesi için kaldırma fonksiyonu eklendi. Beş ay sonra daha fazla menzil, daha fazla bağlantı vardı. Temmuz 2022'de Porsche, 2023 model yılı için güncellemeyi bağışladı. CADDE HABER Yardımcısı Murat Yekün 92.587 kilometre sürdükten sonra şunları söyledi: "İki yıl ve çok sayıda güncellemeden sonra, bilgi-eğlence sistemi testin bitiminden kısa bir süre önce oldukça sorunsuz çalışıyor. Uzun navigasyon sistemi yükleme süreleri, radyo alımının olmaması veya cep telefonu eşleştirme sorunları bize çok fazla sinirlenmemize neden oldu."

İkincisi, özel bir CADDE HABER sorunudur. Pek çok editör arabayı test etmek istediğinden, neredeyse 30 akıllı telefon kaydedildi. Çünkü o zaman bir noktada her sistem ters gidecek, Porsche yakında bir güncelleme ile bu grubu altı cihazla sınırlayacak. Yeni cep telefonu kullanıcıları, arabaya bağlanmak istiyorlarsa önce eskilerini devre dışı bırakmalıdır.


Tüketim: Tam gaz 911 gibi içiyor - sadece elektrik
Ama daha konuşmadık bile: birincisi sürüş keyfi, ikincisi tüketim ve üçüncüsü menzil. Neyse ki yazı işleri ofisimizde bir Mario var. Görevli yönetici ve yarış lisansının sahibi meslektaşım Pukšec, Taycan'ı herhangi bir Porsche'nin en alçak ağırlık merkezine sahip bir runabout'u hareket ettirdiğiniz gibi hareket ettirdi. Raporu: "Berlin'e doğru sınırsız, hız göstergesi 200 ve tüketim nedir? Seviyeler yaklaşık 50 kWh/100 km'de. 84 kWh etkin pil boyutuyla, 120 kilometre sonra şimdiden bir şarj istasyonu arıyorsunuz. Sonuç : Sürüyorsun Bir noktada Porsche türe uygun olmayacak, ancak diğer herhangi bir elektrikli araba gibi olacak. O zaman tek şarjla yaklaşık 300 kilometre yol alabilir ama Taycan'ın parlaklığı bu şekilde pek ifade edilmiyor."

Ve tam gazda 911 gibi içtiğini görüyoruz, sadece Super Plus değil, elektrik. Ve çok uzun mesafeler kat ettiğimiz ve yolda her zaman hızlı şarj ettiğimiz için şunu söyleyebiliriz: İlk olarak, iyi aerodinamiği sayesinde 100.000 km'nin tamamında yalnızca ortalama 20,15 kWh tüketti. İkincisi, 400 kilometrenin üzerinde bir menzil belirlendi ki bu elbette sadece teoriye uyuyor çünkü pratikte bir sütunun olduğu yerde şarj etmeniz gerekiyor.

Üçüncüsü, kışın bile (navigasyon sisteminde sütuna girip aküyü ön koşullandırırsanız) Taycan 270 kW'a kadar şarj kapasitesiyle suyu alıyor, bu da akünün 20'den daha kısa sürede yüzde 80'e geri döndüğü anlamına geliyor. dakika. Ve yüzdeler konusuna gelmişken: DEKRA, devasa mesafemizdeki tüm hızlı şarj fazlalıklarından sonra akünün yeni durumda olduğunu onaylar. Ve böylece bebek mavisi olanımız yakında iyi çalışan bir gösteri aracı olarak ikinci hayatına girecek.

Çözüm itibaren CADDE HABER:
Porsche Taycan iyi bir kırmızı şarap gibidir: yıllandıkça daha da güzelleşir! 100.000 kilometre boyunca böylesine taze bir teknolojiye sahip olmamıza izin vermek Porsche için büyük bir cesaretti. Performans ve kalite birinci sınıftır, yazılım zaman alır.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.