Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ELEKTRIKLI ARABA

Cupra Raval

Serinin İspanyol temsilcisi Urban Rebel çalışması, Cupra Raval adıyla anılıyor.

Ve İspanyol elektrikli cüce bir isim alır.

2025'te VW Group, elektrikli tahrikli bir dörtlü küçük araba piyasaya sürecek. Serinin İspanyol temsilcisi Urban Rebel çalışması, Cupra Raval adıyla anılıyor.

Gelecekte elektromobiliteye giriş için VW Grubu, özellikle daha küçük modeller için MEB'nin daha da geliştirilmiş hali olan MEB Small'a güveniyor. 2025 yılından itibaren VW (ID.1 ve ID.2), Cupra ve Skoda modellerinin bu altyapı üzerinde planlanması planlanmaktadır. Küçük elektrikli otomobil dörtlüsü, İspanya'daki Seat'ta geliştiriliyor. Bunların üretimi de Martorell'deki Seat'ta yapılacak.

Griffiths, Raval'ı onayladı

Küçük Skoda modeli için hala bir isim yok, VW muadili ID.1 olarak gelmeli. Ve Aralık 2022'den beri küçük Cupra'ya da bir isim biliniyor. Ana şirket Seat, yıl bitmeden kısa bir süre önce çeşitli pazarlarda Raval adının patentini almıştı. Bu, Mart 2023'te Cupra patronu Wayne Griffiths tarafından Avustralya medyasına da doğrulandı. İspanyollar, geleneksel adlandırmalarına sadık kalıyor çünkü Raval, Barselona'nın eski kentindeki bir semtin adı.

MEB platformunda yer alan grup markaların daha büyük elektrikli otomobilleri, arka tekerlekleri bir arka motor vasıtasıyla tahrik ederken veya opsiyonel olarak ön aksta ikinci bir elektrik motoru ile dört tekerlekten çekişe sahipken, küçük modeller tamamen önden çekişli araçlar olarak tasarlanıyor. . Buna göre MEB Small, ön tekerleklerin arasına oturan yalnızca bir elektrik motoru taşıyor.

Raval görünüm olarak Urban Rebel

Cupra Urban Rebel konsept otomobili şimdiden Cupra Raval'ın seriye yakın bir ön tadına varmıştı. Küçük beş kapılı, neredeyse dört metre uzunluğunda ve ön kaputunun altında 172 kW'lık bir elektrik motoru taşıyor. Olası pil kapasiteleri bildirilmedi. Ancak hedef menzili 440 kilometreye kadar çıkıyor.

VW Group'un 2025'te üç yeni, aynı küçük elektrikli otomobili piyasaya süreceği uzun zamandır açıktı. VW'nin ID.1'inden sonra, Cupra şubesinin de artık bir adı var. Raval, Barselona'daki bir bölgeden geliyor. Sadece Skoda isimsiz kalır.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.