Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Ferrari: Motor kusuru, başlangıçta Leclercin podyumuna mal oldu

Ferrari uzun süredir Bahreyn'deki ikinci güç gibi görünüyor. Motor kusurlumu?

Ferrari, uzun süredir Bahreyn'deki ikinci güç gibi görünüyor, ancak Scuderia Aşil'in topuklarını ortaya koyuyor: stabilite ve lastik aşınması.

Formula 1 Bahreyn GP'sine 16 tur kala, Ferrari için her şey sezona sağlam bir başlangıç ​​gibi görünüyor: Scuderia, Dominator Red Bull'a ayak uyduramıyor, ancak üçüncü sırada Charles Leclerc ve Carlos Sainz onların arkasında. dördüncü sırada, Kırmızılar için podyumda bitirmek güvenli görünüyor. Ama sonra kusurlu şeytan Monegasque'ı vurur, Leclerc pistin yan tarafına doğru yuvarlanır ve telsizle umutsuzca komuta noktasına doğru döner: "Hayır, hayır, hayır, hadi! Şimdi ne oldu? Artık gücüm kalmadı." İkinci dünya şampiyonu pistin kenarında dururken, Ferrari yöneticileri ayrıca Sainz'in lastiklerinin nasıl patladığını ve Aston Martin'den Fernando Alonso'nun son aşamada onu nasıl kokladığını görmek zorunda. Scuderia sürücüsü, büyük bir çabayla Mercedes yıldızı Lewis Hamilton'dan dördüncü sırayı kurtardı.

Her halükarda, Ferrari'nin yeni takım patronu Fred Vasseur'a, Reds'in patronu olarak yarıştığı ilk gününde Scuderia'daki duygu dolu hız treni gösteriliyor: "Güç ünitesinin elektrik parçasıyla ilgili bir sorunumuz vardı ama yok. yine de tam olarak ne olduğunu biliyorum. Bu elbette hayal kırıklığı yaratıyor", Vasseur'un ilk vardığı sonuç içler acısı. Fransız sürücü sinirlendi: "Bugün Red Bull'a meydan okuyamasak da rahat bir şekilde üçüncü sıradaydık. Bu, takım için iyi bir ödül olurdu."

Ne de olsa Vasseur, ilk konum belirlemesinin ardından artık yarış ekibinin nereden başlaması gerektiğini biliyor: "İstikrar açısından büyük iyileştirmeler yapmalıyız, ancak uzun mesafelerde de, ikinciye baktığımda çok kırılganız." Günün sonunda lastik aşınmamız nedeniyle kolay lokmaydık ve özellikle Red Bull orada çok daha iyi bir iş çıkarıyor, dürüst olmalısınız. Hızlı bir turun ardından oradayız, ancak Yarış için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor." Ağır lastik aşınması olan Ferrari Ferrari, Cumartesi günü sıralama turlarında Max Verstappen'in pol süresinin onda üçünden daha azken ve Hollandalı pilotun aksine, bunun için yalnızca bir piste sahipken, özellikle ağır lastik aşınması yarış triminde sorunlara neden oluyor. Vasseur, Bahreyn'deki parkurun lastikler için özellikle agresif olan asfalta sahip olduğuna dikkat çekse de: Leclerc Pazar günü birkaç kez fren yapıyor ve güçlü bir başlangıç ​​tutuşuyla kabul ettiği Sergio Perez'in gerisinde kalıcı olarak kalamaz.

Leclerc, "Başlangıcım harikaydı ancak bu, bugünkü yarıştan sonra beni kesinlikle mutlu etmeye yetmedi." Ferrari sürücüsü, başarısızlığına atıfta bulunarak, "Tabii ki, özellikle sezonun ilk yarışında iyi hissettirmiyor. Güç kaybı çok ani oldu" diyor. Özellikle acı: Ferrari starttan önce Leclerc'e yeni parçalar taksa ve arabayı yeni bir enerji depolama cihazı ve yeni kontrol elektroniği ile donatsa da, sonunda her şeyin motoru greve gidiyor! Takım arkadaşı Sainz de alarm veriyor, çünkü dayanıklılık Ferrari'nin tek sorunu değil: "Lastik aşınmamız çok fazlaydı, bunu test sırasında ve Cuma günü gördük," diye açıklıyor Sainz. "Özellikle finalde, Red Bulls ve Aston Martin çok daha hızlıydı ve bizim gibi lastikleri tüketmediler. Bu bizim için bir gerçeklik testiydi ve şimdi önümüzde çok iş var." Birkaç hafta." Gerilemeye rağmen: Takım patronu Vasseur da adamlarını ayağa kaldırıyor ve şunu vurguluyor: "Bu sadece başlangıçtı, daha 22 yarış var. Ve en başından beri çok iyimser veya çok kötümser olmaktan kaçınmak istedim. Hala daha var." Bu sezon gidilecek çok yol var ve en azından şimdi net bir tablomuz var ve nereleri geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz."

Padoktaki uzmanlar, Maranello'daki yeni güçlü adamın net sözlerini de canlandırıcı buluyor: "Sade bir dil konuşuyor ve her şeyi olduğu gibi ele alıyor, aynı zamanda nelerin geliştirilmesi gerektiğini de söylüyor. Bu, Ferrari için önemli, çünkü yapılması gereken bir şey var." ServusTV'de eski F1 pilotu Christian Klien inanıyor. "Temelde çok iyi bir araca ve iyi bir takıma sahipler, ancak şimdi insanları doğru yöne yönlendirmesi gerekiyor, böylece Ferrari sürekli olarak yeniden önde savaşabilir." Nico Rosberg ayrıca Sky'a şunları açıklıyor: "Fred'in takıma nasıl alışacağını ve ne gibi değişiklikler yapacağını görmek heyecan verici olacak." Pazar günkü hayal kırıklığı yaratan sonuca rağmen Alman, Scuderia'da da olumlu işaretler görüyor: "Sıralamalarda gerçekten yakın olduklarını unutamazsınız. Bir turdaki hız onlara Red Bull ile mücadele edebilecekleri konusunda iyimserlik verebilir çünkü başkaları da var." sollama yapamayacağınız pistlerde ve bir turdaki tempo çok daha önemli."

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.