Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GÜNEY KORE ARABALAR

Hyundai Kona: SUVun ikinci nesli büyüyor

Hyundai Kona daha büyük boyutlar, daha fazla donanım ve alan ile ikinci tura çıkıyor.

Hyundai Kona Elektrik fiyatları ve koltuk takımları hakkında tüm bilgiler!

 

Yeni Hyundai Kona büyüyor! Küçük SUV Kona'nın yeni nesli, 2017'de tanıtılan ve 2018'de tamamen elektrikli versiyonla (Kona Elektro) tamamlanan selefinden önemli ölçüde daha büyük. Daha büyük boyutlara rağmen, elektrikli versiyonun yanı sıra hibrit ve yanmalı varyantları da içeren denenmiş ve test edilmiş Kona konsepti kalır. Bununla birlikte, Hyundai başlangıçta yeni Kona'yı tamamen elektrikli bir araç olarak tasarladı ve ardından içten yanmalı motorları ve hibritleri ondan türetti. Hyundai Kona büyüyor, fiyatlar muhtemelen artacak


Hyundai, yeni Kona'nın fiyatları konusunda hâlâ sessizliğini koruyor. Boyuttaki büyümeye paralel olarak, kompakt SUV fiyatlarının artması muhtemeldir. Içten yanmalı versiyonun yaklaşık 56.000 Euro'dan (önceden: 54.000 Euro) başlamasını bekliyor. Gelecekte, hibrit muhtemelen 60.000 Euro'ya mal olacak (önceden: 58.700 Euro) ve bir Kona elektrikli olarak temel fiyat 90.000 Euro'nun biraz altında olabilir - daha büyük pil ile giriş seviyesi fiyatı muhtemelen iyi 96.000 avro. Nisan 2023'ten itibaren yanmalı versiyonlar bayilerde satışa sunulacak ve Kona Electric, Ağustos 2023'te piyasaya sürülecek. Kona için yepyeni tasarım dili ve boyutları
Tasarım anlamında Hyundai Kona, model değişikliği ile birlikte sanki birkaç adımı aynı anda atmış gibi hissettirdi. Her şeyden önce, çünkü küçük SUV artık o kadar da küçük değil. Kona 17,5 cm daha uzun ve 2,5 cm daha geniş. Yükseklik ve dingil mesafesi de önceki modele göre daha büyük. Sonuç: iki santimetre daha fazla baş mesafesi ve altı santimetre daha fazla dingil mesafesi, Kona'nın kendisini aşmasını sağlıyor.

Bir bakışta boyutlar:

• Uzunluk: 4,36 m (+17,5 cm)
• Genişlik: 1,83 m (+2,5 cm)
• Yükseklik: 1,57 m (+2 cm)
• Dingil mesafesi: 2,66 m (+6 cm)


Işık şeridinde piksel detaylarıyla Kona Electro
Yeni Kona görsel olarak da selefinden çok daha ciddi. Oranları daha çok bir Tucson'u andırıyor, detaylar en azından elektrikli versiyonda Ioniq 5 ve 6'ya dayanıyor. Kona'nın tüm varyantlarında çarpıcı ve ortak olan şey, ön kaputun hemen altındaki kesintisiz ışık şerididir. Kona Electric durumunda, şerit - fotoğraf aracında olduğu gibi - aynı zamanda birçok pikselden oluşur. ön apronun dekorasyonunda bulunabilir.
Kona'nın pürüzsüz burnu, itme kuvvetinin aşağı çekilmesine yardımcı olur. 0.27'dir. İkinci nesil, eski Kona'dan güçlü biçimli çamurluk bombelerini devralıyor. Ancak şimdi, eskisi gibi yuvarlak olanlar yerine daha olgun, köşeli tekerlek kesikleri var.

Yan tarafta, pencere çizgisinin altında tavan kenarı spoylerine kadar uzanan gümüş renkli bir dekoratif şerit özellikle dikkat çekiyor. Çok fütüristik değil: Kapı kolları geleneksel, mekanik parçalardır. Arkada, ışık oyunları önden tekrarlanıyor. Kesintisiz ışık şeridi, yuvarlak arka bölümün öne çıkan özelliğidir. Geri vites lambaları ve dönüş sinyalleri, tekerlek mahfazasının uç parçasında bulunur.
Tanınma için bir Hyundai logosu ve "Kona" yazısı yeterli olmalıdır. Ön taraf gibi, yanma varyantları da değiştirilmiş bir apron tasarımına sahiptir - N-Line söz konusu olduğunda, elbette biraz daha pürüzlüdür... üzgünüm, elbette daha sportif demek istiyoruz.
Kona 2'nin bagaj kapağı ve ısıtmalı bagaj kapısı vardır
Bagaj kapağı genişledi, fotoğraf aracında elektrikli olarak dönerek açıldı ve 466 litrelik cömert bir bagaj hacmini ortaya çıkardı. Ön tarafta, şarj kablosu veya diğer gereçler için ilave 27 litre (10 kg'a kadar) olan bir bölme vardır. Önceki modelde olduğu gibi, bagaj kapağı sol ön taraftadır, ancak şimdi aydınlatılmış ve ısıtılmıştır (-30 dereceye kadar kullanılabilir).

Kona'da standart geniş ekran kokpit ve düğmeler
Aç kapıyı, şimdi iş kaldı, içeri gireceğiz. Yükselen ön panele rağmen, yeni Kona kokpiti havadar ve ferah bir his veriyor. İki adet 12,3 inçlik monitör, enstrümanların ve bilgi-eğlence sisteminin surround görüntüsünü sağlar ve bu standarttır. Dijital göstergelerin solunda, anahtarları veya diğer manyetik parçaları ve parçaları tutan manyetik bir yüzey var, ama bu arada.

E varyantının direksiyon simidinde Hyundai logosu yoktur - bunun yerine Ioniq modellerine özgü dört kare vardır. Ve düğmeler. Bu da bizi doğrudan önemli bir konuya getiriyor: Kona'daki tüm temel kontroller (klima, ses, ışık, sürüş modları, koltuk ısıtması ve havalandırma) hala analog. İsterseniz örneğin monitördeki klimayı da ayarlayabilirsiniz.
Kona'da yer dolusu
Vites seçme kolunun direksiyon kolonuna (ön cam silecek kolunun altına) taşınması, havadar iç mekan izleniminde büyük rol oynuyor. Bu, orta konsolun ince ve derin olmasını sağladı. Ayrıca birçok saklama bölmesi vardır. Ayrıca yolcu koltuğunun önünde bir saklama şeridi vardır. Çok iyi hyundai! Artık doğrudan ön cama yansıyan baş üstü ekranı da çok daha değerli bir izlenim bırakıyor. 

Bu gerçekten küçük bir araba SUV mu? Arabalar Nasıl Bulunur: hayır. Uzun boylu insanlar bile hem önde hem de arkada bolca alan bulacaktır. İnce ön koltuklar 1,95 metrelik editörlere bile yeterli diz mesafesi sağlar - baş mesafesi de sağlanır.
Kompakt SUV için üst sınıflardan donanım seçenekleri
Seçenekler listesine bir bakış, Hyundai'nin burada harika bir şey sunduğu izlenimini güçlendiriyor: 360 derecelik bir kamerası var, kablosuz güncellemeler yapabiliyor ve istenirse, yatma işlevli rahat ve konforlu koltuklara sahip. . Kona Elektro ayrıca kamera desteği ve tek pedalla sürüş ile akıllı bir geri kazanım işlevine sahiptir.

Yaklaşık 500 kilometre menzil
Yani kendinize soruyorsunuz: Kona'da aslında olmayan ne var? Cevap: çığır açan bir elektrikli platform. Çünkü altyapıyı Ioniq 5 ile değil, Kia Niro EV ile paylaşıyor. Bunun anlamı: 400 volt teknolojisi ve 48,4 (WLTP'ye göre 392 km menzil; 114,6 kW elektrik motoru; önden çekişli) veya 65,4 kWh (WLTP'ye göre 490 km menzil; 160 kW E-motor; ön) ile nispeten küçük iki pil muhtemelen yaklaşık 80 kW ile şarj edilecek. Resmi olarak Hyundai, şarj hızı konusunda hala sessiz. Kona'nın yanmalı ve hibrit varyantlarının selefinden taşınması bekleniyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.