Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
GÜNEY KORE ARABALAR

Kia XCeed

Kia XCeed: kullanılmış araba testi

Kontrolde ikinci el Kia XCeed


Başarılı bir crossover görünümünü ve uzun garantileri hoş ve kompakt bir formatta birleştiriyor: 2019'da tanıtılan Kia XCeed, kullanıldığında bile akıllıca bir karar mı?

Marka dünyası değişiyor. Yirmi yıl önce, Kia hala ucuz olmasıyla ünlüydü, ancak şimdi Kia ilginç arabalar üretiyor. XCeed durumunda da iyi görünüyor. Kullanışlı beş kapılı, dinamik coupe arka ve özlü SUV'un modaya uygun crossover karışımı, 2019'dan beri Slovakya'daki Žilina fabrikasında montaj hattından çıkıyor.

Şimdi 42.990 Euro'ya 43.271 kilometre ile satılık. Schwacke veri tabanının 61.390 Euro olarak gösterdiği yeni fiyat göz önüne alındığında, şimdi neredeyse üçte bir oranında tasarruf edilmiş olacak.


Kullanılan Kia Xceed: Teknik donanım tamamlandı
Ve 2022 sonbaharındaki ince bir makyaja rağmen, XCeed gerçekten eski görünmüyor. Öndeki alan cömert, arkadaki ve bagajdaki alan en azından sadece aile dostu. Donanım açısından, Launch Edition sürüşü tam olmaktan da öte: koltuk ve direksiyon simidi ısıtması, anahtarsız sistem, hafıza işlevli elektrikli koltuklar ve panoramik tavan genellikle rekabette küçük bir servete mal oluyor.


Ayrıca 18 inç alaşım jantlar, elektrikli bagaj kapağı ve koltuk dikişlerinde ve ön panelde kuantum sarısı dış cepheye uyum sağlayacak şekilde dostane renk vurguları var. Akıllı telefon, orta konsoldaki endüktif şarj bölmesinde rahatlıkla şarj edilebilir ve 10,25 inç bilgi-eğlence sistemine bağlanabilir. İkincisi hızlı çalışır, güncellemeleri çevrimiçi alır ve güncel görünür. DAB alımı, navigasyon işlevi, geri görüş kamerası ve JBL ses sistemi pastanın üzerindeki krema gibi araçta bulunuyor.
Test arabamızda aşınma belirtileri nadirdir.


Ancak daha da önemlisi, üç buçuk yıl sonra kalite sorunu. Yüzeysel olarak mükemmel: böylesine zengin bir kapı kapanma sesi bulmak için, birinci sınıf kompaktlarda bile uzun süre arama yapmanız gerekir. Tüm iç malzemeler, en azından dokunsal olarak ilgili üst aralıkta, ortalamanın üzerindedir. Bununla birlikte, diz hizasından aşağı ve bagajda daha basit plastikler de bulunabilir.


Dünyanın çevresini hesaplı bir şekilde dolaştıktan sonra kullanım belirtileri sevindirici derecede nadirdir: koltuklar sıkı ve lekesizdir, jantlarda kaldırım hasarı yoktur, boyada büyük çizikler yoktur. Ve Hamburg'un kuzeyindeki test sürüşümüzde, şasi uygunluğu açısından da iyi notlar aldık: dingillerin gürlemesi sorun değil, ancak yol gürültüsü yüksek.


1,4 litrelik benzinli motorla tüketim: yaklaşık yedi litre.
Tahrik teknolojisi açısından çeşitlilik vardır. Temel, 120 hp turbo benzinli motordur. Test edilen XCeed'de benzin partikül filtresi ve 140 hp güce sahip üstün 1.4 litrelik turbo direkt enjeksiyonlu motor çalışıyor. Bu motor yaklaşık yedi litre Super tüketiyor, Euro 6d-Temp emisyon standardını karşılıyor ve 1,8 tona kadar olan otomobil için yeterli rezerve sahip.


Daha büyük, 160 ve 204 hp T-GDI benzinli motorlarla daha hızlı olurdu. 39.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla 115 ve 136 bg'lik 1.6 CRDi dizel sık araç kullananlar için uygundur. Daha yenilikçi olan ise, 141 bg güce ve yaklaşık 40 kilometre elektrik menziline sahip olan ve kullanım fiyatı 55.000 Euro'dan başlayan plug-in hibrit varyanttır.

Ya nafaka? Sorumluluk ucuz, kapsamlı sigorta ortalama. Büyük bir artı, yedi yıllık veya 150.000 km'ye kadar yeni araç garantisidir. Bu, bakım maliyeti riskini azaltır. Ve ne yazık ki dört tekerlekten çekişli bir versiyonun olmadığını unutalım.

Görünüm, ekipman kapsamı ve garantiler XCeed için konuşur. Ve kalite de doğru, ciddi problemler nadirdir. Ne yazık ki, modaya uygun Kia talep görüyor ve bu da onu pahalı kılıyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.