Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ÇİN ARABALAR

e-JS4 sürüş raporunda JAC - Çin deki VW ortağı ne yapabilir?

e-JS4, VW işbirliği ortağı JAC'ın elektrikli kompakt SUV'sidir. Henüz satmıyoruz ve bunun için sebepler var.

Dübendorf, Zürih'ten çok uzak değil. Auto Kunz AG, Çinli JAC markasının genel ithalatçısıdır. Bir e-JS4 de iki haftadır bahçedeydi. Elektrikli kompakt SUV, 89.995 Euro'luk net liste fiyatıyla Bafa'nın uygun e-arabalar listesinde yer alıyor - ancak şu anda yalnızca İsviçre'de mevcut. Orada 75.989 CHF'den başlıyor.
Kesin konuşmak gerekirse, bu arabanın üreticisinin adı "JAC Volkswagen": Alman-Çin ortak girişimi, Volkswagen'in hissesini yüzde 50'den yüzde 75'e çıkarmasıyla 2020'de yeniden genişletildi. Hedeflerden biri, 2025 yılına kadar beş elektrikli model daha üretmek.

Bununla birlikte, e-JS4 tamamen Çin'de geliştirilmiş bir modeldir, daha yakından incelendiğinde bile herhangi bir VW teknolojisi keşfedemiyoruz. Bu nedenle ekonomik olarak yalnızca üç çeyrek VW'dir. Bu, Kunz AG'nin bu gerçeği agresif bir şekilde ilan etmesini engellemez. "%75 VW ortak girişimi" bildirimi hem çevrimiçi hem de otomobil bayisinde bulunabilir.
Deri koltuklar ve pis sert plastik.
Arabada önce rahat deri koltuklara oturuyoruz ve geniş bir panoramik tavandan manzaranın tadını çıkarıyoruz. Ayrıca arka koltukta uzun boylu insanlar için yeterli diz mesafesi ve baş mesafesi var. Sevinç, iğrenç sert plastik tarafından gölgeleniyor. Koltuklar sadece elektrikli olarak ileri geri hareket ettirilebilir ve direksiyon simidi sadece yükseklik ayarı yapılabilir.
Orta konsoldaki dokunmatik ekranın altında ise anahtarlar ile bir sahadaki iklimi ayarlamaya çalışıyoruz. Android Auto ve Apple CarPlay çalışıyor ancak Bluetooth çalışmıyor; Öyleyse kabloyu bağla ve git. Navigasyon yalnızca akıllı telefon üzerinden çalışır.
İri topuzu birkaç kez sertçe çekin ve düğme zaten D konumuna ayarlanmıştır. Gaz pedalına basın ve bir veya iki saniye hiçbir şey olmuyor. Ardından e-JS4 hareket etmeye başlar. Yavaş ve sportif olmaktan başka her şey. Elektrik motoru ön aksı 193 beygir güç ve 340 Nm ile tahrik ediyor; performans doğru şekilde dozlanamaz. Ancak frenler oldukça iyi çalışıyor.

Eco modu her zaman ayarlıdır; devre dışı bırakmak için, bir alt alt menüde bir dokunmatik yüzey bulmanız gerekir. Daha kesin olmak gerekirse, iki, ama görünüşe göre aynı şeyi yapıyorlar: normal moda geç. Sonra araba ileri atlayarak sürücüyü neredeyse ürkütüyor. Şimdi biraz daha hızlı gidiyor; spor modu yok
Süngerimsi süspansiyon, tek pedal modu yok
Zaten menü navigasyonunun derinliklerine indiğimiz yerde, kurtarmayı iki aşamada ayarlamak için anahtarı da buluyoruz. Ancak büyük bir fark belirlenemez. Tek pedal modu? Mümkün değil.
Köy yolunda şasi süngerimsi ve direksiyon çok hassas değil. 150 km/s'den fazlasının mümkün olmaması böyle bir oylamada artı olarak görülebilir. Cruise Control, yardımcı sistemdir. Yerleşik bilgisayar, tüketimin 20 kWh/100 km'nin biraz üzerinde olduğunu gösteriyor.
Bayi çalışanı sürüşten sonra "Fiyat için harika," diyor. Halihazırda pek çok ilgili taraf oldu mu? "Hayır, sen ilksin."

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.