Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Lamborghini Revuelto

Elektrikli destek ve 1.015 hp ile Lamborghini Revuelto V12

2023'te Lamborghini, Aventador'un varisiolan Revuelto'yu piyasaya sürecek.

Bir plug-in hibrit aktarma organı, karbon şasi ve sayısız sürüş programı ile birlikte geliyor gelmekte olan.

Lamborghini, Aventador'un varisi Revuelto ile görkemli V12 geçmişini geleceğe taşıyor. Her zaman olduğu gibi, aynı adı taşıyan bir dövüş boğası vardı, ancak bu terim aslında İspanyolca'da "karışık" anlamına geliyor. Ve böylece Revuelto, yüksek oktanlı V12 kreşendo ve dönen hibrit güçlendirmenin bir karışımıdır. Kağıt üzerinde, 1.015 hp'lik sistem çıkışı kesinlikle toplanıyor.

Yeni Revuelto, birçok açıdan Lamborghini markası için bir devrimdir: seri üretilen ilk hibrit süper spor otomobil, 1.000 bg'nin üzerindeki ilk yolda giden Lambo, neredeyse yeni bir V12 motor, tamamen yeni bir engine şanzıman, elektrikli ön kısım aks, Tam karbon şasi ve yeni bir işletim konsepti.


Revueto tasarımı

Revuelto, dingil mesafesi 80 milimetre daha artmasına rağmen Aventador'dan daha kompakt görünüyor. Ön ve arka sarkıntılar azaltılarak daha uyumlu oranlar elde edildi. Tasarım dili, geleneksel dramadan ödün vermeden modernize edildi ve yumuşatıldı: Ön ve arka lambalar gibi geleneksel Y öğelerinin yanı sıra iyi bilinen altıgen öğelerle süslenmiş Revuelto'ya köşeli şekiller hakimdir. egzoz borularının şekli. Kaputun üzerinden Y farlar ve altındaki köpekbalığı burnu ile öne doğru kesilen ön kısım, her zamanki gibi agresif. Siluet alçakta çömelmiş, ön cam güçlü bir açıyla yerleştirilmiş ve yolcu kabini, Lamborghini'de her zaman olduğu gibi hafifçe öne doğru itilmiş. Arkada, motor/şanzıman ünitesini uzun bir sırt kaplıyor ve yan kanatlar kokpit gölgelik ucundan arka çamurluk bombelerine kadar uzanıyor. Arka tekerleklerin önündeki büyük, Y şeklindeki hava girişleri motora, şanzımana, frenlere ve hibrit sisteme hava sağlar.

Yolcu bölmesinin hemen arkasındaki V12 motor, gösteri için açık bir şekilde yerleştirilmiştir - kokpitin üst ucundaki sürekli fren lambası ayrıca, fren yapıldığında V12 motorunu kırmızı bir ışık banyosuna sokar. Arka uç devasa, egzoz boruları ve arka farlar aynı yükseklikte, altında koyu mat siyah geniş difüzör dışarıya çıkıyor. Daha büyük tekerlekler (standart 20 ve 21 inç ön/arka, isteğe bağlı olarak 21 veya 22 inç) ve öncekinden daha alçak araç yüksekliği, gövde ve tekerlekler arasındaki mükemmel yan kaplama ile birleştiğinde, yeni Revuelto'nun kaslı genel karakterinin altını çiziyor. . Genel olarak, Revuelto selefine kıyasla güçlü, atletik ve iyi eğitimli görünüyor.

A V12, 3 elektrik motoru ve 1.015 hp

Bir Lamborghini'ye yakışır yolda olmak için İtalyanlar, on iki silindirli doğal emişli motoru üç elektrik motoru ve çift kavramalı şanzımanla birleştirerek 1.000 hp'yi dörde dağıtan Yüksek Performanslı Elektrikli Araç (HPEV) yaratıyor. tahrikli tekerlekler. Hibritin kalbi, karbon şaside hala yolcuların uzunlamasına arkasında bulunan 6,5 litre deplasmana sahip tamamen yeni geliştirilmiş bir V12'dir. Marş motoru ve alternatör/jeneratör olarak da kullanılan, üste yerleştirilmiş bir elektrik motoruyla yeni, ıslak çalışan sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanı taşır. Elektrik motoru dahil ağırlığı 193 kilogram.

Her tekerleğe bir tane olmak üzere diğer iki elektrik motoru, ön aksta tahrik sağlar ve dört tekerlekten çekişe devam eder. Her biri 18,5 kilogram ağırlığındaki iki eksenel akılı makinenin her biri 110 kW üretiyor ve bu güç, tork yönlendirme yoluyla ön tekerleklere iletiliyor. Arka elektrik motoru ihtiyaç duyulduğunda devreye giriyor ve elektrikli önden çekişli aracı elektrikli dört tekerlekten çekişli bir araca dönüştürüyor. Ayrıca frenlemeyi destekler ve Revuelto'nun (geliştirme kodu: LB744) tamamen elektriksel olarak hareket etmesini sağlar. Gerisi tamamen elektrikli.

Eskiden kardan milinin olduğu yerde, 1,55 metre uzunluğunda, 30 santimetre yüksekliğinde ve 24 santimetre genişliğinde, 3,8 kWh kapasiteli ve 79 kilogram ağırlığındaki lityum-iyon pil şimdi orta tünelde açılıyor. 7 kW ile 30 dakikada prizden şarj olur. Tabii ki LB744, frenleme sırasında da kendini toparlar ve istenirse, akü V12 tarafından sürüş sırasında şarj edilebilir - bu sadece altı dakika sürer.

L545 olarak adlandırılan 12 silindirli motor, selefinden 17 kilo daha hafif olan 218 kilo ağırlığında. Şanzıman artık arkaya kenetlendiğinden, yeni V12 şaside 180 derece döndürülmüş olarak duruyor. Karışımı 12,6:1 oranında sıkıştıran dört valfli motor, 9.250 dev/dak'da 825 hp güç sağlıyor. Devir sınırı 9.500 rpm'dir. Maksimum tork, 7.750 rpm'de 725 Nm'dir. AB yasalarına göre küçük bir seri üreticisi olarak Lamborghini'nin yalnızca 2030'dan itibaren Euro 7 standartlarını karşılaması gerektiğinden, V12 için hala emme manifoldu enjeksiyonu kullanılıyor. Öndeki iki elektrik motoru güç oyununa 350 Nm katkıda bulunuyor, şanzımandaki elektrik motoru 110 kW ve 150 Nm'ye sahip. Lamborghini 1.015 hp'yi sistem performansı olarak adlandırıyor, İtalyanlar hala bir sistem torkuna borçlu.

Dövme karbon şasi

V12 hibrit sürücü, yine tamamen yeniden tasarlanmış bir karbon şasiye entegre edilmiştir. Lamborghini tarafından "Monofuselage" olarak adlandırılan yapı, karbon fiber laminattan yapılmış bir monokok ile yine karbondan yapılmış bir ön yapıyı birleştiriyor. Aventador hala alüminyum profillerden yapılmış bir ön uca güveniyor. İtalyanlar, dövme karbondan, yani reçine ile preslenmiş kısa lif şeritlerinden şasi teknesini oluştururlar. Ön çarpma yapısı da dövme karbona dayalıdır. Çatı ve tüm kaplamalar klasik karbon kumaş paspaslardan yapılmıştır.

Yeni şasi, öncekinden yaklaşık yüzde on daha hafif, yüzde 25 daha fazla burulmaya dayanıklı (Lambo 40.000 Nm/derece belirtiyor) ve karbon çarpma yapılarının alüminyum seleflerinden önemli ölçüde daha fazla enerji emebildiği söyleniyor. Revuelto şasisinin temeli, içinde kullanılan tepsiyi çarpma yapılarına, bölmeye ve A sütunlarına bağlayan halka şeklinde bir karbon elementtir. Tahrik ve arka tekerlek süspansiyonunu barındıran cıvatalı arka uç hala alüminyumdan yapılmıştır, ancak yaylı dikme bağlantıları alanında iki büyük alüminyum içi boş döküm parçaya dayanır. Sertliği arttırırlar ve kaynak sayısını azaltırlar. Lamborghini, ön ve arka akslar arasındaki ağırlık dağılımını yüzde 44:56 olarak veriyor.

Dinamik kontrol işlemi

Yeni Revuelto, Lambo ve sürücüsünün akla gelebilecek tüm sürüş dinamikleri durumlarıyla başa çıkabilmesi için eksiksiz bir kontrol sistemleri ve sürüş programları cephaneliğiyle birlikte gelir. Toplam 13 sürüş modu mevcuttur. Bunlar, her biri Città (Şehir, maksimum 180 hp ile sınırlı), Strada (886 hp ile sınırlı), Sport (maksimum 907 hp ile sınırlı içten yanmalı motor) modlarıyla birleştirilen Recharge, Hybrid ve Performance'ı içerir. Corsa (güç sınırlaması yok). Seçim, yeni tasarlanmış direksiyon üzerindeki iki rotor aracılığıyla kontrol ediliyor.

Donanım tarafında, standart dört tekerlekten direksiyon ve önceki modele göre yüzde on daha doğrudan bir direksiyon sistemi ile sürüş dinamikleri garanti ediliyor. Ek olarak, daha geniş ön kısım ve tamamen son derece yapışkan Bridgestone Potenza Sport lastikleri var. Revuelto ile müşteri, 20 ve 21 inç ön/arka ve 21 ve 22 inç ön/arka olmak üzere iki tekerlek boyutundan birini seçebilir. Her iki kombinasyon için önde 265/35 ZR20 ve arkada 345/30 ZR21 veya önde 265/30 ZR21 ve arkada 355/25 ZR22 boyutlarındaki Run-flat lastikler mevcuttur.

Aktif yuvarlanma stabilizasyonu eklendi. Ön aksta on pistonlu kaliperleri 410 diskle birleştiren standart bir karbon-seramik fren sistemi, yeterli fren gücü sağlar. Sadece dört fren pistonlu arkadaki 390 diskler neredeyse mütevazi görünüyor. Değiştirilebilir bir ESP deneyimli pilotlara serbestlik sağlar, fırlatma kontrolü herkesi sprint kralı yapar.
350.000 Euro'nun üzerinde, iki yıl boyunca tükendi

Lamborghini, Revuelto'nun resmi fiyatlarını henüz açıklamadı. Lambo CEO'su Stephan Winkelmann, "Revuelto'nun fiyatı, Aventador'un en üst modeli SVJ'den daha yüksek olacak" diye açıklıyor. Bu, en son 750.000 Euro'nun üzerindeydi. İlgilenenler için kötü haber: Yeni hibrit hiper araba, ilk iki yıl için şimdiden tükendi. üretim

Kral öldü, yaşasın kral. Performans hibriti sayesinde Lamborghini, kült ve ikonik V12 motor için geleceğe bir köprü kurmayı başardı. Hibrit sistem karmaşık ve pahalı olmasına ve ek ağırlık sağlamasına rağmen, yüksek düzeyde performans tutarlılığı ile ikna eder, böylece 1.015 hp sistem çıktısı sadece kağıt üzerinde kalmaz. Tasarım tarafında yeniden yorumlama başarılı: Azami hızı 350 km/s'in üzerinde olan Revuelto, daha kompakt, daha atletik ve iyi eğitimli görünüyor. İlk iki yılın üretim hacminin tükenmiş olması, müşterilerin konsepti kabul ettiğini kanıtlıyor - ve sonuçta önemli olan da bu.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.