Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Formula 1 Red Bull açılışı kazandı

Max Verstappen ve Red Bull, Bahreyn'deki Formula 1 sezon açılışında kolay bir zaferi kutluyor. 

Dünya şampiyonu Max Verstappen, rekor yılı olan 2022'de kaldığı yerden yeni Formula 1 sezonuna devam ediyor: Hollandalı sürücü, Pazar günü Bahreyn'deki sezon açılışını zahmetsizce kazandı. En başından itibaren, Verstappen rakiplerini pol pozisyonunda bırakıyor ve ardından dikiz aynasına pek bakmıyor. Verstappen, "Her şeyden önce, harika bir ilk yarıştı, biraz mesafe kat edebildim ve sonra lastikleri korumaktan başka bir şey yapmadım," diyor ve mutlu: "Sonunda burada Bahreyn'de kazanmak harika! yarış paketi ve tabii ki yarıştan yarışa bakmanız gerekiyor, ancak bu araba ile savaşabiliriz: Bu açıdan, tekrar böyle bir araba ortaya koyduğunuz için ekibe çok teşekkür ederim." İkincisi, Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez, on iki saniye geride: Red Bull, çifte zaferle mükemmel bir çıkış yaptı.

Özellikle en büyük rakibi Pazar günü eve sıfır puanla gittiği için: Sona 15 tur kala, Ferrari'nin ikincisi Charles Leclerc motor sorunu nedeniyle emekliye ayrıldı. Scuderia için daha da acı: Başlangıçta podyum yerini devralan iki numaralı sürücü Carlos Sainz, podyumda uzun süre tutamaz. Eski şampiyon Fernando Alonso arkadan hücum ediyor ve sonunda vatandaşına şans vermiyor.

Alonso'nun podyuma çıkmasıyla birlikte Aston Martin, Bahreyn'deki testlerin ve antrenmanların güçlü formunu nihayet doğruladı: "Bu harika bir araba", İspanyol sürücü yeni takımının performansını yarış sırasında radyodan kutluyor. Bu, Alonso'nun 2021 Katar GP'sinden bu yana ilk podyumu. Starttan sonra İspanyol için o kadar da pembe görünmüyor: Takım arkadaşı Lance Stroll dördüncü virajda arka tekerleğine çarpıyor ve Alonso gridde beşinci sırayı kaybediyor, her iki Mercedes de geçiyor. Ancak Alonso, Aston Martin'in güçlü yarış temposu sayesinde tekrar Silver Arrows'u yakalar, önce Hamilton, ardından Sainz ile güzel bir düello yapar ve bir kupa ile ödüllendirilir.

Alonso bitişte "Yılın ilk yarışında podyumda olmak elbette harika. Gerçekten en iyi ikinci araca sahibiz, inanılmaz." "Başlangıç ​​pek iyi değildi, pisti geçmek zorunda kaldım. Ama çok fazla adrenalin içeren heyecan vericiydi ve bence hayranlar bundan keyif aldı!" Bunlardan Alonso, oyların yarısından fazlasını alarak Günün Sürücüsü seçildi. Aston Martin'in büyük ilerlemesi, testleri kaçırmasına ve bileğindeki sakatlığa rağmen altıncı sırada iyi puanlar alan ve hatta Mercedes sürücüsü George Russell'ı geride bırakan istikrarlı arkadaşı Stroll tarafından da doğrulandı. Alfa Romeo'da Valtteri Bottas, Alpine'de Pierre Gasly ve Williams'ta Alex Albon da onlarla puan aldı. Pazar günü Nico Hülkenberg için pek iyi geçmedi: Haas pilotu startta kargaşada Esteban Ocon'un Alpine'iyle çarpıştı ve sadece ön kanadının bir kısmını değil, başlangıç ​​turunda dört pozisyonunu da kaybetti.

Durakta gerekli olan kanat değişikliği Almanlara daha fazla zamana mal oluyor ve sonunda pist sınırlarını tekrar tekrar ihlal etmenin bir zaman cezası da var. Final sıralamasında Hülkenberg, takım arkadaşı Kevin Magnussen'in iki sıra gerisinde sadece 15. oldu. McLaren sezon başında bir felaket yaşadı: Çaylak Oscar Piastri, yakıt ikmalindeki bir kusur nedeniyle yarışta ilk başarısız olan oldu, istikrarlı meslektaşı Lando Norris sadece 17. ve sonuncu oldu. Leclerc'e ek olarak, Ocon da Fransız'ın daha önce üç ceza alması nedeniyle damalı bayrağı görmüyor.

 

1. Max Verstappen (Hollanda) – Red Bull 1:33:56.736 saat 2. Sergio Perez (Meksika) – Red Bull +11.987s 3. Fernando Alonso (İspanya) – Aston Martin +38.637 4. Carlos Sainz Jr (İspanya) – Ferrari +48.052 5. Lewis Hamilton (İngiltere) – Mercedes +50.977 6. Lance Stroll (Kanada) – Aston Martin +54.502 7. George Russell (İngiltere) – Mercedes +55.873 8. Valtteri Bottas (Finlandiya) – Alfa Romeo +1:12.647 dk. 9. Pierre Gasly (Fransa) – Alp +1:13.753 10.Alexander Albon (Tayland)-Williams +1:29.774 11. Yuki Tsunoda (Japonya) - Alpha Tauri +1:30,870 12. Logan Sargeant (ABD) – Williams + 1 tur 13. Kevin Magnussen (Danimarka) – Haas + 1 tur. 14. Nyck de Vries (Hollanda) – Alpha Tauri + 1 tur. 15. Nico Hulkenberg (Emmerich) – Haas + 1 tur. 16. Zhou Guanyu (Çin) – Alfa Romeo + 1 tur. 17. Lando Norris (İngiltere) – McLaren + 2 tur başarısızlıklar: Oscar Piastri (Avustralya) – McLaren (14. tur) Charles Leclerc (Monako) – Ferrari (40. tur) Esteban Ocon (Fransa) – Alp (42. tur) Sürücü Değerlendirmesi 23 yarıştan 1'inden sonra ayakta 1. Max Verstappen (Hollanda) – Red Bull 25 puan. 2. Sergio Perez (Meksika) – Red Bull 18 3. Fernando Alonso (İspanya) – Aston Martin 15 4. Carlos Sainz Jr (İspanya) – Ferrari 12 5. Lewis Hamilton (İngiltere) – Mercedes 10 6. Lance Stroll (Kanada) – Aston Martin 8 7. George Russell (İngiltere) – Mercedes 6 8. Valtteri Bottas (Finlandiya) – Alfa Romeo 4 9. Pierre Gasly (Fransa) – Alp 2 10. Alexander Albon (Tayland) - Williams 1 Yapıcı Puanı 1. Red Bull 43 puan. 2. Aston Martin 23 3.Mercedes 16 4. Ferrari 12 5. Alfa Romeo 4 6. Alp 2 7. Williams 1 8. Alfa Boğa 0 9.Haas 0 10.McLaren 0

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.