Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Mazda CX 60 e-Skyactiv D 254 AWD

Sürüş raporu Mazda CX-60 D

AB, içten yanmalı motorları kademeli olarak kullanımdan kaldırmaya karar verir ve Mazda tamamen yeni bir altı silindirli dizeli piyasaya sürer. Aslında, Japonlar her zaman kendi akıllarına sahip olmuşlar ve ana akımın dışında teknolojiler geliştirmişlerdir. Ancak amiral gemileri CX-60'ı süperşarjlı 3,3 litrelik dizel motorla sunmak, günümüzün zamanı açısından cesur görünüyor. Ancak Mazda için bu, "çok çözümlü sürüş stratejisinin" başka bir bileşeni ve baş motor geliştiricisi Daisuke Shimo için "dünyanın en temiz dizellerinden biri".


Teklif
Boylamasına monte edilmiş sıralı altı silindirli motor, arkadan itiş ile birlikte 200 hp (147 kW) ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile kombinasyon halinde 254 hp (187 kW) olmak üzere iki güç seviyesinde mevcuttur. İkinci durumda, veri sayfası WLTP standardına göre 5,2 litre ve 137 g/km CO2 gösteriyor - altı silindirli motora ve otomatik şanzımana sahip iki tonluk bir SUV için inanılmaz bir değer, Alman premium rekabetinin bile bu değere sahip olması gerekiyor. geçmek. WLTP standardına göre, daha küçük olanı yalnızca 5,0 litre üflemelidir, bu da yalnızca 128 g/km CO2 emisyonuna karşılık gelir.
Mazda CX-60 e-Skyactiv D254


Daisuke Shimo'nun bunun için sihirli formülü, milisaniyeyi hedef alan çoklu enjeksiyonlarla yüzde 40'ın üzerinde bir verimlilik sağlayan ve böylece tüketimi ve emisyonları azaltabilen bir yanma teknolojisi olan DCPCI'dir (Dağıtım Kontrollü Kısmi Ön Karışımlı Sıkıştırmalı Ateşleme). Buna, dört silindirli ve 12,4 kW (17 hp) elektrik motoruna sahip 48 volt hafif hibrit sisteme karşılık gelen motorun düşük ağırlığı eklenir; modu ve frenleme enerjisini geri kazanır.
Mazda CX-60 e-Skyactiv D254


İlk birkaç kilometrede bile tahrik, tork ve yumuşaklığıyla ikna eder. Çalıştırdığınızda, kaputun altında sıkıştırma ateşlemeli bir motorun çalıştığını duyabilirsiniz. Ancak 4,75 metre uzunluğundaki SUV hızlandığında motordan neredeyse hiç ses gelmiyor. Son olarak, bu aynı zamanda, entegre elektrik motoru sayesinde dinamikleri çalan ve eşit derecede hızlı, yumuşak ve verimli vites değişimleriyle parıldayan hidrolik konvertöre ihtiyaç duymayan standart sekiz vitesli otomatik şanzımandan kaynaklanmaktadır. Pedala kendiliğinden bastığınızda bile, hakim rüzgar gürültüsü altında burada burada sessiz bir çivileme yine de hile yapıyor.
oto.de


Yaklaşım
Dört tekerlekten çekişli üst model, standart sprinti 7,4 saniyede tamamlar, zirveye 219 km/s hızla ulaşılır: yavaş değil, ama özellikle sportif de değil. Ancak neredeyse iki tonluk amiral gemisi SUV muhtemelen bunun için tasarlanmadı ve üretilmedi. Bu, CX-60'ın hızlı virajlarda da usta olmadığı anlamına gelmez. Şasi bunun için yeterince sıkıdır ve virajın iç kısmında arka tekerleği hafifçe frenleyerek yüksek hızlarda bile gövde kontrol altında tutulur. Cömert ağırlığına rağmen, otomobil ele çok iyi oturuyor ve hızlı virajlarda bile hafifçe yönlendirilebiliyor. Düşük performanstan bağımsız olarak arkadan çekişli sürüş ile biraz daha iyi hissettiriyor. Ancak kararlı viraj alma bir yana, uzun mesafelerde yumuşak süzülme CX-60'ın geçit töreni yürüyüşü gibi görünüyor.
Mazda CX-60 e-Skyactiv D254


Iç optik
Bu şekilde, özenle yalıtılmış iç mekandaki pek çok olanak, konforlu konturlu koltuklarda daha iyi kullanılabilir - en azından kullandığımız, Japon estetiği ve geleneksel işçiliği ile karakterize edilen ve akçaağaç gibi farklı malzemeleri bir araya getiren Takumi'nin en üst versiyonunda. , napa deri ve krom unsurlar. Kapı panelleri ve gösterge paneli, Japon bağlama sanatına göre yapılmış ve altındaki malzemeyi ortaya çıkaran detaylı dikişler dahil tekstillerle kaplanmıştır. Genel izlenim, yakışıklı, zarif, neredeyse İskandinav ambiyansı. Sportif siyahı tercih ediyorsanız "Homura" donanım alternatifini tercih etmelisiniz. Ek olarak, seçenekler listesinde başka premium özellikler de sizi bekliyor.
Mazda CX-60 e-Skyactiv D254



Ekipman özellikleri

Head-up display, matrix LED ışık, panoramik cam tavan, Bose ses sistemi gibi olağan konfor ve güvenlik özelliklerine ve ön ve arkada çarpışma uyarısı ve acil fren sistemleri gibi olağan destek sistemlerine ek olarak, uyarlanabilir hız sabitleyici dur & kalk işlevi, geri görüş kamerası ve Land Rover'ın SUV'leri için sunduğuna benzer şeffaf işleve sahip 360 derecelik bir monitör. Güzel bir hile, yüz tanımaya ve vücut boyutunun bir defalık girilmesine ve ayrıca diğer ayarlara (direksiyon simidi, ayna, baş üstü ekranı, klima, ses sistemi, yardımcı sistemler) kişisel tercihlere göre uyarlanır. Cep telefonu standart olarak kablosuz olarak bağlanabilir ve işlevleri çoklu komut, ses kontrolü veya merkezi 12,3 inç renkli bilgi-eğlence ekranı aracılığıyla çalıştırılabilir.
Mazda CX-60 e-Skyactiv D254


Fiyat

Yeni altı silindirli dizel motorlar, geçen yıl Almanya'da 5410 satışla CX-60'a başarılı bir başlangıç ​​sağlayan plug-in hibrit varyantı tamamlayacak. Yerel Mazda Genel Müdürü Bernhard Kaplan, yeni dizel motorun toplam hacmin yüzde 40'ını oluşturmasını bekliyor ve ona göre bunların dörtte üçü muhtemelen dört tekerlekten çekişli varyantı seçiyor. İkinci donanım seviyesindeki "Exclusive Line" maliyeti en az 51.350 Euro. 200 bg'lik arkadan itiş, 46.150 Euro'dan başlayan fiyatlarla "Prime Line" temel versiyonuyla başlar. Kaplan'a göre 850 müşteri şimdiden bağlayıcı bir satış sözleşmesi imzaladı. Önceki müşteri yapısı, CX-60'ın Alman rekabetiyle rekabet etmek için gerekenlere açıkça sahip olduğunu gösteriyor: "CX-60 alıcılarının yaklaşık yüzde 42'si diğer markalardan Mazda'ya geçti" diyor Kaplan, "ilk ve en başta Alman markalar. Mercedes-Benz, BMW ve Audi gibi premium markaların yanı sıra Volkswagen tarafından da sunulmaktadır”.

Mazda CX-60 e-Skyactiv D 254 AWD

Uzunluk x genişlik x yükseklik (m): 4,75 x 1,89 x 1,68
Dingil mesafesi (m): 2,87
Tahrik: R6 dizel, 3283 ccm, hafif hibrit, AWD, 8 vitesli otomatik.
Güç: 3750 rpm'de 187 kW / 254 hp
Maksimum tork: 1500-2400 rpm'de 550 Nm
En yüksek hız: 219 km/s
0'dan 100 km/sa hızlanma: 7,4 saniye
WLTP ortalama tüketim: 5,2-5,3 l/100 km
CO2 emisyonları: 137-139 g/km
Verimlilik sınıfı: A+
Emisyon standardı: Euro 6d-ISC-FCM
Boş ağırlık / taşıma kapasitesi: en az 1949 kg / en fazla 642 kg
Bagaj hacmi: 570-1726 litre
Taban fiyat: 101.350 Euro

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.