Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq 2: yeni Kodiaq hakkında tüm bilgiler

Skoda Kodiaq'ın ikinci neslinin maliyeti bu kadar


Skoda Kodiaq ikinci tura çıkıyor. SUV daha da büyük olacak ve “Akıllı Kadranlar” içeren yeni iç mekan konseptine sahip olacak. Artık fiyatlar sabitlendi!

Skoda Kodiaq'ın ikinci nesli karşımızda. SUV'un ilk versiyonu 2016 yılında piyasaya çıktı ve 2021 yılında makyajlandı. Kodiaq hiçbir zaman küçük olmadı ve ikinci nesil biraz daha büyük olacak.


Boyut şu ana kadar Skoda'nın karşılığını aldı. Kodiaq, Çekler için gerçekten çok satan bir model. Kodiaq bugüne kadar 800.000 adet sattı. İkinci neslin de başarılı olması muhtemeldir. Skoda, Kodiaq'ın olumlu yönlerini korudu ve yeni, kullanışlı güncellemeler ekledi.
Yeni Kodiaq'ın fiyatı 40.000 Euro'nun üzerinde (Güncelleme!)
Yeni Kodiaq'ı kapısının önüne koymak isteyen herkes şimdiden SUV siparişini verebilir. Ancak baz fiyat söz konusu olduğunda müşterilerin ceplerini eskisinden biraz daha derine inmeleri gerekiyor. Önceki neslin Çek modelinin fiyatı 38.000 Euro'nun biraz altındayken, yeni neslin fiyatı şu anda en az 45.500 Euro'dur.
Ancak iki litrelik dizel motora ve 150 hp'ye sahip "Seçim" ekipman serisini alıyorsunuz. Bunu 2024'ün ilk çeyreğinde 48 voltluk hafif hibritli 1.5 benzinli motor takip edecek ve bu motor bayilerde 41.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Motor portföyü, fiyatı 49.700 Euro'dan başlayan 193 hp dizel dört tekerlekten çekiş sistemiyle tamamlanıyor. 2024 baharında başka motorlar da gelecek.


Skoda Kodiaq, MQB evo platformunda
Ama önce yeni Kodiaq'ın metalinin altına bir göz atalım. VW Tiguan ve Passat'ta olduğu gibi yeni MQB-evo platformu da burada bulunuyor. Yani hiçbir şey teknik yeniliklerin önünde duramaz.


Ancak Çekler Kodiaq'ta sadece teknik açıdan gelişme göstermekle kalmadı, aynı zamanda görsel olarak da bir şeyler değişti. Tabii ki Skoda'ya özgü çift far çubuğu da kalıyor. Alt far biraz daha küçük hale geldi ve önceki modele göre biraz daha eğimli görünüyor. Tam LED matris farlar isteğe bağlı olarak rezerve edilebilir.


Skoda burayı yeniden yeniledi. Toplam dört farda 36 ayrı ışık segmenti bulunur. Daha fazla aydınlatma efektine ihtiyacınız varsa aydınlatmalı radyatör ızgarası da sipariş edebilirsiniz. Farların altındaki hava girişleri artık L şeklinde ve biraz daha modern görünüyor. Fiyat listesinde 17 ila 20 inç arası jantlar bulunmaktadır.
Kodiaq eski nesilde neredeyse hiç küçük değildi, ancak ikinci nesil 61 milimetre daha uzun oldu ve artık 4,76 metre boyunda. Çok sevindirici: Sürtünme katsayısı büyümenin bir sonucu olarak zarar görmedi. Hatta Skoda değeri 0,283'e kadar düşürmeyi başardı.
Gövde büyüyor
İstenirse Kodiaq'ın yedi koltuklu versiyonu da mevcuttur. Üçüncü koltuk sırasının arkasında bagaj hacmi artık 340 litreye ulaşmış, bu da 70 litrelik bir alan kazanımı anlamına geliyor. Katlandığında, yedi koltuğa 845 litre sığıyor; bu da öncekinden 80 litre daha fazla.
Beş kişilik aracın bagaj hacmi 75 litre artarak 910 litreye çıktı. Arka koltuklar katlandığında, arkaya 2105 litre sığıyor; bu da eskisinden 40 litre daha fazla. Bir başka prömiyer ise plug-in hibrit olarak Kodiaq'tır; bagaj muhtemelen burada biraz daha küçük olacaktır. Skoda henüz spesifik değerleri açıklamadı.


Tasarım ve bagaj alanı bu kadar yeter, hadi hemen konuya girelim. Büyük bir sürpriz yok: İç mekan ön ve arka tarafta oldukça geniştir. Üçüncü koltuk sırasının, 6,1 santimetre daha uzun gövde sayesinde dokuz santimetreden fazla baş mesafesi kazandığı söyleniyor. İlk kontrolde beş kişilik araç olduğundan bu detayı henüz kontrol edemedik. Kesin olarak söylenebilecek şey: Sürücü koltuğunda her vücut ölçüsü için yeterli alan var.
İç mekanda yeni “Akıllı Kadranlar”
Temel versiyonda kokpitin ortasında 10,4 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak 13 inçlik bir monitörü de tercih edebilirsiniz. Her iki ekran da bağımsızdır. Altında gerçek bir yenilik bekliyor: Skoda Akıllı Kadranlar, entegre ekrana sahip ve her biri 32 milimetre çapında üç adet döndürülebilir kontrol. Dijital ekranları analog kontrollerle birleştirmek için iyi bir çözüm.


Dıştaki iki döner anahtar, sürücü ve ön yolcu için sıcaklığı, koltuk ısıtmasını ve koltuk havalandırmasını kontrol eder. Denetleyiciye uzun basılarak farklı işlevler değiştirilebilir. Örneğin sıcaklığı ayarlamak için düğmeyi çevirmeniz yeterlidir. Ortadaki akıllı kadran çeşitli işlevlerle programlanabiliyor; yedi işlevden toplam dördü bu denetleyiciye atanabiliyor.
Orta konsolda iki litreden fazla saklama alanı
Orta konsolun biraz aşağısında, iki akıllı telefonun endüktif olarak şarj edilip soğutulabileceği bir bölme bulunuyor. Genel olarak orta konsol, 2,1 litre saklama alanı ve iki bardak tutucuyla oldukça geniştir. Bunun bir nedeni var çünkü vites seçme anahtarı direksiyon kolonuna taşınmış. Alışmanız lazım ama kazandığınız yerin bunu telafi etmesi lazım.


Direksiyonun arkasındaki gösterge grubunda 10 inçlik bir Sanal Kokpit bulunmaktadır. Opsiyonel olarak sürücü için baş üstü gösterge ekranı eklenebiliyor. Tüm iç mekan çok düzenli ve konforlu görünüyor. Önemli düğmeler korundu, birçok işlev akıllı kadranlara taşındı; bu da iyi bir çözüm oldu.


Endüktif şarj için şarj kutusuna ek olarak Kodiaq, ikisi önde ve ikisi arkada olmak üzere dört adet USB-C bağlantı noktasına sahiptir. Arka koltuk sırası da oldukça fazla konfor sunuyor. Oldukça geniş bacak ve baş mesafesi, uzun aile seyahatlerine sorunsuz bir şekilde olanak sağlar.
İlk kez bir plug-in hibrit olarak da
Yeni Skoda Kodiaq beş sürüş seçeneğiyle sunuluyor: iki benzinli motor, iki dizel motor ve ilk kez bir plug-in hibrit, tamamı yedi vitesli DSG'ye sahip. Daha küçük olan benzinli motor, hafif hibrit olarak geliyor; 1,5 TSI (mHEV), ön tekerleklere 150 bg güç sağlıyor. Daha büyük olan benzinli motor, dört tekerlekten çekişli 204 hp 2.0 TSI'dir. Kullanılan dizel 2.0 TDI'dır; daha küçük versiyonu 150 bg, daha güçlü olanı ise 193 bg'dir ve dört tekerleği de çeker.

 

Son fakat bir o kadar da önemlisi, yeni plug-in hibrit de mevcut. 1.5 TSI iV, altı vitesli DSG ile birleştirilmiştir ve benzinli motor bir elektrik motoruyla desteklenmektedir. Pilin kapasitesi 25,7 kWh'dir. Fişli Kodiaq, 100 kilometrelik bir elektrik menzili sunuyor ve 11 kW alternatif akım veya 50 kW doğru akımla şarj ediliyor.
Yeni Kodiaq her zamanki gibi sürüş yapıyor
CADDE HABER'in yeni Skoda Kodiaq'ı prototip olarak kullanmasına önceden izin verildi. Hafif hibrit teknolojisine sahip 1.5 TSI çok güçlü çalışmıyor ancak dikkat çekmeden çalışıyor. Elektrik motoru (su soğutmalı 48 voltluk bir "alternatör" olarak) ve dört silindir, bir kayış aracılığıyla uyumlu bir şekilde birlikte çalışır; benzinli motor asla işkence görmez, kısmi yük altında hoş bir şekilde rafine edilir, nadiren zorlanır ve Miller'in çalışmasını sağlar. döngüsü (giriş valflerinin çok erken kapanma süreleri) etkili olacaktır.

Standart DSG, dikkat çekmeyen, hızlı ve uygun dişli oranlarıyla yedi ileri vites sağlar. TDI, 2000 ila 3000 rpm arasında tipik olarak düşük bir tork merkeziyle gizli bir şekilde çalışır.

Kodiaq aynı zamanda konforlu bir şekilde koşuyor, (isteğe bağlı) aşamalı direksiyon sayesinde hassas bir his veriyor, rotayı tam olarak sürücünün istediği gibi alıyor ve ayrıca kendi telaşlı ömrü olmadan sınıra doğru yönleniyor. Her zaman olduğu gibi, koltuklar en iyi desteği sağlıyor ve insanlar ve malzeme için mevcut alan miktarı muhteşem.
Kısacası: Uyuyor, sallanmıyor, her zamanki gibi sorunsuz ve güvenli bir şekilde sürüyor - şimdi buna ince ayarlı sürüş yardımı da eşlik ediyor (örn. 60 km/saat'e kadar tam otonom trafik sıkışıklığı yönlendirmesi). Buna ek olarak, XL SUV dar park alanlarından "cep telefonu kullanılarak uzaktan kumandayla" dışarıdan manevrayla çıkarılabilir; yani en azından kısa bir mesafe boyunca düz gittiği sürece.


Skoda Kodiaq iyi bir arabaydı, öyle ve olacak. Çok fazla alana ve konfora sahip büyük bir SUV arıyorsanız Kodiaq'ı görmezden gelemezsiniz. Artık plug-in hibrit olarak da gelecek olması oldukça sevindirici.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.