Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Suzuki Jimny 1.5 NFZ 2024

Küçük Suzuki 1.5 NFZ 2023 yapabilir

Suzuki Jimny 1.5 NFZ (2023), test, dört tekerlekten çekiş, fiyat

Kısa arazi vitesi gibi klasik arazi teknolojisine sahip küp şekli ve minyatür boyutları - arazi dışında Suzuki Jimney hiçbir soruyu cevapsız bırakmaz.


Rahat olmayan, ancak teslimat süresi ve düşük fiyatı olan sade bir yelek cepli arazi aracında - bu nasıl bir araya gelir? Özellikle AB'ye CO2 cezası vermekten kaçınmak için mevcut tek versiyon olan uzun bacaklı ticari araç versiyonu, bir bölme ızgarası kullanarak koltuk arkalığının eğimini kurduğundan beri. Ancak, Franconia'daki Suzuki Braun gibi becerikli araba bayileri, ızgara ekinde ara parçalar kullanır.
Japon bonsai kendi ülkesinde bir kei arabası olarak kaydedilebilir, yani Tokyo şehrine park yeri kanıtı olmadan girebilir. Bu nedenle kasanın 3,40 metre boyunu ve 1,48 metre genişliğini aşmasına izin verilmedi. Hiçbir şey sınırlı bir ayak izini küp şeklinden daha iyi kullanamaz - bu retro değil, amaca uygun tasarımdır.

Cüce ölçü, boş ağırlığı kontrol altında tutar: bir tonun biraz üzerinde. Suzuki bu hafifliği, kısa arazi vites küçültme, sürüş sırasında sert 50:50 güç dağıtımı (merkez kilidi gibi davranır) ile çalıştırılabilen dört tekerlekten çekiş ve iki hareketli sert dingil gibi klasik arazi teknolojisiyle birleştirir. bu aynı zamanda engebeli, engebeli zemini tek tekerleğin zeminle temasını kaybetmeden takip edebilir. Aks kilitleri yoktur, işleri fren müdahalesi yoluyla elektronik kayma kontrolü tarafından yapılır ve bunu iyi yapıyor.


Cadde Haber ve Cadde TV `ye göre Jimny kum havuzu için yapılmıştır
Arazide bir kez sürün ve başka sorunuz olmayacak: küçük olan, kum çukurundaki tüm pahalı, ağır arazi araçlarının etrafında daireler çiziyor. Ama Jimny de mükemmel değil.


Off-road avantajlı otomatik artık mevcut değil, birinci vites çok kısa değil ve 30 km/s'nin üzerinde daha önce kapatılan ESP yeniden biraz sert konuşuyor. Ama lastikleri biraz havalandırırsanız ve ikinci vites kolu ile arazi vites küçültmeyi devreye sokarsanız, 21 santimetrelik yerden yüksekliğin yeterli olduğu her yerden geçebilirsiniz ve üstten yaklaşma açısı sayesinde ne önde ne de arkada yere değmez.

Suzuki Jimny kullanılmış araba kontrolü
Teslimat süreleri artık normalden biraz daha uzun, sadece istenilen renge gelince zorlaşıyor.
Yeri gelmişken, ağırlık yumuşak zeminde de yarış pistinde olduğu kadar dezavantajlıdır. Istanbulun kumu ve taşı kurban olamaz`da Jimny`e bu arada profesyonellerinin benzer hafifliğe sahip Lada Niva ile çukuru kazması her şeyi söylüyor. Küçükler kraldır!


Teknik veriler ve fiyat: Suzuki Jimny 1.5 NFZ
Dört silindirli motor, önde uzunlamasına
Yer değiştirme 1462 cm3
6000 rpm'de 75 kW (102 hp) çıkış
4000 rpm'de 130 Nm tork
Tekerlek süspansiyonu sert akslar
Dört tekerlekten çekiş/güç dağıtımı v:h arkadan çekiş, önden çekiş sürüş sırasında değiştirilebilir/0:100 veya 50:50
U/G/Y 3645/1645/1705 mm
Yerden yükseklik 210mm
Maksimum yükleme hacmi 863 l
Boş ağırlık/yük 1090/345 kg
Kullanılan/kullanılmayan römork yükü 1300/350kg
Destek yükü 75 kg
En yüksek 145 km/s
Tüketim (WLTP) 7,7 l S/100 km
Depo boyutu 40 l
46.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.