Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Volvo V90 Cross Country B5

Volvo V90 Cross Country B5: dayanıklılık testi

Volvo'nun evine doğru

Ağustos 2023'teki test filomuzdaki Volvo V90 Cross Country B5 için alışılmadık bir görev: ev ziyareti. Üreticinin evi Göteborg'da ve büyük Volvo buluşmasında "VROM".


VROM kısaltması “Volvo Rendezvous & Owners Meeting” anlamına geliyor ve arkasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken Avrupa’daki Volvo toplantısı var. En azından bazı kambur Volvo veya Amazon sahiplerinin düzenli konuşmalarını dikkatle dinlerseniz.
Dayanıklılık testindeki V90 Cross Country'miz aniden parlak krom klasiklerinin arasına bırakılırsa bu marka gelenekçilerinin nasıl tepki vereceği sorusu ortaya çıktı.


Her Volvo hayranı için bir Volvo toplantısı.
Cevap sevinmek, merak etmek ve takdir etmek arasında bir yerde yatıyor. VROM'un organizatörleri, vrom.org web sitelerinde (İsveççe ve İngilizce olarak), bunun kulüp sınırları tanımayan Volvo meraklıları için bir toplantı olduğunu vurguluyor.

Pratikte bu, ne tür bir Volvo ile geldiğinizin ve aracın ne durumda olduğunun hiçbir önemi olmadığı anlamına gelir. Önemli olan Volvo! Elbette bu, başka bir İsveç şirketinin mobilya satarken gösterdiği sıcak dostluk klişesine benziyor biraz. Ama bunda bir şey var.

Volvo V90 Cross Country, anavatanında evindeymiş gibi hissediyor
Test arabamız eve dönüş yolculuğunda yurttaşları kadar rahattı. Tırmanılacak Alp geçişlerinin olmadığını ve 507 litrelik bagajda sadece küçük bir spor çantası bulunduğunu unutmamalısınız. Bununla birlikte, büyük istasyon vagonunun İsveç'e çok yakıştığı dikkat çekiciydi.


Otoyolda maksimum 120 km/s hıza ulaşıldığında, yüksek hızlarda ara sıra duyulabilen dizelin homurtusu da ortadan kalktı. Araç bilgisayarına göre ortalama tüketim neredeyse otomatik olarak 5,6 litreye düştü. Tank başına 1000 kilometrenin üzerindeki menziller istisna değil kural olmalıdır.

Ve V90 iyi bir davranış sergiledi. Öne, yanlara ve arkaya olan mesafe ölçümü sadece hoş bir hassasiyete sahip olmakla kalmıyor. Görsel ve işitsel uyarılar, iletişim ihtiyaçları açısından sınırlandırılmıştır ve bu nedenle, trafik veya park etme durumunun doğasında olandan daha fazla heyecan yaymazlar. Üst: pilotun önündeki veya orta gösterge ekranındaki harita ekranı.


Navigasyon sistemi neden sokak adını söylüyor?

Ancak konu navigasyona gelince, gemideki sistem biraz kendi yolunu çiziyor. Dost canlısı kadın sesi, dönmeniz gereken sokağın adını anons ediyor. Ve bu, yabancı dili olan bir ülkede kafa karıştırıcı olabilir. Başka bir deyişle: Artık otelimin Göteborg'daki "Vikingsgatan"da olduğunu fark ettim. Ama bunu gerçekten bilmem gerekiyor mu bilmiyorum.

Görsel olarak V90 Cross Country'nin hiçbir zayıf noktası yok ve crossover dalgasını sürdürüyor. Sadece bu değil, test arabasının şık jantları gibi detaylar da resme mükemmel bir şekilde uyuyor. Ancak park ederken dikkatli olun, güzel kısımları çizmek istemezsiniz.

İskandinavya'da büyük bir steyşın vagonunda rahat bir şekilde giderseniz, çok büyük mesafeler kat edebilir ve bunu neredeyse hiç fark edemezsiniz. Ancak V90 CC'nin biraz daha az süslü olmasını sipariş edebilmek isterim. Örneğin İsveç polisinin basit alüminyum jantlarıyla.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.