Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

VW, Audi ve Co bu şekilde sürdürülebilir olmak istiyor

VW, Audi ve Co mümkün olan en kısa sürede CO2 nötr hale gelmek istiyorlar.

 

Otomobil tarihinde hiçbir zaman şirketler için şimdikinden daha büyük zorluklar yaşanmadı. Sürdürülebilirlik alanında da görevler çok büyük. Çoğu Avrupa markası, kendilerine milyarlarca dolarlık yatırımlarla ulaşmak istedikleri kesin hedefler koymuşlardır. Bazıları önümüzdeki on yılın başlarında karbon nötr hale gelmek istiyor, bazıları ise gözlerini 2040 ve hatta 2050'ye dikmiş durumda. Volkswagen'in hedefleri: elektrifikasyon ve dekarbonizasyon Toyota'nın ardından dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Volkswagen Grubu, mümkün olan en kısa sürede CO2 nötr hale gelme yolunda bir sorun yaşıyor: Dünya çapında başka hiçbir otomobil üreticisinin Wolfsburg'dan daha fazla üretim tesisi yok - 100'den fazla. Accelerate adlı inovasyon programı telefonu kapattı. Merkezi noktalar: portföyün elektrifikasyonu ve markanın kademeli olarak karbondan arındırılması. 

 

Değer yaratma optimizasyonuna ve uluslararası tedarikçiler için yeni spesifikasyonlara ek olarak, değerli malzemelerin geri dönüşümüne odaklanılmaktadır. 2030 yılına kadar, çekirdek marka VW, kendi CO2 ayak izini 2018'e kıyasla en az yüzde 40 oranında azaltmak istiyor. Üretimin başlangıçta CO2 emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltması gerekiyordu; geçişteki büyük ilerleme nedeniyle, şirketin kendi hedefi yakın zamanda yüzde 50'ye çıkarıldı.

 

Grup şu anda Avrupa'daki lokasyonlarında dış elektriğin yüzde 96'sını yenilenebilir enerjilerden sağlıyor ve yıl sonuna kadar yüzde 100'e ulaşmayı hedefliyor. On yılın sonunda, Çin dışındaki tüm üretim tesisleri aynı şeyi yapmalıdır. Yüksek voltajlı piller Salzgitter'de geri dönüştürülür Volkswagen, Salzgitter'de yüksek voltajlı pillerin geri dönüşümü için bir tesis açtı. (Genel bakış: e-araba pilleri hakkında her şey) Amaç, lityum, nikel, manganez ve kobalt gibi değerli hammaddelerin kapalı bir döngüde ve ayrıca alüminyum, bakır ve plastiğin olası geri dönüşüm oranı 90'dan fazla olan endüstriyel geri kazanımıdır. yüzde.

Ancak, yalnızca artık başka yerde kullanılamayan piller geri dönüştürülür. En erken 2020'lerin sonuna kadar daha büyük miktarlarda pil iadesi beklenmiyor. İlk adımda, Salzgitter fabrikası yılda 3.600 adede kadar pil sistemini geri dönüştürmek üzere tasarlandı - bu da yaklaşık 1.500 ton malzemeye karşılık geliyor. Daha sonra sistem, optimize edilmiş süreçlerle daha büyük miktarlara ölçeklendirilebilir. (geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılan lastikler) Audi: Second Life ve su tasarrufu Audi, Hint çekçeklerindeki test araçlarının pillerine ikinci bir hayat verildiği bir model testi başlattı. Model testi çalışırsa, proje genişletilecektir.

Yıllık 320.000 metreküp kapasiteli tesiste biyolojik su arıtma ve ters osmoz sistemi bulunmaktadır. Bu arıtma sistemi ile yılda yaklaşık 150.000 metreküp su üretim süreçlerine geri döndürülerek tasarruf edilebilmektedir. Tesis bünyesinde ayrıca 234.000 metreküp kapasiteli bir su deposu bulunmaktadır. Skoda ayrıca devasa Hindistan pazarını da gözünün önünde tutuyor ve tüm Volkswagen Grubu için şapkasını takmış durumda. Örneğin, milyarder devletindeki en büyük güneş çatılarından biri Skoda üretim bandında. Oradaki bol güneş ışığı yakın zamanda 26,6 milyon kilovat saat enerji üretti. Bu, üretim için enerji ihtiyacının neredeyse üçte birinin güneş enerjisi ile karşılanabileceği anlamına geliyor. Bu, elektrikli bir Skoda Enyaq ile 182 milyon kilometre yol kat etmek için yeterli olacaktır. (Bu, Skoda'nın "Yeşil Gelecek" stratejisidir) Lamborghini'nin İtalya'daki rekor fotovoltaik kurulumu Fotovoltaik, Lamborghini'de de bir sorundur. 2010 gibi erken bir tarihte, spor otomobil üreticisi kuzey İtalya'da yılda 2.000 ton CO2 tasarrufu sağlayan bir fotovoltaik sistem kurdu. 14.600 metrekare ile Emilia-Romagna bölgesindeki endüstriyel sektördeki en büyük entegre fotovoltaik sistemdir.

2,2 MW çıkış ile yılda ortalama 2.500.000 kWh elektrik enerjisi üretiyor ki bu da 530 100 metrekare dairenin yıllık tüketimine denk geliyor. "Hedefimiz İspanya'yı elektriklendirmek" Her zamankinden daha sürdürülebilir olan yeni bir pil fabrikası 2026 yılına kadar İspanya'nın Valensiya kentinde inşa edilecek. "Bu proje Volkswagen için, İspanya için ve tüm Avrupa için son derece önemlidir. Amacımız İspanya'yı elektriklendirmek ve dış tedarikçilerle birlikte, elektriklendirme için yedi milyar avrodan fazla yatırım yapmaya hazırız. Seat S.A.'nın Baş Teknoloji Sorumlusu ve Denetim Kurulu Başkanı Thomas Schmall, Martorell ve Pamplona'daki fabrikaları ve Valensiya'daki elektrik pili üretimi için değer zincirini konumlandırmaya yatırım yapmayı planlıyor. Aynı zamanda sürdürülebilir pil üretiminin sağlanabilmesi için yenilenebilir enerji ile beslenmesi gerekmektedir. Yedi milyar avroluk finansal hacmiyle bu, İspanya tarihindeki en büyük tek sanayi yatırımı.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.