Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Giannini USO elektrikli kücük araba

İtalyan markası Giannini, küçük bir elektrikli minibüs yapmak istiyor ismide USO. 

Giannini USO elektrikli kücük araba Fiat Panda görünümünde yeni elektrikli mini.

 

Ölümcül Fiat hayranları, daha önceki Fiat 500'de vahşi ayarlama önlemleriyle oldukça heyecan yaratan Romalı şirket Giannini Automobili'yi hâlâ hatırlayacaklar. Daha sonra şirket, Panda da dahil olmak üzere diğer Fiat modellerini de işlemeye başladı. Her türlü ekonomik türbülanstan sonra, Giannini son zamanlarda esas olarak vücut parçaları üretimine geçmişti. Şimdi şirket yine eksiksiz ama çok küçük otomobiller sunmak istiyor.

USO adı altında Giannini, saf elektrik gücüne dayanan yeni projeyi sundu. Tamamen görsel açıdan, şekli Fiat Panda 312'yi andırıyor, ancak çok daha narin. 3,17 metre uzunluğundaki Giannini USO, 1960'ların ikonik Fiat Nuova 500'ünden sadece biraz daha uzun, ancak yine de birinci nesil Smart'tan yarım metreden daha uzun. Bunun nedeni kargo alanı, çünkü USO'nun bir tür minyatür kamyonet olarak rekabet etmesi gerekiyor. Genişlik ve yükseklik (her biri 1,61 metre), USO'nun en dar Sicilya yollarında bile kullanılmasını önceden belirler.

Arazi görünümü, ancak dört tekerlekten çekiş yok.

Çok iyi gelişmemiş rotalar için, mini elektrikçi doğru yerden yüksekliği ve istenirse 165/70 R 14'te özellikle büyük arazi lastiklerini getirir. Ancak oldukça dövüşçü görünümüne rağmen dört tekerlekten çekiş yok, elektrik motoru sadece arka aksı tahrik ediyor. Belirtilen güç yönetilebilir, sürekli güç 15 kW ve maksimum güç 30 kW'dır. 15 kW tesadüf değil çünkü Giannini USO, hafif araçlar için ticari araç kategorisi olan AB kayıt sınıfı L7e-CU'da sözde hafif araç olarak yarışacak.

Bu tür L7e modelleri için kayıt gereklilikleri, örneğin güvenlik ve yardım teknolojisi açısından normal bir arabaya göre çok daha düşüktür. Otonom sürüş için hava yastıkları, fren asistanları veya sofistike programlar boşuna arayacaksınız. Ancak, en azından teoride, klasik bir araba satın almaktan daha ucuza mal olacak. İkinci avantaj: Bu modeller, uygun AM sürücü belgesine sahip 16 yaşındakiler tarafından kullanılabilen L6e araçlarının düzenlemelerine nispeten kolayca kısılabilir. Bunu, iki sürücü belgesi varyantına sahip Renault Twizy'den biliyorsunuz.

Koruyucu çubuk ve iki parçalı yükleme alanı.

Giannini, Güney Avrupa'da yaygın olan fiziksel efor içeren park manevrası folkloru için USO'ya yol boyunca her türlü koruyucu ütüyü verdi. Bir kapı görevlisi olarak vücut kontrolü ile çalışırsanız veya kapıyı gümbür gümbür açarsanız, yalnızca şüphe durumunda ikinci sırada gelirsiniz. İkiye ayrılan yükleme alanı da sağlamdır. Pencere çizgisinin altına, hava koşullarına ve hırsızlığa karşı koruma sağlayan pratik bir ağır hizmet çekmecesi entegre edilmiştir. Üzerinde, yandaki parmaklıklarla sabitlenmiş sağlam bir yükleme platformu vardır. Harç teknesinden saman balyalarına, kaynanaya kadar içeride stres yaratacak her şey barındırılabilir. Oraya 250 kilo yüklenebilir, sorun değil.

Giannini'ye göre şu anda iç mekan resimleri bulunmayan iki kişilik araç, tam LED aydınlatma, isteğe bağlı yardımcı farlar, devrilme çubuğu ve seçilebilir dört renkte çizilmeye karşı dayanıklı mat boya ile sağlanacak.Klima da araçta . Belirtilen 21 kWh kapasiteli pil, yol lastikleri ile 235 kilometrelik bir menzil için iyi olmalıdır, sert arazi lastikleri ile etki yarıçapı tam şarj başına 140 kilometreye düşürülür. Maksimum hız 90 km/s'dir.

Ancak Giannini'nin USO için istediği fiyat hiç de küçük değil. Net 28.500 Euro olmalı. Ardından eğlenceye kısa bir ara verilir. İtalya'da bu, e-araba primlerini içermez (3.000 Euro veya ömrünü tamamlamış bir araç hurdaya çıkarsa 4.000 Euro), Almanya'da L7e araçları çevre primi yoluyla sübvanse edilmez. Giannini, daha önce duyurulan L6e varyantı için "moped araba" olarak henüz bir fiyat vermedi.

Panda 4x4'ün ikonik olduğunu düşünen herkesin Giannini USO'da kaçınılmaz olarak salyaları akacak. Ortalama arazi tekerlekleri ile sevimli şekil, dağlardaki en yakın eşek izini elektrikli ve bir fısıltı kadar sessiz bir şekilde aşmak istemenize neden olur. Bununla birlikte, istenen fiyat göz önüne alındığında, neşe belirli bir amortisör alır, çünkü kapının önüne üç adet Opel Rocks-E de yerleştirilmiştir. Önden ve arkadan aynı görünüyorlar ve sadece 45 km/s hızla gidiyorlar ama her zaman bir şeyler ters gidiyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.