Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Kia Sportage 2024

Kia Sportage, Hyundai Tucson'a karşı bu şekilde duruyor

Kia Sportage zaten beşinci neslinde. 

Yeni nesilde yeni bir şey var: ilk kez Avrupa için özel olarak ayrı bir versiyon üretiliyor. Özellikle boyutlar açısından küresel modelden oldukça farklıdır. Hepsinin ortak noktası çok daha çarpıcı bir görünüm, iyileştirilmiş bir iç mekan ve motorlarda neredeyse evrensel elektrifikasyondur.

30. modelin doğum gününe özel baskı
Kia, ilk Sportage'ı 1994 yılında tanıttı ve bu 30. yıl dönümü, 2024 yılında özel bir versiyonla kutlanacak. Kia, 30. Edisyon için özellikle görsel olarak bazı ayarlamalar yaptı. Özel 18 veya 19 inç jantlar, ayna kapaklarında, tavan raylarında ve kapı kaplamalarında siyah tasarım öğeleri bulunmaktadır. Izgara ve tamponlara da koyu renk vurgular verildi. Ancak iç mekan özellikle dikkat çekicidir: siyah donanımlara sahip koyu yeşil deri koltuklar. Ve 30. logo ön koltukların koltuk başlıklarında bulunabilir.


Sportage'ın standart olarak arkada yan hava yastıkları ile donatılması nedeniyle modelin daha güvenli olduğu da söyleniyor. Ve biraz daha fazla konfor da eksik olmamalı, bu yüzden tüm pencereler çift camlıdır. Ancak hâlâ bazı kötü haberler var: 30. baskı muhtemelen yalnızca Güney Kore'de piyasaya çıkacak.


Karşılaştırma: Sportage, platform kardeşi Tucson'a karşı yarışıyor (Güncelleme!)
Eğer zorlamayı seviyorsanız, tercih edeceğiniz otomobil Hyundai olacaktır. Eğer daha çok bir spinner iseniz, o zaman Kia'yı tercih etmelisiniz - en azından konu vites değiştirmeye geldiğinde. Sportage'da şanzıman, orta konsoldaki küçük bir döner kumandayla çalıştırılır; Tucson'da iki düğme, otomatik şanzımanın hangi yönde başlayacağını belirler. Aynı durum klima ve sürüş programlarının seçimi için de geçerlidir.

Her şey sadece bir zevk meselesi mi? Bunu bu şekilde görebiliyorsunuz, çünkü tüm kaplamanın altında tamamen aynı teknoloji var. Karşılaştırma testi için her iki araba da 48 voltluk hafif hibritli 1.6 turbo benzinli motorla çalışıyor. Her iki durumda da güç, elektronik olarak kontrol edilen dört tekerlekten çekiş sistemi aracılığıyla tekerleklere dağıtılır.
Hyundai daha hızlı hızlanıyor, Kia daha iyi fren yapıyor
Peki iki Asyalıdan hangisi daha iyi araba kullanıyor? Cevap: Hiç kimse, burada beraberlik var! Maksimum performansta, motor çok gergin görünüyor ve tipik dört silindirli uğultu, motoru döndürme keyfini bozuyor. İkisinin vites kutuları da daha iyi çalışabilir.


Ancak bu, ikisinin hiçbir şekilde farklı olmadığı anlamına gelmez. Hızlanma söz konusu olduğunda Kia geride kalırken, frenleme söz konusu olduğunda Sportage, neredeyse aynı boş ağırlığa sahip olmasına rağmen Hyundai'den daha iyi performans gösteriyor. Aşağıdakiler tüketim için geçerlidir: Her iki model için de yüksek, ancak Kia biraz daha ekonomiktir (karşılaştırmanın tamamı burada bulunabilir).

Sonuç: Araçlarını neredeyse aynı şekilde kullanıyorlar, ikisi de çok güvenli ve günlük yaşamda çok az farklılık gösteriyorlar. Hizmet de dahil olmak üzere birkaç ayrıntıda, zevk meselesi olarak da değerlendirilebilecek küçük şeyler belirledik. Puan bazında ise Kia'yı kazanan olarak görüyoruz.


Boyutlar: Kısa dingil mesafeli EU Sportage
● Uzunluk: 4515 mm
● Genişlik: 1865 mm
● Yükseklik: 1650 mm
● Dingil mesafesi: 2680 mm
● Bagaj hacmi (yanmalı motor): 591 - yaklaşık 1780 l


Küresel Sportage ile Avrupa versiyonu arasındaki temel fark boyutlardır. SUV'umuz 4.515 milimetre uzunluğundayken global modelimiz 149 milimetre daha uzun. Her pazarda her zaman yalnızca bir varyant vardır. Bunun anlamı şu: Avrupa yalnızca kısa dingil mesafesine sahip oluyor, dünyanın geri kalanı ise yalnızca uzun dingil mesafesine sahip.
Optik: Sportage GT-Line en büyük farklılıkları gösteriyor
Sportage, EV6 elektrikli crossover ile tanıtılan yeni Kia tasarımını sürdürüyor. Buna "Birleşik Karşıtlar" adı veriliyor ve doğal ve teknik unsurların birleşimine işaret etmesi amaçlanıyor. Görünüm güvenle cesur olarak tanımlanabilir ve yeni Sportage'a daha köşeli, daha sağlam bir görünüm kazandırır.
Ön kısım, üst kısmı hala markanın tipik kaplan burnuna sahip olan güçlü radyatör ızgarasıyla karakterize edilir. Bumerang şeklindeki gündüz farları da daha az dikkat çekici değil. Farlar isteğe bağlı olarak matris LED teknolojisiyle birlikte geliyor. Kia, GT-Line'ı Avrupa modeli için biraz yeniden tasarladı. Burada önlüklerin alt kısmında krom klipsler yerine araç renginde kaplama parçaları bulunuyor.


Yan tarafta, B sütunundan yükselen pencerenin alt kenarı özellikle dikkat çekicidir. Üst tarafa doğru sivrilen kısım Sportage'ı görsel olarak uzatır. Kia, Avrupa modeline farklı bir D sütunu kazandırdı. Büyük bir krom eleman yerine, sadece tavan kenarı spoylerinde devam eden cam dekoratif şeridini kesintiye uğratan araç rengine sahiptir. Tavandan bahsetmişken: Artık ilk kez GT-Line'da kontrast boyayla sipariş edilebiliyor.


Arka kısım da en az ön kısım kadar çarpıcı bir şekilde tasarlanmıştır: arka lambalar esasen aynalıdır ve aynı zamanda dışarıya açık braketler olarak tasarlanmıştır. Sürekli bant yalnızca dekorasyon amaçlıdır ve yanmaz. Arka rüzgarlık bir miktar alt korumayla süslenmiştir ve sahte egzoz boruları yoktur. Kardeş modeli Hyundai Tucson gibi, ön cam sileceği de arka spoylerin altına taşındı. Bagaj kapağının arkasında 591 ila 1780 litre arasında bagaj alanı bulunmaktadır. Hibrit modelde bagaj bölmesi biraz daha küçüktür.
İç Mekan: Kia Sportage, EV6'dan büyük ölçüde faydalanıyor
Yükseltme ihtiyacı özellikle iç mekanda açıkça görülüyor. Malzeme kalitesi ve işçilik, üretim öncesi araçta bile son derece sağlam görünüyor ve isteğe bağlı olarak Harman Kardon ses sistemi de temin edilebiliyor. Kokpit önceki modele göre çok daha modern görünüyor ve bu da esas olarak EV6'dan tanıdık kavisli cam panelden kaynaklanıyor.

 

Güzel: Kia burada hile yapıp iki ekranı açılı olarak yerleştirmedi, aslında ara bağlantısı olmayan tek bir kavisli camı tercih etti. Arkasında hala her biri çapraz olarak 12,3 inç boyutunda iki ayrı ekran var. Dijital kokpit, tasarımı sürüş moduna göre değişen iki yuvarlak göstergeyi gösteriyor.
Test: Yeni Kia Sportage'ın performansı böyle
Neredeyse 30 yıllık inşaat sürecinde Kia Sportage, kompakt SUV'ların ortasında sağlam bir yer edindi. Artık yeni nesil kasvetli bir bakışla başlıyor. CADDE TV HABER, 1.6 T-GDI'yi kayış marş jeneratörlü 48 volt elektrik sistemiyle test etti. Ön koltukların oturma konumu ve yanal desteği doğrudur ve Sportage arkada bol miktarda alan ve konforlu bir arka koltuk sunmaktadır. Yani herkes her yerde iyi durumda. Kia, bol miktarda yardımla günlük yaşamınızda size rehberlik eder.

 

Korelinin yumuşak yayları yolda fark ediliyor ve uyarlanabilir amortisörler açılı topuklardan bile rahatsız edilmiyor. Görünür bir yan eğime sahip virajlardan geçiyorsunuz, ancak rahatsız edici derecede kayalık olmuyor. SUV'un 1.6 motoru daha sessiz olmayı seviyor ve mekanik olarak kendi kendine duyulabilir şekilde homurdanıyor. Ancak yüksek hızlar ve tam yük onun alanı değil; dört silindirindeki torku boğuyor.


Şanzımanda da bazı ince ayarlar yapılması gerekebilir; hızlı vites değişimleri dikkat çekicidir ancak otomatik sistem, hassas kontrollü çalıştırma için özellikle uygun değildir. Öte yandan değişken dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde çekiş gücü mükemmeldir.


Çalıştırma tuhaflıkları ve ara sıra çıkan yüksek sesli dört silindir dışında, gerçekten çok yönlü bir araba. Özellikle sürüş konforunu seviyoruz. Ayrıca Sportage multimedya konusunda da zirvede.

 

 

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.