Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GENEL

Lance Stroll bir el ve ayak parmağı kırılarak gol atıyor piste

Fernando Alonso'nun yanı sıra Aston Martin takım arkadaşı Bahreyn yarışındaki sürücülerden biri.

Aston Martin herkesin ağzında. Bahreyn Grand Prix'sinde üçüncü olan Fernando Alonso (41), geleneksel İngiliz markasını Red Bull'un ilk takipçisi yapıyor. Ancak sezon başında sergilediği güçlü performanstan etkilenen sadece İspanyol ihtiyar değildi.
Eski çifte dünya şampiyonunun kutlamasında takım arkadaşı Lance Stroll'ün (24) performansı adeta kayboldu. Sadece biriyle değil. Yarıştan sonra ona sarılan Alonso, takım arkadaşının kulağına "Sen benim kahramanımsın," diye fısıldadı.
Kanadalı'nın altıncı sıradaki özel yanı: Kırık sağ bileği, sol eli burkulmuş ve kırık sağ ayak parmağıyla gridde sekizinci sıradan ileriye doğru koştu. Bahreyn GP'sinden sadece on iki gün önce bir bisiklet kazası sorumlu tutulabilir.

Yarışın başlamasından kısa bir süre sonra Stroll'ün dayanıp dayanamayacağına dair şüpheler ortaya çıktı. Alonso'ya dokunurken direksiyon kırıldı. Kaskın altından ses çıkmasa da belliydi: Bu asi hareket şiddetli ağrıya neden olmuş olmalı. Yine de, daha sonra diğerlerinin yanı sıra Mercedes sürücüsü George Russell'ı paraya çevirdi. Stroll, hemen ardından "ne elini hareket ettirebildiğini ne de yürüyebildiğini" açıklıyor. "Tünelin sonundaki ışık bu nedenle çok uzaktaydı."

Çölde yapılan GP'nin ardından Stroll, "Geçtiğimiz iki hafta içinde olan her şeyden sonra, altıncı sırayı elde ettiğim için mutluyum." "Burada olacağımı düşünmemiştim ve bu aracı sürerek puan alabilmem harika."
24 yaşındaki sürücü konuşmak istediğinde kazayla ilgili daha fazla ayrıntı verdi: "Sadece 14 gün önceydi ve doktorlar, Melbourne'deki üçüncü yarışa kadar bir daha araba kullanamayacağımı söylediler. en erken, çılgıncaydı. Ama sağlık ekibim inanılmazdı, son haftalarda bana yardım eden herkese teşekkür etmeliyim."
İlk etapta, Stroll junior “İspanya'daki cerrahı Doktor Xavier Mir'in adını veriyor. O olmasaydı bu geri dönüş mümkün olmazdı. Osteopatım Henry de günde on saat benimleydi, son haftalarda yanımda olan birkaç kişi var.
Fernando Alonso, Aston Martin'ini podyuma çıkaran yeni takım arkadaşının dişlerini sıkmasına övgüler yağdırıyor: "Spora olan tutkusu bazen tam olarak aktarılamıyor çünkü sahibi babası Lawrence ve bunun gibi şeyler," diye itiraf ediyor Fernando Alonso. "Ama bu hafta sonu herkese çok şey gösterdi."


Lance Stroll, yeni Formula 1 avcı tipi.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.