Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Suzuki S-Cross 1.5 Dualjet

Tam bir hibrit olarak Suzuki S-Cross ne kadar ekonomik?

Suzuki S-Cross 1.5 Dualjet

1.4 hafif hibritten sonra, Suzuki şimdi de kompakt SUV'si S-Cross'a 1.5 litrelik tam hibrit veriyor. Fişsiz yarı zamanlı elektrikli araç gerçekten ekonomik olabilir mi?

Arz ve talep yüksek - yani kompakt SUV'lar kendilerini satıyorlar, değil mi? HAYIR Çünkü canlı pazarda öne çıkmanız gerekiyor, aksi takdirde gözden kaçacaksınız. Suzuki, 4.30 metre uzunluğundaki S-Cross ile makul tam hibrit ve kullanılabilir dört tekerlekten çekiş kombinasyonu ile bunu deniyor - bu sınıfta ikinciyi sunuyor.

Tamam, S-Cross bir uzay mucizesi olarak geçmiyor. Önde oldukça rahat oturuyoruz, ancak döşeme daha gösterişli olabilirdi. Arkada, 1,90 metrenin üzerindeki konukları başlarını eğmeye zorlayan geniş panoramik tavan (Comfort+ ile standart) özellikle can sıkıcı. Sonuçta araç zemininden 38 santimetre yüksekte oturuyoruz ki bu da çok rahat bir duruş sağlıyor. Aynı uzunlukta Peugeot 2008'de üç santimetre daha aşağı çömeliyoruz.

S-Cross kesinlikle görsel olarak aşırıya kaçma eğiliminde değil, ancak özenle tasarlanmış kompakt bir SUV olarak geçiyor.

Tam hibrit, akü ve benzeri nedenlerle 119 litre bagaj alanı kaybeder
Yükleme söz konusu olduğunda, dikkatli olunması gerekir. Bölünmüş arka sırtlık, katlandığında yalnızca hafifçe yükselir ve çift zemin, can sıkıcı adımları önler, ancak maksimum 1111 litre bagaj hacmiyle, 1.5 tam hibrit, loadmaster'lardan biri değildir. 1.4 hafif hibrit bile 1230, Peugeot 2008 bile 1467 litre yutar.

İç mekan düzenli ve modern görünüyor, klasik yuvarlak göstergeler ve ayrı bir klima kontrol paneli alışmayı kolaylaştırıyor. 9 inçlik HD dokunmatik ekrandaki menü yapıları bazen biraz kafa karıştırıcı görünebilir, sesli kontrol yalnızca verilen cümle yapılarına tepki verir. Rota rehberi başlamadan önce en az dört anons gereklidir.

Çok daha sevindirici: Akıllı telefon, Android Auto'nun yanı sıra Apple CarPlay aracılığıyla da eşleştirilebilir ve bunun için bir kabloya bile ihtiyacınız yoktur. Ve "Görüntüle"deki bir düğmeye basarak harika bir 360 derecelik genel bakış elde edersiniz (Comfort+ ile standart).
Gaz pedalı vuruşları, tüketim söz konusu olduğunda ondalık noktadan önce bile dört oluşturur
102 hp 1,5 litrelik doğal emişli motor ve 33 hp elektrik motorunun kombinasyonu, 115 hp'lik yönetilebilir bir sistem çıkışı sağlar. S-Cross yeterince hızlı ama asla canlı değil. Ama onun da niyeti bu değil. Tam hibritin verimli olduğu söyleniyor ve bu aynı zamanda gaz pedalı vuruşlarıyla da iyi çalışıyor. Eko modunda, önce dört görünür, testte (otoyolda tam gazla) Dualjet Hybrid'in daha ortalama 6,9 l/100 km'ye ihtiyacı vardı. On iki hp 1.4 Boosterjet Hybrid, 6.3 litreyi başardı.

Nazik ama bazen biraz uykulu otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (tam hibrit ile standart) ve Allgrip dört tekerlekten çekiş (1.5 Comfort+ ile standart, 1.4 Comfort için 3850 Euro) her iki durumda da oyunun bir parçasıydı. Üç sürüş modu mevcuttur (Otomatik, Spor, Kar). İkinci ayarda, merkez diferansiyel kilitlenebilir (kilitlenebilir) ve kuvvet, akslar arasında katı bir şekilde 50:50 oranında bölünebilir. S-Cross Allgrip, diğer birçok modern dört tekerlekten çekişli SUV'den daha ileri gidiyor. Ancak treyler yükü bundan faydalanmaz, önden çekişli araçta olduğu gibi orta düzeyde bir 1,2 ton (1,4er: 1,5 ton) yeterli olmalıdır.
Üst donanımda, S-Cross 1.5 Dualjet yaklaşık 80.000 Euro'ya mal oluyor
Süspansiyon konforu söz konusu olduğunda, yol iyi durumda olduğu sürece S-Cross konforlu taraftadır. Çukurlar ve topuklar, inatla gürlemesine ve yüksek sesle gürlemesine neden olur.
Yıllık bakıma rağmen, S-Cross 1.5'in bakımı ucuz sayılabilir. Bununla birlikte, tam donanımlı üst modelimizin fiyatı 89.040 Euro'dur - 165 hp, dört tekerlekten çekişli ve otomatik şanzımanlı bir Mazda CX-5'in fiyatı 89.090 Euro'dan başlar.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.