Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Mitsubishi Colt

Yeni Mitsubishi Colt Clio klonunun ikizimi

Beş kapılı hatchback modeli, Renault Clio'nun teknolojisini kullanıyor ve aynı zamanda hibrit bir versiyonla geliyor. Yeni Mitsubishi Colt da Renault tarafından üretildi.

Mitsubishi, Avrupa model yelpazesini genişletmeye devam ediyor ve 8 Haziran 2023'te yeni Mitsubishi Colt'un çıkışını duyuruyor. Sonbaharda bayilerin showroomlarında geri dönüşünü kutlamalı. Japon küçük arabası bu ülkede en son yaklaşık on yıl önce sunuldu. 2004'ten 2014'e kadar Colt, Smart ile ortak bir geliştirmeydi ve dolayısıyla Smart Forfour'un kardeş modeliydi. Mitsubishi, o zamanlar Avrupa'da bu neslin yaklaşık 404.000 kopyasını satmayı başardı.

Mitsubishi logolu bir Renault Captur olan, yakın zamanda piyasaya sürülen yeni ASX (videoya bakın) gibi, yeni Colt da Japon yerlisi değil. Beş kapılı kompakt hatchback, temel olarak iş birliği ortağı Renault'dan bir örgü Clio'dur. İlk teaser görüntülerinin zaten ortaya koyduğu gibi, Colt, Fransız'ın metal levhasında herhangi bir derin müdahale olmaksızın yalnızca mevcut Mitsubishi görünümüne uyarlanmış bir görünüme kavuşuyor. Buna rağmen Mitsubishi Motors Europe Başkanı ve CEO'su Frank Krol, yeni gelen kişinin "Colt adını gerçekten hak ettiğine" inanıyor.

Üç motor varyantı

Yeni Colt, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının CMF-B platformu üzerine inşa edildiğinden, Clio ile benzer bir motor yelpazesi sunuyor. 67 bg güç ve maksimum 95 Nm güçlü 1.0 litre üç silindirli benzinli motor ve beş vitesli manuel şanzıman ile başlar. Bu motor, çıkışı 91 hp'ye ve maksimum torku 160 Newton metreye çıkaran turboşarjlı daha güçlü bir alternatif olarak sunuluyor. Güç aktarımı, altı ileri manuel şanzımanı devralır.

Yeni Mitsubishi Colt'un en üst versiyonu, sürekli değişken, otomatik çok modlu şanzımana sahip bir hibrit sürücüye sahiptir. Clio gibi, küçük otomobil de 105 kW (140 hp) sistem çıkışı için 91 hp'lik 1.6 litrelik benzinli motoru 36 kW'lık elektrik motoru (49 hp) ve 15 kW marş jeneratörünü (20 hp) birleştiriyor.
Türkiye Clio fabrikasında üretim

Yeni Mitsubishi Colt, Renault Clio'nun da seriden çıktığı Bursa, Türkiye'de inşa edildi. Mitsubishi ayrıca Clio seviyesinde fiyatlandırılmalıdır. Fransız oyuncu şu anda 18.250 Euro'dan satışa sunuluyor.

Mitsubishi, Avrupa pazarı için model yelpazesini genişletiyor. Renault Captur'u temel alan yeni bir ASX'e ek olarak, küçük araba Mitsubishi Colt, 2023'te Renault Clio'nun kardeşi olarak piyasaya sürülecek olan bir geri dönüş yapacak.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.