Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Mercedes EQE SUV

Mercedes EQE SUV: Yeni büyük elektrikli SUV ile ilk sürüş

Yeni Mercedes EQE 500 4Matic SUV ile ilk sürüş.

Yeni büyük elektrikli SUV, 408 hp, dört tekerlekten çekiş, havalı süspansiyon, geniş alan, yüksek düzeyde konfor ve çok temiz bir tesis ile geliyor.

EQA, EQB, EQC, EQS - ve şimdi EQE. Mercedes, e-SUV serisindeki son boşluğu kapatıyor. EQE SUV, bir sedan ve SUV olarak EQS ve EQE ile aynı e-platformdadır. Ağabeyi EQS SUV yeni başladı.

4,86 metre uzunluğunda, 1,94 genişliğinde ve 1,69 metre yüksekliğinde, EQS SUV'den biraz daha küçüktür (5,13 metre uzunluk, 1,96 genişlik, 1,72 yükseklik), dingil mesafesi 3,03 metredir - bu, EQE sedan'dan (EQS SUV) dokuz santimetre daha kısadır. 3,21 metre).

Tek bir kalıptan dökülmüş gibi tasarım, burada her şey çok düzgün ve uyumlu. Sofistike aerodinamik, sürtünme katsayısı 0,25'ten başlar.

Ancak, şüphesiz, EQE SUV hala oldukça güçlü bir varlık. Tasarım, aile geleneğine sadık kalıyor, burada her şey yuvarlak ve pürüzsüz, modern ve uyumlu. Sadece öne çıkma. Sürükleme katsayısı 0,25'ten başlar. Ve ağabeyi EQS gibi, EQE de bir SUV olarak göründüğünden çok daha büyük. Ayrıca tasarım kalitesi.
Mobilyalar zarif ve bol miktarda alan var.
Araçtaki donanım, göz alıcı hava menfezleri, bağımsız orta konsol ve üç ekranlı ışıltılı, 1,41 metre genişliğindeki hiper ekranıyla EQS ve EQE'den tanıdık geliyor, ancak bu ekstra maliyetli olacak.

Kokpit asil yapılmıştır. Hiper ekran (ücretli), göstergeler ve ön yolcu için her biri 12,3 inç, navigasyon ve multimedya için 17,7 inç olan üç ekrandan oluşur. Hepsi güzel grafiklerle.

Aletler birçok kez yapılandırılabilir, hepsi güzel bir görünüme sahiptir, ortadaki büyük dokunmatik ekranın kullanımı kolaydır ve kapsamlı ancak net bir şekilde sıralanmış menülere sahiptir ve MBUX sesli kumanda hızlı ve kolay yanıt verir.

Arka kısım cömertçe oranlanmıştır ve uzun boylu insanlar bile rahat arka koltuğa rahatça oturabilir.

Mevcut alan cömert ve arka kısım da son derece geniş - EQS SUV ile farkların tam olarak ne kadar büyük olduğunu daha sonra ölçeceğiz. Her halükarda, çok hatlı koltuklarda (ücretli) çok rahat oturuyorsunuz ve arkada da rahat arka koltukta çok keyifli oturuyorsunuz. Bagaj, karşılaştırma için EQE SUV'de 520 ila 1675 litre yutar: beş koltuklu EQS SUV'da 645 ila 2100 litredir.
EQE SUV, 245 ile 408 hp arasında üç performans seviyesinde mevcuttur.
EQE SUV üç performans seviyesinde sunuluyor: 245 BG ve arkadan itişli EQE 300, 292 BG'li EQE 350 (arkadan ve dört tekerlekten çekişli 4Matic) ve 408 BG ile EQE 500 4Matic ve tümü -tekerlek sürücüsü. Pil her zaman 90 kWh'dir. Standart olarak 11 KW alternatif akım ile, 22 Kw ekstra ücretle, doğru akım hızlı şarj cihazı ile maksimum 170 Kw ile şarj edilebilir.

İlk çıkışta EQE 500 ile seyahat ediyorduk. 408 hp ile hızlı, empatik ve istenirse şiddetli bir şekilde hızlanır. Yüksek performanslı e-arabalar için tipik olduğu gibi, bu neredeyse gelişigüzel, sakince ve her zaman oldukça sessiz bir şekilde gerçekleşir. Mercedes, sıfırdan yüze hızlanma için 4,9 saniye vaat ediyor.


E-sistem kusursuz çalışıyor
Güç, gaz pedalı ile ince bir şekilde dozlanabilir, örneğin şehir içinde pratik olan, direksiyon simidindeki vites değiştirme kulakçıkları ile dinlenme üç kademeli olarak ayarlanabilir. Özellikle önerilen otomatik modda, dikkatli ve hızlı yanıt verir, ardından navigasyon ve radarla çalışır, tek pedallı sürüş, durana kadar mükemmel çalışır. Genel olarak, tüm e-sistemin artık bir dereceye kadar olgunlaştığını hissedebilirsiniz.


2,6 tonluk EQE hızlı, dengeli bir planördür
Test arabasında hava süspansiyonu ve arkadan direksiyon vardı - her ikisi de ekstraya mal olacak, ancak Mercedes ayrıntılı fiyatı daha sonra açıklayacak. Havalı süspansiyon hassas ve hassas bir şekilde tepki verir - asla süngerimsi veya kabarık hale gelmez. Yükseltilmiş 22 inçlik ekranlar ayrıca kenarlara, boşluklara ve benzerlerine dikkat eder.

3,03 metrelik çok cömert dingil mesafesi çizgiyi uzatıyor. Tavan spoyleri ve sürekli ışık şeridi ile arka.

Arka tekerlek direksiyonuna alışmak biraz zaman alıyor - Mercedes standartlarına göre alışılmadık derecede hızlı tepki veriyor - bir kez alıştığınızda, 2,6 tonluk tambura inanılmaz manevra kabiliyeti veriyor. EQE kesinlikle bir atlete dönüşmez, daha hızlı, daha pürüzsüz ve daha rahat bir planör olarak kalır.
Banka hesabı iyi doldurulmalı
Mayıs ayında başlıyoruz, fiyatlar 183.488 euro'dan başlayan EQE 300 SUV, test EQE 500 SUV 199.841 euro'dan listede. Muazzam boşluklar, model aralığında banka hesabında başka yerlerden daha az şey yapar.

Teknik olarak, Mercedes EQE olağanüstü. Bir SUV olarak geniş alana, kaliteli mobilyalara sahiptir, son derece konforludur ve sürüşü çok hızlıdır. Elektromobiliteye bu şekilde katlanmak istiyoruz. Ancak terazide çok yüksek bir ağırlık getiriyor. Ve fiyat nefesinizi kesiyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.