Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
AMERIKAN ARABALAR

Tesla Model Y - Model 3 ün SUV kardeşi

Tesla Model Y, Tesla portföyündeki dördüncü seridir ve çarpışma testine göre en güvenli seridir.

Tesla Model Y SUV şu anda bir araba aboneliği olarak mevcuttur. Tüm bilgiler, fiyatlar - ve test!


Sunum ve fiyat: Model Y, 104.000 Euro'nun biraz altında başlıyor
Model Y, Tesla ailesinin en yeni üyesi. SUV, Model 3'ü temel alır ve Model X'in küçük kardeşidir. İlk birimler Ağustos 2021'de Almanya'da teslim edildi.
Tesla Model Y üç versiyonda sunuluyor: Temel modele ek olarak, menzil odaklı bir varyant ve performans odaklı bir varyant var. Tesla'nın yelpazesinde ayrıca yedi koltuklu bir araç var - ancak bu sürüm Avrupa'da sunulmuyor.

SUV 103.990 Euro'dan başlıyor, menzili optimize edilmiş versiyonun fiyatı en az 106.990 Euro. Tam performans için bir ek ücret ödenmesi gerekiyor: spor versiyonu için en az 65.490 Euro ödenmesi gerekiyor.
Tesla, temel fiyatlara 980 avroluk bir işlem ücreti ekliyor, ancak üreticinin çevresel ikramiyedeki payı (2500 avro) zaten fiyata dahil.
Bir bakışta Model Y fiyatları:
• Y Modeli Standart Menzil: 103.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla
• Model Y Uzun Menzilli AWD: 106.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla
• Model Y Performance AWD: 125.490 Euro'dan başlayan fiyatlarla

Satın alma veya kiralamaya alternatif olarak Model Y, araba aboneliği olarak da mevcuttur. Sixt+'ta (AUTO BILD'in ortağı), özel müşteriler ayda 999 Euro'dan e-SUV'ye abone olabilir. Tam kapsamlı ve sorumluluk sigortası, servis, genel muayene ve araç vergisi için diğer masraflar fiyata dahildir.

Ayrıca Sixt+, müşterilerin rezervasyon yaptırabilecekleri farklı paket seçenekleri sunar. Yurt dışı gezileri ve ikinci şoförlerin yanı sıra, ücretsiz kilometrelerin ayda 500 kilometreden 5000 kilometreye çıkarılabildiği çeşitli kilometre paketleri de buna dahildir.
Minimum süre 30 gündür; sona erdikten sonra, her zaman 30 gün daha uzatılır. İlgili taraflar, aboneliklerini herhangi bir zamanda en fazla 90 gün süreyle duraklatabilir veya iptal edebilir. Duraklama için herhangi bir maliyet yoktur. (Daha fazla bilgi burada mevcuttur!)
Gigafactory: Grünheide'de Tesla fabrikası açıldı
Gelecekte, Model Y artık Çin'den değil, Grünheide'deki (Brandenburg) yeni "Gigafactory"den gelecek. Araba fabrikası, sadece 861 günlük inşaatın ardından 22 Mart 2022'de açıldı. Başlangıçta Temmuz 2021 için planlanan üretimin başlaması, önemli izinlerin eksik olması nedeniyle burada ertelendi.
Bu arada, "Made in Germany" mührü ile ilk Model Y Performance teslim edildi - Tesla'nın patronu Elon Musk, ilk 30 aracı müşterilere bizzat teslim etti.

Berlin yakınlarındaki fabrika, otomobil üreticisinin dördüncü ve Avrupa'daki ilk gigafabrikasıdır. Gelecekte, yılda 500.000'e kadar araba buradaki montaj hattından inerek fabrikayı Avrupa'nın en büyük e-araba fabrikası haline getirecek.
Makyaj: Sızıntıya göre Model Y yakında daha fazla yük taşıyabilecek
"Tesla Driver & Friends" forumundaki bir sızıntının gösterdiği gibi, Model Y için istisnai olarak yazılımı değil donanımı etkileyen bir güncelleme olmalıdır. 2022 model yılı için SUV ve Model 3 sedan'da yapılan çeşitli değişiklikleri listeleyen bir test programından ekran görüntüleri burada yayınlandı.

Görünüşe göre Tesla Model Y'de yapılan değişiklikler, izin verilen toplam kütlede bir artışı da içeriyor. Revizyondan sonra muhtemelen daha fazlasını yüklemenize izin verilecektir. Ancak sızıntı, güncellemeyle birlikte kaç kilo ekleneceğini göstermiyor. Ayrıca performans modeli yeni bir fren sistemi alacak.

Yeni "Superhorn" korna, alarm sesi ve harici hoparlörü birleştirir
Diğer değişiklikler birlikte Model 3 ve Model Y için geçerlidir. Model S ve Model X'ten sonra, daha ucuz Tesla'lar artık bilgi-eğlence için dört çekirdekli daha iyi AMD Ryzen işlemciye, ayrıca dokunmatik ekran için yeni kullanıcı arabirimine ve 12 voltluk sistem için bir lityum iyon pile sahip.
Ayrıca arka cama akustik cam takılacak ve "Superhorn" adlı tamamen yeni bir işlev olacak. Korna, alarm sistemi ve harici hoparlörler birleştirilmiştir.
The Verge'e göre, üç sinyalin birleştirilmesi Tesla sahiplerini dış hoparlörleri devre dışı bırakmaktan caydırmak için kullanılabilir. Bu, bazı sürücülerin muhtemelen geçmişte bağımsız olarak kapattığı yayalar ve bisikletliler için yasal olarak öngörülen uyarı sesini yeniden oluşturmak için kullanılır. Ancak "Superhorn" ile bu, korna ve alarm sisteminin de artık ses çıkarmayacağı anlamına gelir.
Bir bakışta Tesla Model Y'nin boyutları
● Uzunluk: 4751 mm
● Genişlik: 1921 mm
● Yükseklik: 1624 mm
● Bagaj: 854-2041L (arka)/ 117L (ön)
● Römork yükü: maksimum 1600 kg

Test: Model Y'yi sürmek son derece kolaydır
Dört tekerlekten çekişli "Çift Motorlu" olarak. İzlenimleri: "Model 3'ü birkaç kez kullandım, bu yüzden Model Y beni şaşırtamaz.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.