Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
MOTOSİKLET

Verge TS Pro

Verge TS Pro: ilk sürüş

Verge TS Pro, Tesla ve Suzuki Hayabusa'nın bir karışımıdır

Bir motosikletteki sonsuz güç çılgınlık da olabilir, ilginç de olabilir. 139 hp'ye kadar çıkan Verge TS Pro, bunu Suzuki Hayabusa gibi yapıyor ve dengeli olduğu kadar kaba da. Ve tadı biraz Tesla'ya benziyor.

Bir Tesla Model 3 ve bir Suzuki Hayabusa'nın bir bebeği olsaydı, muhtemelen adı Verge TS Pro olurdu. Neden? Çünkü Fin elektrikli motosikletiyle ilgili tüm bilgileri, Amerikan elektrikli arabasında olduğu gibi büyük bir merkezi ekran aracılığıyla kolayca alabilirsiniz.
Ama çok daha fazlası, çünkü Verge TS Pro yollarda Japon süper makinesi gibi davranır. Başka bir deyişle, Finn, 139 bg'ye varan çılgın bir güce ve maksimum 1000 Nm torka sahip. Ancak bu güç, 'Busa'da olduğu gibi ince bir şekilde dozlanabilir.

Tadı Tesla gibi. Gidon, bu merkezi ekran aracılığıyla Verge TS Pro hakkında bilgi alır.

Verge TS Pro bu ilk izlenimi veriyor
Verge TS Pro'nun önünde ilk kez duran herkes, görünümüne hayran kalacak. E-makine önde dinamik bir spor motosiklet, ortada güçlü bir kruvazör ve arkada uzun dingil mesafeli bir dragster. Streetfighter lamba maskesi bir zevk meselesidir. Ancak, TS Pro'nun bir motosiklet mi yoksa ayağa kalkmak üzere olan bir Transformer mı olduğundan tam olarak emin olmadığınız hissi devam ediyor.


Verge TS Pro, görünümüyle hemen etkiliyor. Göz alıcı: arka jant motoru.


Elinizi üzerine koyarsanız veya eyere oturursanız, makinenin ne kadar iyi yapıldığını hemen fark edersiniz. Montaj ve bileşenlerin seçimi açısından seri üretilen ürünlere göre hiçbir fark yoktur. Ve ısıtmalı elcikler gibi kolaylıklar da var.

Not: O kadar uzun olmayan bisikletçiler alçak oturma pozisyonunu sevecekler!
Verge makinesinin öne çıkan özelliği: jant motoru
Ağırlık merkezi, mühendisler tarafından kasıtlı olarak pil takımının alt ucuna, pilotun alt bacaklarının arasına kaydırılmıştır. Bu da yaklaşık 240 kilogram ağırlığındaki TS Pro'ya, dururken bile kolay kontrol edilebildiği kadar tokluk hissi veriyor. Ergonomi doğru ve gidonun arkasındaki kişi için koltuk iyi dolgulu.
Verge TS Pro, arka tekerleğe monte edilmiş bir jant motoruyla çalışır. Bunu aşamazsın. Ne kendi gözlerinizle ne de yoldan geçen ilgili kişilerle test sürüşündeki kısa durakta hemen başlayan sohbette.

Verge TS Pro böyle sürer
Kısa bir süreliğine sürüş deneyimine alışmanız gerekiyor. Bunun nedeni, ilk başta garip gelen uzun dingil mesafesidir. Ancak üçüncü veya dördüncü dönüşten sonra beyin, "Length'in işe yaradığını ve oldukça yüksek seviyedeki sürüş stabilitesinden memnun olduğunu anladı.


Gidonların solunda debriyaj kolu yok, arka tekerlek için fren var. Bu da biraz pratik gerektirir. Frenleme kuvveti gereksinimlere çok hassas bir şekilde uyarlanabilir. Ve TS Pro elektrikli bir araba gibi kendini toparladığından frenlere genellikle ihtiyaç duyulmaz. Ancak bu onları o kadar ihtiyatlı kılar ki, en iyi şekilde içten yanmalı bir motorun motor freniyle karşılaştırılabilir.


"Canavar modunda" 1000 Nm arka tekerleğin üzerine düşer
Birkaç sürüş modu var, ancak altı derece soğuk olan Hamburg'da nemli yollarda sürerken kendimizi "Zen modu" ile sınırladık. Bu tür elverişsiz koşullarda bile 200 kilometrelik bir menzili mümkün kılıyor ve "sadece" arka tekerleğe yaklaşık 550 Nm tork bırakıyor. Otoyol için "canavar modunda" 1000 Newton metre olurdu.
"Bıçakla oturan" denen arkadaşların ön ayaklıklarını beğenecekler. Ayaklarınız arka mandallardayken daha rahat ve aynı zamanda daha dinamik odaklı. Beklentilere dikkat! İleriye güçlü hücum ve virajlarda çevik parçalama, Verge için karşıt değil. Sanki hiçbir şey hafife alınamayacakmış gibi her iki niteliği de birleştirir.

Bu Fin süper motosikletine mal oluyor
Verge TS Pro, 0'dan 100 km/sa hıza 3,5 saniyede çıkıyor. Azami hız ise 200 km/s olarak verilmiş. İdeal koşullar altında, pil takımının menzili 350 kilometreye kadar olmalıdır. Verge, pili yüzde 80'e kadar şarj etmek için hızlı şarj cihazında 35 dakikaya ihtiyaç duyar. Bunlar çağdaş ve oldukça etkileyici değerlerdir.

Elbette, sinemaseverlerin aklına önce Tron filmlerindeki motosikletler, ardından Tesla ve Suzuki'nin karışımı gelebilir. Sorun değil. Çünkü bu, Verge TS Pro'nun birkaç metre sonra yaptığı gibi alışılmadık şekilde sürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. Hiç şüphe yok ki Fin e-makinesi, sanki her zaman birbirine aitmiş gibi dinamik zıtlıkları birleştiriyor. Ve motosikletin yüksek kalite standardını değiştirmez.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.