Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

VW ID.7 Elektrikli Passat test sonucları

VW Elektrikli Passat ID.7: Dış kısım

CES gösteri arabasının kamuflaj filmi altında zaten belirgin hale gelen şey, şimdi Çin'de gösterilen seri otomobil tarafından onaylandı: Yaklaşık 2,1 ton ağırlığındaki VW ID.7, bir hatchback sedan olarak akıcı, aerodinamik olarak optimize edilmiş şekiller sunuyor. Elektrikli otomobil, büyük ölçüde kapalı bir ön kısma ve merkeze yönelik dar LED farlara sahiptir ve tipik ID tarzında bir LED şeridine bağlanır. Ön kaput hafif kavisli görünüyor; yanlarda kapı kolları ve girintili kulplar görülmektedir. Yan aynalar sağlam destekler üzerine oturtulmuştur.

Pencere bandı neredeyse yatay olarak uzanırken, üstündeki çatı bölümü çok telkari görünmektedir. Bu, bir tasarım hilesinin sonucudur, çünkü tavan ve sütunları parlak siyah renktedir ve tavan çerçeve çıtaları alüminyum görünümlüdür. ID.7'nin arkasında, yalnızca VW amblemi tarafından kesintiye uğrayan ve ortada sivrilen grafikle birlikte neredeyse sürekli bir LED ışık şeridi bulunur. Kısa farlar açılmadığı sürece ortası beyaz renkte yanar. Arka kısım, belirgin bir spoyler dudağı ve siyah önlük ile kısa bir basamağa sahiptir.

VW ID.7 Elektrikli Passat, 4.961 mm uzunluğunda, 1.862 mm genişliğinde ve 1.538 mm yüksekliğindedir. Dingil mesafesi 2.966 mm'dir. Bu kabaca çalışmaların boyutlarına karşılık gelmektedir. Seçilen ekipmana bağlı olarak, dış kaplamanın tasarımı 0,23 ile 0,24 arasında bir sürtünme katsayısı getirmelidir. Farklılıklar öncelikle seçilen dişli takımına bağlı olmalıdır. Çin pazarı için elektrikli Passat, 235/55 ebatlarında 18 inç jantlarda veya 255/50 lastiklerle 19 inç jantlarda sunuluyor. Almanya için mevcut tekerlek/lastik kombinasyonları henüz bilinmiyor.
VW ID.7'nin içi

Daha şimdiden CES'te, Volkswagen markasının CEO'su Thomas Schäfer, "yüksek kaliteli bir iç mekan" ve neredeyse üç metre uzunluğundaki dingil mesafesinden faydalanması gereken son derece cömert bir alan sözü verdi. Koltuklar otomatik klimaya ve istenirse masaj işlevine sahiptir. Henüz tam olarak ölçülmeyen bagaj hacminin 500 litreyi geçtiği söyleniyor.

Özellikle, önceki ID modellerinin kalite izlenimine yönelik eleştiriler, Volkswagen'i gösterge panelini yumuşak bir şekilde döşemeye ve onu net bir şekilde yapılandırmaya sevk etti. Sürücü koltuğuna doğru eğimli 15 inç, bağımsız bilgi-eğlence dokunmatik ekranı görsel olarak baskındır. VW, işletim mantığını basitleştirmek istiyor - ayrıca ana ekran düğmesi ve önemli uygulamalara serbestçe atanabilen doğrudan erişim çubuğu her zaman görünür durumda kaldığı için. Koltuk işlevleri ve klima kontrolü de dokunmatik ekran üzerinden çalıştırılabilir. İkincisi - tıpkı ses seviyesi gibi - dokunmatik kaydırıcı aracılığıyla.


Artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ve sesli komutlar

VW, sürücü bilgi ekranının boyutunu küçültmüş; sadece hız ve uyarı mesajları gibi yasal olarak gerekli standartları gösterir. Sürüş için gerekli olan diğer bilgiler, standart artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ile ID.7'nin önüne sanal olarak yansıtılır. Sistem, yakın mesafeden mevcut ve izin verilen hız gibi durum göstergelerini, sanki aracın 3,5 metre önündeymişsiniz gibi görüntüler. Navigasyon talimatları gibi diğer bilgiler, Elektrikli Passat ID.7'nin yaklaşık on metre önünde görünür. Hepsi gerçek dış dünyanın üzerine uygun şekilde bindirilir - bu, artırılmış gerçeklik etkisidir.

Klima, anahtarı kullanan sürücüyü tanıyan ve sürücü binmeden önce soğutmayı veya ısıtmayı etkinleştiren akıllı havalandırmalarla çalışır. Yeni "Akıllı Havalandırma Menfezleri" hem yatay hem de dikey olarak açılıp kapanabilir ve bir sallama işlevi kullanarak hava akışını geniş bir alana dağıtabilir. Ayrıca klima, havanın yolcuların vücutlarına veya dolaylı olarak yolcu bölmesine yönlendirilmesine olanak tanır. Orta konsolun üzerindeki yeni ekran bu işlevleri gösteriyor.

Ayrıca Ida adlı sesli komut, yolcuların isteklerine örneğin "Merhaba Ida, ellerim üşüdü" komutuyla tepki veriyor. Buna göre ID.7, direksiyon ısıtmasını açar ve klima sisteminden gelen hava akışını ellere yönlendirir. Ambiyans aydınlatması veya isteğe bağlı sunroof'un şeffaflığı da benzer şekilde ayarlanabilir. Bu, opak veya yarı saydam olarak değiştirilebilir.
VW ID.7'nin sürüşü

VW ID.7, Volkswagen'in MEB modüler elektrikli tahrik sistemine dayalıdır ve "App 550" adlı yeni geliştirilmiş bir motora sahip ilk elektrikli VW'dir. Avrupa'da, elektrikli Passat başlangıçta, arka aksta hareket eden sabit mıknatıslı senkron makinenin 210 kW (286 hp) güce sahip olduğu tek motorlu bir varyantta piyasaya sürülecek. Maksimum tork 550 Newton metredir. Tek vitesli şanzıman iki aşamalı bir tasarıma sahiptir. 250 kW (340 hp) bir GTX modeli, aralığın en üstünde yer alabilir. Çin'de ise Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı'na (MIIT) göre ID.7 yalnızca 204 kW (277 hp) güce sahip.
piller ve şarj gücü

VW, ID.7'yi iki pil çeşidiyle sunar. İlk olarak tanıtılan Pro varyantı, maksimum 170 kW çıkışla şarj edilebilen, 77 kilovat saat (kWh) (brüt 82 kWh) net kapasiteye sahip iyi bilinen bataryaya sahiptir. Burada Volkswagen 615 kilometreye kadar menzil diyor. Bunu biraz sonra takip edecek olan ID.7 Pro S ise 700 kilometreye kadar yol kat edebilmeli. Güzergah rehberliği etkinleştirildiğinde hızlı şarj istasyonuna giderken önceden koşullandırılabilen, gemide 86 kWh net (91 kWh brüt) enerji depolama ünitesi bulunmaktadır. Bu, maksimum şarj kapasitesini 200 kW'a çıkarır. FAW, Çin pazarı için bir nikel-kobalt-mangan-lityum-iyon pil tedarik ediyor.

Yardım sistemleri

VW, ID.7'yi otobanlarda 90 km/s'den itibaren hızlarda otomobilin yanal ve uzunlamasına yönlendirmesini bağımsız olarak üstlenebilen, daha da geliştirilmiş "Seyahat Asistanı" ile donatıyor. Sürü veri erişimi sayesinde hız sınırlarına otomatik olarak bağlı kalır; ayrıca virajlarda, döner kavşaklarda ve kavşaklarda hızı ayarlar. Gerekirse otoyolda da şerit değiştirebiliyor. ID.7 ayrıca ek ücret karşılığında otomatik olarak 50 metreye kadar tanıdık bir arazide park edebilir ve bir akıllı telefon uygulamasıyla izlenebilir.
Pazar lansmanı ve fiyatlar

Volkswagen, Elektrikli Passat ID.7'yi Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları için Emden fabrikasında üretiyor. Yılın ikinci yarısında üretime başlanacak. Yaz için ön satış yapılması planlanıyor ve sonbaharda bayilere sunulacak. Kuzey Amerika 2024'te aynı şeyi yapacak. 2023'ün sonundan önce, ID.7'nin yine yerel olarak inşa edileceği Çin'de başlaması planlanıyor. Şimdiye kadar, VW herhangi bir pazar için herhangi bir fiyat vermedi.


ID.7 ek adı olan bir staition arabasi olarak

Eski VW CEO'su Herbert Diess'in Temmuz 2021'de yeni VW kurumsal stratejisi "Yeni Otomobil"i sunarken onayladığı gibi, elektrikli Passat sedan olarak ID.6 olarak adlandırılmalıdır. taşımak; ID.7, istasyon vagonu için ayrılmalıdır. Patronun Oliver Blume olarak değişmesi ve stratejideki bazı karışıklıklarla Wolfsburg merkezli şirket, ID.6 adını elektrikli Passat için kabul etti ve onu olağanüstü Trinity modeline ayırdı. Bir sedan olarak ID.7'ye ek olarak, daha sonra bu terminolojiyi bir ek ile taşıyan bir emlak versiyonu olacak. Kombi-ID.7, 2024'ten itibaren bize ulaşacak.

Bu arada: VW, iki ortak girişim ortağıyla birlikte ID.6 modellerini Çin'de SUV olarak piyasaya sürüyor. Ayrıca, otomobil üreticisi tüm kimlik adları aralığını (ID.1 ila ID.9) korumuştur. Elektrikli Passat ID.3'ün altında küçük arabalar ID.1 ve ID.2 yer alır, ID.8'in VW Atlas için elektrik eşdeğeri olduğu da onaylanmıştır. Ayrıca Volkswagen, içten yanmalı motorlar çağından değerli seri isimlerini elektrikli modellere de aktarmak istiyor. Bu nasıl bir kimliktir. Polo ve VW kimliği. Golf.
Çalışmalar: ID. vizyon

ID.7 daha önce elektrikli bir Passat olarak duyurulmuştu ve çok sayıda araştırma konsepti farklı biçimlerde sunmuştu. 2018'de VW kimliği gösterdi. Vizzion, Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir sedan çalışması. 3,1 metrelik dingil mesafesine sahip model, 111 kWh ile en büyük MEB pil kapasitesine sahipti ve teorik olarak 665 kilometre menzil sunması bekleniyor. Büyük pil, önde 75 kW'lık bir motoru ve arkada 150 kW'lık bir muadili çalıştırıyordu. Dört tekerlekten çekişli aracın sistem çıkışı VW tarafından 225 kW (306 hp) olarak verilmişti.

İD. Uzay Vizyonu

2019'da LA Otomobil Fuarı'nda VW kimliği sundu. Space Vizzion, bir istasyon vagonu çalışması olarak sunuldu. 4,96 metre ile konsept otomobil, VW Elektrikli Passat'tan yedi santimetre daha uzun ve beş santimetre (1,53 metre) daha yüksekti. Ayrıca 16 santimetre daha uzun bir dingil mesafesine sahipti. Arka akstaki bir elektrik motoru, 205 kW (279 hp) güç sağlayan tahrik sağladı. WLTP'ye göre 590 kilometrelik bir menzile olanak sağlaması gereken enerji kaynağından 82 kWh enerji içeriğine sahip bir lityum-iyon pil sorumluydu. 75 kW (102 hp) güce sahip ek bir ön motora sahip dört tekerlekten çekiş, bir seçenek olarak mevcuttu. Bununla birlikte, sistem çıkışı 250 kW'a (340 hp) yükseldi.

İD. Aero

En son çalışma ID idi. Aero, 2022'nin ortalarında Çin'de çıkış yaptı. Görsel olarak, beş metre uzunluğundaki model, ID ailesinin tipik bir temsilcisidir. Ön kaput güçlü bir şekilde kavisliydi ve petek görünümlü LED matris farların arasına bir ışık şeridi yerleştirildi. Alt pencere çizgisi kavisliydi ve 22 inçlik iki renkli türbin tarzı tekerlekler, geniş tekerlek bombelerinde dönüyordu. Kenarları şekillendiren çok sayıda boncuk, klasik kapı kolları yerini aydınlatmalı dokunmatik yüzeylere bırakmıştı. Çatı hafifçe arkaya doğru eğimliydi. Sonuç, yine bir bantla bağlanan, rüzgarlık dudağı ve düşük ışıklı bir saplama arkasıydı. Önlük devasa görünüyordu.

Buna göre, teknoloji zaten bilinen kimlik modellerine dayanıyordu. Batarya 77 kWh net kapasiteye sahipti ve optimize edilmiş aerodinamik sayesinde WLTP'ye göre 620 kilometrelik bir menzile izin vermelidir. ID'nin uzun dingil mesafesi ile. Aero ayrıca orijinal olarak ID için kullanılan 111 kWh ile en büyük MEB pili için yer buldu. Buzz açıklandı. Menzil için önemli olan sürtünme katsayısı (cW), VW tarafından 0,23 olarak verilmişti. MEB'nin bir "çocuğu" olarak, çalışma dijital olarak ağa bağlandı ve kablosuz bir arayüz aracılığıyla güncellenebiliyordu. Ek olarak, modüler sistem daha fazla iç alan için kısa çıkıntılara ve uzun bir dingil mesafesine izin verdi.
Yüksek teknoloji kamuflajlı ID.7 prototipi

CES 2023'te bile ID.7 hala kamuflaj kıyafeti içindeydi ve içini canlı olarak göstermedi. Ancak bu kamuflaj, yapışkan bir film değil, ID.7'nin etkileşimli olarak parlamasını sağlayan özel bir boyaydı. 40 kat boya yalıtkan ve iletken olacak şekilde tasarlandı. 22 ayrı ayrı kontrol edilebilir alan, elektrolüminesans yoluyla vurgulanabilir. Ses sistemiyle bağlantı yoluyla, bireysel alanlar müziğin ritmine göre aydınlatıldı. Kuşkusuz, bu özellik üretim modeli için değildi - elle uygulanması haftalar süren özel boya, gösteri arabasını 70 kilogram daha ağırlaştırdı.

Üç çalışmadan sonra nihayet sıra geldi: Volkswagen, ID.7 ile uzun zamandır beklenen elektrikli Passat'ını üretim versiyonunda sunuyor. MEB modeli, önceki ID modellerinden daha güçlü bir arkadan çekişe ve yaklaşık 700 kilometrelik bir menzile olanak tanıyan daha büyük bir isteğe bağlı pile sahiptir. Gerçek bir vurgu, klasik bir sürücü bilgi monitörünü gereksiz kılan standart artırılmış gerçeklik baş üstü ekranıdır.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.