Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
GÜNEY KORE ARABALAR

Kia EV9

Kia EV9: test, elektrikli otomobil, boyutlar, SUV, iç mekan, pazara giriş, motor, beygir gücü

Kia EV9: tamamen elektrikli tam boyutlu SUV hakkında yeni bilgiler

Çarpıcı tasarım, 380 bg'nin üzerinde güç ve 541 kilometreye varan menzil: Kia EV9, aile için yeni bir elektrikli SUV. Tüm bilgiler!

Yeni amiral gemisi EV9 ile Kia, yalnızca pazara gerçekten büyük bir şey getirmekle kalmıyor, aynı zamanda markanın gelecekteki tasarımı hakkında da bir fikir veriyor. Yeni tasarım dili "Karşıtlar Birleşik" (birleşik zıtlar) terimiyle özetleniyor ve tasarımcılara göre doğa ve makine arasındaki ilişkiyi güçlendirmeli.

EV9'un görünümü özellikle güçlü. Büyük, köşeli, ön kısım dik bir şekilde yükseliyor, arka kısım dik bir şekilde alçalıyor - ve hiç de Avrupalı ​​değil! Aslında, Kia EV9 ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde tasarlandı.

Ve burada pazara büyük bir SUV olarak gelse de, ABD bölgelerinde büyük olasılıkla orta boy bir araba olarak sınıflandırılacak ve yedi kişiye kadar yer kaplayacak.
Avrupa'da Kia elektrikli tahrike güveniyor
5.01 metre uzunluğu ile EV9, birçok ülkede sunulan Kia Telluride'den biraz daha büyük. Koreliler genişliği 1.98 metre, yüksekliği 1.75 metre olarak belirtiyorlar.

Ek olarak, EV9 yalnızca elektrikli bir araba olarak geliyor, bu nedenle yerel emisyon standartlarını karşılamayan Telluride'nin aksine Avrupa'ya geçiş sorun değil. EV6'da da bulunan aynı 800 volt teknolojisini kullanır ve arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli iki varyantta mevcuttur.
Arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli iki versiyon, EV9 GT onu takip eder
Arkadan motorlu versiyon 149 kW (203 hp) ve maksimum 350 Nm torka sahipken, dört tekerlekten çekişli araç 282 kW (384 hp) ve maksimum 600 Nm ile ileri itiliyor. Tüm performans hayranları için iyi haber: Koreliler ayrıca 2025'in başlarında EV9'un daha da güçlü bir GT versiyonunu planlıyorlar.

Arkadan motorlu biraz daha zayıf EV9 için standart 100 km/sa hızlanma 9,4 saniyede tamamlanırken, daha küçük pilli bir RWD varyantı 8,2 saniye sürüyor. Öte yandan, dört tekerlekten çekişli versiyon, altı saniyede yumuşak bir şekilde köy yolunda hızlanıyor. Bu, isteğe bağlı "Boost" işleviyle daha da artırılabilir: Ekstra güç etkinleştirilirse, 700 Nm sayesinde 100 km/sa hıza 5,3 saniyede ulaşabilirsiniz.
Her iki araba da 541 kilometreye kadar WLTP menzilini mümkün kılan 99,8 kWh'lik bir batarya ile çalışıyor. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde 239 kilometreye kadar 15 dakikada şarj olabiliyor. Özel olan şey: Güçlü görünümüne rağmen, sürtünme katsayısı yalnızca 0,28'dir - özellikle 3D gövde altı kaplaması ve büyük rüzgarlıklı uzun arka uç sayesinde. EV9'a sığdığından daha fazla bagajınız varsa, yine de 2,5 tona kadar bağlayabilirsiniz.
EV9 tek parçadan yapılmış gibi görünüyor
Tasarıma geri dönelim: Kia ailesinin tipik bir yüzü, EV6'da neredeyse ortadan kaybolan kaplan burunlu ızgaradır. Sonuçta, bir elektrikli otomobilin artık radyatör ızgarasına ihtiyacı yok, sadece ön apronda ihtiyaca göre açılıp kapanan hava girişleri var.
Ancak amiral gemisi SUV için tasarımcılar kaplan burnunu araç renginde boyanmış kapalı bir yüzey olarak da işlev görecek şekilde daha da geliştirdiler.

Her şey, Star Map LED gündüz yanan farlara sahip yeni farlarla çerçevelendi. Kia, burada münferit noktalar dar ışık şeritleriyle birleştirilir - takımyıldız haritasına benzer, diye açıklıyor Kia. Çerçeveli demişken: Önden belli bir açıyla bakarsanız, ön ve yan camlar tek parçadan yapılmış gibi görünür; aracı görsel olarak germekle kalmaz, aynı zamanda EV9'u gerçekte olduğundan biraz daha alçak gösterir.

EV9'un konsept çalışmasında yine yan ayna olarak kamera kolları kullanılırken, üretim versiyonunda yine klasik dış aynaları görüyoruz. Ancak, kardeş şirket Genesis tarafından GV60'ta kullanılanlar gibi, iç kısımda monitörlü isteğe bağlı yan kameralar olacak.
İç tamamen vegan
Bu devin neresinden bakarsanız bakın, geniş, pürüzsüz yüzeyleri ve temiz tasarım çizgileriyle oldukça uyumlu görünüyor. Tavan çizgisi neredeyse düz bir şekilde geriye doğru uzanıyor, sadece ev kısmında hafifçe alçalıyor ve ardından dik kenarlı arka uçta bitiyor. Yine tasarımcılar arka farlara Yıldız Haritası grafiklerine yer vermişler.


Dış kabuğun da ima ettiği gibi, ön seride zaten temiz bir şekilde işlenmiş olan iç mekan oldukça geniştir. Ve vegan: EV9, gelecekteki tüm yeni modeller gibi hayvan derisi olmadan gelir. Ön sırada geniş, rahat koltuklarda oturuyorsunuz ve sürüş verileri ve bilgi-eğlence için büyük bir ekrana sahip düzenli bir kokpite bakıyorsunuz - bu ekran her zaman kablosuz güncellemelerle güncel olmalıdır. Daha fazla konfor için EV9, otonom olarak 3. seviyeye kadar da gidebilmelidir.
Büyük elektrikli SUV'da bolca yer var
Sürücünün ve ön yolcunun arkasında da uzun boylu insanlar için bolca yer var. Üçüncü koltuk sırasında bile boyu 1.80 metreden uzun yolcular oldukça rahat yolculuk edebiliyor.

Altı kişilik konfigürasyonda, ortadaki iki ayrı koltuk, bir bilek hareketiyle seyahat yönüne göre hizalanabiliyor. Böylece üçüncü sıradaki konuklarla karşılıklı oturup sohbet ederek vakit geçirebilirsiniz - aynen böyle.
Başlangıç ​​fiyatı yaklaşık 50.000 Euro
2040 yılına kadar Kia tamamen CO2'siz olmak istiyor Önümüzdeki yıllarda EV6 ve EV9'a ek olarak 15 elektrikli model daha piyasaya sürülecek.

Kore pazarı için EV9 için ilk siparişler 2023'ün ikinci çeyreğinde ve ardından diğer pazarlar için yılın ikinci yarısında kabul edilecek - ve evet, EV9 da Avrupa'ya gelmeli. Kia henüz fiyatlar hakkında yorum yapmadı, söylentilere göre tam boyutlu SUV "sadece" yaklaşık100.000 Euro'dan başlayacak.

Başka bir SUV olmak zorunda mıydı? Her halükârda! Çünkü bir aile arabası olarak klasik minibüs uzun zaman önce dolmuştur. Ve Kia EV9'dakinden daha şık bir şekilde yakınlarınızla ve akrabalarınızla seyahat edemezsiniz.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.