Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
TOGG

Togg elektrikli araba

Togg elektrikli araba almak için sebepler var, ama önce Facelift modelimi çiksa

BABA araba TOGG

     Özel bir geçmişe sahip olağanüstü bir araç.
     Türkiye'nin ekonomik büyümesinin simgesi.
     Yenilikçi teknolojiye sahip modern SUV.
     Tasarım, ünlü İtalyan tasarimcilardan geliyor.
     Yüksek güvenlik standartları.

Teknik özellikler

TOGG SUV, motorlar için iki seçeneğe izin verecek: Arka aksta elektrik motoru bulunan 203 hp'lik temel model, daha güçlü bir dört tekerlekten çekişli versiyonla desteklenecek. Bu aktarma organı iki elektrik motorundan oluşur, güç 400 hp'nin üzerine çıkar. En üst model 0'dan 100 km/sa hıza 4,8 saniyede ulaşıyor. Büyük umutlar besleyen ilk Türk otomobili, tamamen elektrikli sürüşe yönelik modüler bir sürüş platformuna sahip. Şasi, bağımsız tekerlek süspansiyonu ve içten havalandırmalı disk frenlerle çalışır.

Araba tabanının ortasına yerleştirilmiş lityum-iyon pilin sekiz yıl garantili olduğu ve daha güçlü versiyonda 300 km veya 500 km'ye kadar enerji sağladığı bildiriliyor. Henüz 2018 yılında kurulan TOGG otomobil markasının elektrikli modelleri, yaklaşık 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj olabiliyor. Orta vadede pil üretimi tamamen yerinde olacak ve bunun için gerekli pil hücreleri de partner Farasis Enerji ile birlikte üretilecek. Türkiye'deki altyapı hala son derece eksik ve iddialı planlara göre bu durum hızla değişecek: TOGG otomobilinin pazara sunulmasına paralel olarak, tüm ülke genelinde yaklaşık 1000 adet şarj istasyonundan oluşan geniş kapsamlı bir şarj istasyonu ağı oluşturulacak.

Boyutlar

Türk amiral gemisi projesinin önemi hakkında her türlü bilgi yayınlandı. TOGG elektrikli otomobilin model adı ve boyutları söz konusu olduğunda şirket daha çekingen davranıyor. Şimdiye kadar yalnızca sürüş (yukarıya bakın) ve dingil mesafesi ile ilgili veriler iletildi. En azından Türk üretimi ilk otomobilin yerli kompakt sınıfına karşılık gelen "C-SUV" olduğu açıklandı. Uzunluk 4,50 metre ile 4,65 metre arasında olmalı ve bir VW ID.4 aralığında olmalıdır. Bugüne kadar, çevre dostu olarak lanse edilen crossover'ın ağırlığı hakkında yalnızca spekülasyon yapılabilir; iki tondan fazlası gerçekçi görünüyor.

Yeni otomobilin üretimi, Bursa yakınlarındaki Gemlik'teki yeni "TOGG Teknoloji Kampüsü"nde gerçekleştiriliyor. Merakla beklenen prömiyer araç, model adı henüz açık olmayan bir SUV olacak: TOGG. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Türk ortak girişimi, aralarında bir sedan, bir SUV coupé ve ilk modelin daha ucuz bir versiyonunun da bulunduğu beş model serisini piyasaya sürmek istiyor. Crossover TOGG'u sipariş etmek isterseniz, temel motor ile 400 hp dört tekerlekten çekişli versiyon arasında seçim yapabilirsiniz. Daha eski söylentiler, arabanın Arap pazarlarında oryantal bir tasarımla ve Almanya gibi diğer ülkelerde görsel olarak değiştirilmiş bir versiyon olarak görüneceğini söylüyor.
Fiyat

TOGG SUV'nin sertifikasyonu 2023'ün başlarında tamamlanacak ve uzun zamandır beklenen Ottoman aracı ilk çeyrek bitmeden Türkiye'de piyasaya sürülecek. Şubat ayında fiyatlar hakkında daha fazla detay öğrenildi, zarif crossover, evde yeni bir araba olarak yaklaşık 900.000 Türk Lirası'ndan (yaklaşık 49.000 Euro'ya eşdeğer) sunuluyor. Gecikmeler oldu, ancak araba artık sipariş edilebilir. Şirket, bayi bazlı bir sistem kullanmayacağını söyledi. Bunun yerine, ilgilenen kullanıcılar - ve birçoğu var - arabayı bir mobil uygulama ("TOGG Care") aracılığıyla sipariş etmelidir.

En önemli dış satış pazarlarından birinin de Türk nüfusu nedeniyle Almanya olması muhtemeldir. Uzun yıllar Bosch'ta görev yapan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş'a göre Türk yapımı otomobil çok yakında bize ulaşacak. Bu arada, Türk ortak girişimi, Stuttgart'ta "TOGG Europe" adı altında bir Alman temsilciliği açtı bile. Diğer ülkeler ve kıtalar (ABD ve Çin'in kazançlı pazarları dahil) alıcı olarak takip edecek.

Pazara yeni giren TOGG'un C-SUV'si henüz ikinci el olarak satışa sunulmadı. Bayi onayları ve genç kullanılmış araçların bir sonucu olarak, bu durum pazara sunulduktan yalnızca birkaç ay sonra değişmelidir. Prensip olarak, bir araç elbette üretimin başlangıcından itibaren satın alınabilir ve Avusturya'ya ithal edilebilir. Prensip olarak ilk 30.000 model Türkiye pazarına ayrılmalıdır.


Dış tasarım

İlk otomobilin tasarımı için İtalya'dan uzmanlık getirildi: geleneksel Pininfarina şirketi bir yarışmada galip geldi ve TOGG SUV'un görünümünü tasarladı. Tasarımın sonucu, çarpıcı orantıları, sportif, zarif bir çizgiyi ve çekici bir aydınlatma mimarisini içeriyor. Ayrıca altı boya ile yönetilebilir ama zarif bir seçim var. Aracın etrafındaki ince krom detaylar da görünümü güzelleştiriyor. Önde ve altta arkada kısa tekerlek çıkıntıları, yolcular için mevcut olan alanın konseptte çok önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
iç mekan

Elektrikli platform, ikinci koltuk sırasında da bol miktarda alana izin vermelidir. Bunun için bir başka iyi ön koşul, neredeyse üç metre uzunluğundaki dingil mesafesidir. Beş koltuklu aracın iç tasarımına heyecanla bakıyoruz: fotoğraflar, sürüş verileri ve multimedya ayarlarının yanı sıra güvenlik ve konfor seçeneklerini çalıştırmak için kullanılan bir ekran manzarasını gösteriyor. TOGG-C-SUV'da neredeyse hiç klasik unsur yok - bunun yerine, en yeni bilgi-eğlence teknolojisi ambiyansı karakterize ediyor. Dış ve dikiz aynaları için bariz bir şekilde kamera teknolojisi kullanılmış ve klima bile bir kontrol paneli üzerinden çalıştırılıyor gibi görünüyor. Orta konsolun tasarımı kalın olarak tanımlanabilir ve işlevler, döner kumanda kullanılarak rahatlıkla çalıştırılabilir.

TOGG'un her şeyi kapsayan bir mobilite platformu olarak tanımladığı yeni SUV'da yeni tasarlanan dijital yönetim sistemi "Trumore" kullanılıyor. Araçla ilgili çeşitli teknolojilerin kullanılmasına yönelik bulut tabanlı bir uygulamadır. 5G bağlantısı ve ilgili kablosuz yazılım güncellemeleri de daha sonra TOGG otomobilleri için mümkün olacak. Artırılmış Gerçeklik de gemide.

Güvenlik

Güvenlik açısından, TOGG SUV en yüksek standartları karşılamalıdır. İletilen hedef, EuroNCAP çarpışma testinde, bir dizi hava yastığı, mümkün olduğunca çarpışmaya dayanıklı sağlam bir şasi ve belirleyici bir katkı sağlayan en modern elektronik sürücü yardım programları ile beş yıldızdır. Buna park yardımı, kamera sistemi, hız sabitleyici veya trafik sıkışıklığı asistanı dahildir. Türkiye'deki mühendisler otonom sürüş konusuna da değindiler: Öncelikle TOGG'un ilk otomobili otonom seviye 2+'ye ulaşacak ve seviye 3 ve üstü için teknik gereklilikler de planlanıyor.
alternatifler

Otomobiller uzun süredir Türkiye'de üretiliyor - ancak büyük sanayi ülkelerindeki üreticiler için fason üretim olarak. Dolayısıyla ülkenin artık dünya pazarında kendi markasıyla yer almak istemesi mantıklı. TOGG'un beş yıl içinde kapasitesinin yılda 175 bin araç olması bekleniyor. Sürüş konsepti ve boyutları nedeniyle, ilk Türk otomobili, satın alınabilecek çok çeşitli SUV ve crossover modellerine uyar. Hemen hemen her otomobil markası kendisini bu sektörde çevre dostu, düşük emisyonlu araçlar geliştirmeye adamıştır. Aşağıdaki elektrikli SUV'lar, TOGG otomobili için potansiyel rakiplerdir (seçim):

Avrupa:

    BMW iX1 und iX3
    Mercedes EQB
    Audi Q4 e-tron
    Skoda Enyaq iV
    VW ID.4

Asya:

    Polestar 3
    Aiways U5
    Lexus UX300e
    Nissan Ariya
    MG Marvel R Electric
    Subaru Solterra
    Genesis Electrified GV70

Kuzey Amerika:

    Tesla Model Y
    Ford Mustang Mach-E
    Fisker Ocean

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.