Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Speedart Porsche Macan: test, ayar, SUV, dört silindirli

310 hp! Speedart, dört silindirli Porsche Macan'ı yüzdürüyor

Porsche Macan'da dört silindirli mi?

Sıkıcı! Speedart'ın temel modeli biraz daha hızlı hale getirmek için bazı fikirleri var. Bunu test edeceğiz.

Porsche Macan'ın temel modeli sportif olmanın dışında her şeydir. Zuffenhausen'in en çok satan SUV, yaklaşık 125.000 Euro ile bu dünyaya en ucuz giriş. 400 hp ve daha fazlasına sahip büyük bir V6 biturbo bekleyemeyeceğinizi söylemeye gerek yok.

Bunun yerine, Porsche'de ciddiyetle mevcut Golf GTI'ın motorunu kaputun altına bağladılar. Pek çok modelde kullanılan EA888 Evo4. Macan'da iki litrelik motor 265 beygir güç üretiyor; 1,9 tonda oldukça yazık. Rakamlar neyi doğruluyor: Yüze 6,2 saniye, maksimum 232 km/s. Bu gerçekten çoraplarını düşürmez. Böyle bir trompetteki dört silindir sesi kadar az.

Speedart'ın yapımcısı Björn Striening de aynı fikirdeydi: "Elbette insanlar V6'yı daha çok satın alıyor. Ama ben temele daha fazla spor katmak istedim. Özellikle de motor yeni bir bölge olmadığı için." Yani yeni yüklenen yazılımla GTI motorundan 310 beygir gücü çıkarmak nispeten kolaydı. (Kullanılmış bir Porsche Macan ne kadar iyi?)

Power plus'ın akustik olarak da fark edilebilmesi için Striening, arka kısma kalın bir spor egzoz sistemi vidalamış. Ve optik ve viraj alma için, bir parça folyo, bir dizi 21 inç jant, dişli spor yaylar ve yeni bir tavan spoyleri vardı.


Şimdiye kadar, çok iyi. Ve dört silindirli bir Macan nasıl çalışır? Şu ana kadar yaklaşık 130 kilo daha ağır olan Turbo ve GTS modellerini oldukça komik bulduk, pek gözünüzü korkutmadılar ama bir bakıma sportifti.
Beklenenden daha fazla sportiflik
Ve Speedart otomobilinde ilk kilometrelerde düşündüğümüzden çok daha fazla sportiflik karşımıza çıkıyor. Şasi ile birlikte 265 ve 295 Conti lastikleri inanılmaz miktarda viraj alma eğlencesi sunuyor. Arka ağır dört tekerlekten çekiş her zaman yeterli çekiş sağlar. Ve güzel olan şey: 50 milimetre alçalmasına rağmen konfordan uzaklaşmıyor. Sallanmak veya zıplamak yok, bu gerçekten hala hoş.

Motor söz konusu olduğunda seriyle doğrudan bir karşılaştırmamız yok. Bununla birlikte, 310 hp kesinlikle canlı olarak tanımlanabilir. Tabii ki, şasi çok daha fazla güçle iş görebilirdi, ancak hızla ilerliyor, egzoz sistemi sürüşü özlü müzikle tatlandırıyor.

Tempo 200 sihir değil, ayrıca belirtilen azami hız olan 245 km/s'e uzun bir hızlanma olmadan da ulaşabiliyoruz. 7 vitesli çift kavramalı şanzıman iyi bir iş çıkarıyor, ultra hızlı, kuru, hassas ve net. Gerçek bir manuel modun olmaması çok kötü. Fırlatma kontrolü, sprint testi var.

Egzoz sisteminin başlangıç ​​bloğunda çıtırdaması ve çıtırdaması harika. Duran bir başlangıçtan atlama, o zaman oldukça ılıktır. Elbette, nereden gelmesi gerekiyor? Ancak 100'e gerçekten hızlı bir şekilde, daha doğrusu 6,2 saniye yerine 5,6'da ulaşılır. Macan S (4,6 sn) ve GTS (4,3 sn) için hâlâ çok yer var.
Sıkıcı dört silindirli Porsche SUV yok
Fazla geçiştirmeden: 200'e 24,1 saniye bile hızlı olmaktan başka bir şey gibi gelebilir ama Speedart Macan gerçekten hızlıdır. Sıkıcı dört silindirli Porsche SUV'den eser yok.


Performanstaki artış 2290 Euro'ya değer mi? Kesinlikle evet! Dört silindir eğlencelidir, 1.9 tonla başa çıkabilir ve Speedart görünümüyle bir GTS gibi görünür. Alternatif? 100'e birkaç onda daha hızlı bir S için 20.000 Euro daha fazla. Bu sizin için önemliyse, tamam. Ses açısından V6 modellerinden hiçbir şekilde aşağı değildir.

Her zaman büyük GTS olmak zorunda değildir. Speedart, temel Macan'ı yalnızca birkaç kaynakla nasıl bir atlete dönüştüreceğini biliyor. Boyuna dinamik serilere göre çok daha hızlı, virajlar çok daha eğlenceli.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.