Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
AMERIKAN ARABALAR

Ford F 150 Raptor R 2024

Yüz gerdirme Ford F-150 Raptor R 2024 Ford tüm zamanların en güçlü seri üretim pikapını getiriyor

Yüz gerdirme Ford F-150 Raptor R 2024

2024 F-150 Raptor R, muazzam gücüyle yalnızca tüm Ford modellerini değil, en yakın rakibi Ram 1500 TRX'i de geride bırakıyor. Tüm zamanların en güçlü seri pick-up'ının tacı bu nedenle güvende.

Bu ülkede Raptor, Ford Ranger pick-up'ın dinamik versiyonu olarak biliniyor. Ancak ABD'de Raptor da 14 yıldır daha büyük F-150'yi temel alıyor. O zamandan bu yana, geliştiriciler en üst modeli yıldan yıla daha da geliştirdiler. Ancak "geleneksel" Raptor yalnızca çift şarjlı V6 motorla mevcut olsa da Ford, 2022'de Raptor "R" ile birlikte bir V8 süperşarjlı modeli zaten eklemişti. Bu, tıpkı tüm seri gibi 2024 model yılı için değiştirilecek ve şimdi tüm zamanların en güçlü seri pick-up'ına dönüşecek.

Zaten pek çok Mustang Shelby modelinden tanıdığımız 5.2 litrelik V8, yeni amiral gemisinin dev kaportası altında uğuldamaya devam ediyor. Ancak önceki modelle karşılaştırıldığında emme kanallarının hava akışı ve motor kontrolü optimize edildi. Artık "Predator" lakaplı süperşarjlı V8, maksimum 868 Newton metre tork ile 730 hp (720 ABD beygir gücü) gibi devasa bir güç üretiyor.


Ram TRX veya Lamborghini Urus'tan daha fazla güç

Bu, yeni Ford F-150 Raptor R'nin aynı segmentteki Ferrari Purosangue, Lamborghini Urus veya Ram 1500 TRX'ten (712 hp) daha fazla güce sahip olduğu anlamına geliyor. Ford portföyünde performans söz konusu olduğunda hiç kimse büyük gemiye mum tutamaz. Karşılaştırma için: İlk F-150 Raptor, 5,4 litrelik V8'den 310 hp veya 6,2 litrelik V8'den 411 hp güç elde etti.

Yol performansı söz konusu olduğunda Ferrari ve Lambo'nun hâlâ farklı bir ligde olması gerekiyor. Sonuçta neredeyse üç ton ağırlığında ve 35 inç yüksekliğinde (89 santimetre) lastiklere sahip olan bu pikap, efsanevi Baja çöl yarışlarındaki gibi engebeli ve tozlu yollar için üretildi. İki valfli Fox amortisörleri ve ön tampondaki altı tonluk Warn vinçleri aşırı yükler için tasarlanmıştır.

Küçük görsel değişiklikler

Görsel olarak önceki model zaten son derece dikkat çekiciydi. 2024 Raptor R açıkçası bunu değiştirmek istemiyor. Diğer tüm F-150 modellerinin makyajının köşeli yüzü, en üst modelin yanı sıra V6 turbo muadili Raptor tarafından da benimsenmiştir (galeriye bakın).

Ford, daha önce farklı olarak yeni F-150'yi Almanya'da V6 Raptor modelleriyle birlikte sunmak istiyor. Bunun için Amerikalılar İsveçli bir ithalatçı olan Hedin Mobility Group'u kullanıyor. Üst model Raptor R'nin Almanya yollarına çıkmasına izin verilip verilmeyeceğini ise zaman gösterecek. Trafikteki aksamalara rağmen kesinlikle çok sayıda hayran olacaktır.

Ford, 2024 model yılı için revize edilen F-150 ile Raptor R'yi de sunuyor. Süperşarjlı V8 ve 730 hp gücü sayesinde bugüne kadarki en güçlü seri pikap olarak tarihe geçecek. Bunun Almanya'ya gelip gelmeyeceği, diğer şeylerin yanı sıra mevzuata ve İsveçli ithalatçı Hedin'e bağlıdır. En azından V6 Raptor'u Avrupa'ya getiriyor.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.