Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
FRANSIZ ARABALAR

Testte DS 9: üst sınıf, sedan, lüks; plug in hibrit

DS 9 devlet arabası olmak istiyor.

Dışarıdan gereken her şeye sahiptir, içeride ise savurganlık gösterir. Ama bu bir devlet rolü için yeterli mi?

Fransa Cumhurbaşkanı bir DS 7 kullanıyor. Ancak zırhlı bir SUV devlet aracı olarak uygun mu? Aksine değil. Bir limuzin olmalı. Ve bu neden DS 9 olmasın? 4.93 metre uzunluğundaki lüks yolcu gemisi ile Seine'deki programda hala S-Serisi yok ama kesinlikle bir SUV'den daha ciddi.

Dışarıdan, DS 9 gerçekten iyi görünüyor. Sonsuza kadar uzanan krom şeritli kaput, ciddi görünümlü LED farlar ve dikey gündüz farları ön kısma stil katıyor. Coupé benzeri silüet, 21 inç jantlar ve kapılara gömülmüş kulplar, modern tasarımı ve sportifliği temsil ediyor.

Arkada, petek desenli dar arka lambalar, C sütunundaki konum lambalarıyla rekabet halinde yanıp sönüyor ve böylece gerekli ayrıcalık dokunuşunu sağlıyor.
DS 9'un içi de prezentabl
DS 9, iç mekanda da prezentabl kalır. Orta konsoldaki elektrikli camlar, kapı kilitleri ve park freni, kırık aynalar gibi abartılı bir şekilde düzenlenmiştir. Ek olarak, motor çalıştırıldığında ön panelden yükselen B.R.M.'den bir analog saat. ve krom noktalı hava menfezlerinin çıtaları.


Bildiğiniz "normal" arabalardan tamamen farklı. Ancak bu dışa dönüklük, en geç örneğin dış aynaları ayarlamak için düğme veya anahtar aramak zorunda kaldığınızda can sıkıcı bir hal alıyor. Daha yakından bakıldığında, her şey iç kısımdaki yer paspasları kadar pelüş ve birbirine bağlı görünüyor.
Peugeot 508'e yakınlık
Lüks faytonun sürücüsü de yakından baktığında Peugeot 508'in yakınlığını görünce afalladı. DS 9 sadece kolları devralmakla kalmadı, aynı zamanda kafa karıştırıcı menü yapısı ve eğlenceli temsilleriyle iki adet 12 inçlik ekranı da devraldı. Önce dönen bir prizma, ardından istenen bilgi belirir. Bu olağandışı, ancak etkili değil.


Bir plug-in hibrit olarak DS 9 E-Tense 4x4 360, kısa süreli elektrikli sürüş keyfinin yanı sıra 360 hp sistem performansıyla iyi bir başlangıç ​​vaat ediyor. 200 hp güç sağlayan dört silindirli içten yanmalı motor, şanzımana entegre 110 hp kombine güce sahip iki elektrik motoru ve arka aksta 113 hp elektrik motoru bulunuyor.
Aşağıda itiyor, yukarıda hava eksik
Ve gerçekten de, Fransız lüks gemisi düzgün bir şekilde altını itiyor. 100 km/s hıza bizim belirlediğimiz 6.0 saniyede ulaşılıyor. Ancak üretici tarafından belirtilen 250 km/s'lik azami hızı umut edenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Sekiz vitesli otomatik vitesin her vites geçişinde, gaz pedalına sert bir şekilde basmanıza rağmen dijital hız göstergesi 220 km/s'de kalana kadar bir lastik bant basamaklardan geçerek benzinli ve elektrikli motorları ayırır. Bu gerçek hayatta 360 hp sistem performansı gibi gelmiyor. Tam iki tonluk yük taşınmak istendiğinde yanmalı motor elektrik motorları tarafından terk edilmiş gibi görünüyor.


11,9 kWh pilin izin verdiği tamamen elektrikli menzil bile, gerçek kullanımda üreticinin teknik özelliklerine uymuyor. DS, WLTP döngüsünde 52 kilometre varsayar. Ölçümlerimiz, 140 km/saate varan hızlarda sessizce yayın yapabileceğiniz yalnızca 24 kilometre olduğunu gösterdi.
Tökezlemek, çarpmak, sallanmak
Ve şimdiden şikayet ederken, uyarlanabilir şasi hakkında bir şeyler söyleyelim. Parke taşlarında veya donda tekliyor, enine derzlerde veya alçakta bulunan rögar kapaklarında sert darbeler görülüyor, DS 9 uzun ardışık dalgalarla derinlere dalıyor ve aynı zamanda fışkırıyor. Tüm bunlar, yolcuları dış etkilerle olabildiğince az rahatsız eden zorunlu bir premium şasiden uzaktır.


Bu noktada, Citroën C6 gibi daha az gösterişli selefleri hatırlamak hoşunuza gidiyor. Efsanevi DS gibi, hidropnömatik bir şasiye sahipti ve yolcuları özellikle lüks sürüş konforuyla şımartıyordu. Dolayısıyla DS 9'daki tanrıça gerçekten dirilmiş gibi görünmüyor.
DS 9'da en azından döşeme birinci sınıf. Hem önde hem de arkada kendinizi emin ellerde hissediyorsunuz. Özellikle DS, arka yolcular için isteğe bağlı bir masaj işlevi sunduğundan, bu da sırtı üç farklı varyantta ve güç seviyesinde çok ustaca yoğurur.
2.89 metre uzunluğundaki dingil mesafesi sayesinde arka koltuktaki alan da bir başkana yakışır. Ancak çok uzun olmamalı, yoksa başı göğe değer. Dizler ise her zaman yerini bulur. Ne de olsa baş, uzun yolculuklarda rüyalar diyarında kaybolduğunuzda yan yastıkları da onu tutan ince şekilli bir baş desteğine yaslanabilir. Z sayesinde büyük eşya gözü olan büyük orta kol dayanağına göre.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.