Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

VW ID.7 Pro S

VW ID.7 Pro S: yeni elektrikli VW'de ilk sürüş

VW, ID.7'yi ilk kez yola çıkarıyor.

Nazik dev: 700 km'nin üzerinde vaat edilen menzile sahip VW ID.7

VW, ID.7'yi ilk kez yola çıkarıyor. VW zaten bir fiyat açıklıyor:120.000 Euro'nun altında başlıyor. 

Bu araba soruları gündeme getiriyor: bu bir sedan mı? Ya da daha çok bir SUV? Hayır, o bir Süper Kimlik. VW'nin yeni "7 Serisi", elektrikli amiral gemisi olan ID serisinin kahramanı gibi bir şeye işaret ediyor. Ayrıca uzun bir süre en zarif VW olarak geçecekti. Çünkü olağanüstü bir ağırbaşlılıkla araba kullanıyor, çünkü aynı zamanda güçlü ve zarif bir karaktere sahip.

İşte böyle olur: VW, MEB platformunu (bu, mevcut tüm ID elektrikli otomobiller için teknoloji kitidir) aşırı uzunluğa bağışladı, dingil mesafesini uzattı ve şasiye, pillere ve elektrikli tahrik bileşenlerine sürttü.
286 hp ve 85 kWh ile ID.7 Pro S
En büyük ID arabası artık tahrik tekerleklerine 286 hp veya 545 Newton metre güç sağlayabilir. Akünün önceki 77 net standart kilovat saatine ek olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz 85 kWh (net) ile isteğe bağlı bir akü paketi vardır.

Güçlü: 285 bg ve 545 Nm tork sayesinde ID.7 Pro S, 5,4 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza çıkar.

Motorda, armatürü daha sıkı bir bakır sargı sarar ve daha ince ham madde mıknatısa daha fazla çekim sağlar. Kontrol elektroniği (darbeli invertör) ayrıca daha fazla ısıyı tolere edebilir, bu nedenle daha az kayıpla çalışır. Aynı zamanda VW, ID.7'yi dikkatlice düzeltti ve modernize etti. Kapsamlı aerodinamik hileler, sürtünme katsayısının düşmesine ve menzilin artmasına izin verir.
700 kilometreden fazla WLTP menzili
ID.7 Pro, 600 kilometreden fazla, ID.7 Pro S ise 700 kilometreden fazla yol kat etmelidir - ilk WLTP hesaplamalarına göre tüm vaatler. Açık bir ifade. Tıpkı elektronları olabildiğince çabuk yenileme seçeneği gibi. 200 kW'a kadar bir şarj kapasitesi mümkün olacaktır.Bu şekilde donatılmış bir DC şarj cihazı, pilleri 20 dakikadan daha kısa sürede yüzde ondan yüzde 80'e kadar doldurabilir.

Uzun menzilde beklenmedik bir şekilde rahat bir şekilde çalışırsınız. Çünkü ID.7, ergonomik ödülleri olan ve sofistike bir masaj işlevi içeren mükemmel koltuklarla donatılmıştır. Süspansiyon, ID.7'yi tümsekler ve tümsekler üzerinde temiz bir şekilde salladığı için (yamalar arasında tökezleyen karışık lastikler hariç).
Elektrikli amiral gemisinde bol sürüş keyfi
Çünkü sürücü çok lineer ve dikkatli çalışıyor. Ve çok fazla alan olduğu için. Özellikle arkada, büyük kimlik işleri yarıya indirmiyor. Rastgele düşen tavan kemerine rağmen tepenin üzerinde yeterli alan var (1,86 metre yükseklikte), burada da güçlü hatlara sahip koltuklar sizi rahat ve sıkı bir şekilde destekliyor. Neredeyse üç metrelik dingil mesafesi, diz mesafesine izin veriyor - burada ID.7 gerçekten üst sınıf ve kardeşi Passat'tan üstün (bu arada, ID.7 ile paralel kalacak).

Yeni büyük VW ayrıca sürücüye çok fazla zevk veriyor. Temiz çalışan direksiyon sayesinde, çok az stresle yönlendirilebilir - çalışma kuvvetleri, sıfırlama ve hedefleme doğruluğu, hepsi birinci sınıf. Ve neredeyse 2,3 ton yüksüz ağırlığına ve 4,96 metre uzunluğuna rağmen, yeterince kullanışlı hissettiriyor, titremeden, hassas ve uygun şekilde sessiz çalışıyor.

MEB platformunun önemli bir yan etkisi: Görkemli araba, gücünü arka tekerleklere iletir, bu da hızlı kalkış sırasında uygun çekiş ve sarsılmaz direksiyon kuvvetleri sağlar. Kısacası: her şey mükemmel uyuyor!
Revize edilmiş işletim konsepti
VW, daha önce aydınlatılmamış olan "kaydırıcıların" aydınlatılması ve önemli iklim fonksiyonlarına ekranın alt kısmında kendi çubuklarının verilmesi de dahil olmak üzere - temel olarak yalnızca 12 inç dokunmatik ekran aracılığıyla - işletim konseptini revize etti.

Bununla birlikte, sistem tipik dokunma sorunları gösterir - sürüş sırasında menüleri kontrol etmek için nişan almanız, arama yapmanız ve ellerinizi uzatılmış kolunuzda tutmanız gerekir.

Sürücüler - küçük kardeşlerin temel teknolojisine rağmen - aslında sınıflarda daha iyi, özellikle arkada çok fazla alan ve (VW'ye göre) muazzam menziller olmak üzere çok fazla konfor sunuyor. Çalışma konseptindeki ince dokunuşlar da büyük planör için gerçekten çok iyi.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.