Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Porsche 911 ST

Sonunda BeS/Te: Yeni Porsche 911 S/T böyle sürüyor

Porsche 911 S/T yemekten nefret edenler için değil. Yıldönümü modeli hafif, saf ve saf bir sürüş makinesidir. Bir sürüş raporu.

Çıkış öyküleri – Cadde Haber'in basılı versiyonunu arka sayfalarda tamamlarlar ve sizin ve bizim eşit ölçüde hayal kurmamızı sağlarlar. Orada sıradan arabalara yer yok. Ve yeni 911 S/T de öyle değil. Bu, kağıt üzerinde bile Porsche saflığının zirvesidir.

GT3 RS'nin motorundan 525 hp, 1380 kilogram boş ağırlık, temel araç olan 911 GT3 Touring'den yüzde sekiz daha kısa vites oranına sahip manuel altı vitesli şanzıman.

GT3 motorunun sesi hoş ürpertiler gönderiyor.
Bu kadar sayı oyunu yeter, artık başlayalım. Ve arkadaki atmosferik 4,0 litrelik altı silindirli boxer motoru ateşleyin. Gıcırdayan ve takırdayan tek kütleli volan, 964 Carrera RS'ye akustik bir övgü olduğunu duyuruyor. Bu ses sizde hoş bir ürperti yaratmıyorsa, hemen dışarı çıkmak en iyisidir.

Öte yandan S/T'de ilk metreden itibaren kendimi evimde hissediyorum. Mavi yat test arabasının maliyeti olan neredeyse 300.000 Euro, ergonomik açıdan mükemmel tam çanak koltuklardaki kıçım gibi bilinçaltıma batıyor. Kısa sürede bu sürüş makinesinin bir parçası olacağım. Birinci, ikinci, üçüncü; kısa vites koluyla vites değiştirmek yalnızca bir saniyenin çok küçük bir kısmını alır. Michelin Pilot Sport Cup 2 yavaş yavaş ısınıyor ve yollar virajlılaşıyor. Nişan alın, frenleyin, dönün ve şaşırın.

Direksiyon en yüksek hassasiyeti içerir
911 GT3'ün direksiyonu orta konumda oldukça agresif olsa da, S/T, daha doğrudan direksiyon oranına (15:1) rağmen, çok daha analog, sorunsuz şekilde ayarlanabilir bir direksiyon sunuyor.

İtaatkar: 911 S/T, direksiyon komutlarını anında ve çok hassas bir şekilde uygular; bu, yüksek viraj hızlarında bile güven yaratır.

GT3'ün çift salıncaklı ön aksı, neler yapabileceğini gösteriyor ve ön tekerleklere kristal netliğinde bir his veriyor. Ve böylece S/T, engebeli ve engebeli köy yollarında bile tam olarak gitmesi gereken yere gidiyor. Sonuç: Yüksek hızlarda bile bir kez bile bozulmayan sürüş dinamiği yeteneklerine duyulan muazzam güven.

S/T tüm yarıçapları şakacı bir şekilde takip eder, dar virajlardan yumuşak bir şekilde hızlanır ve arka kısmı İtalyan asfaltına güvenilir ve hafif bir şekilde sapar. Fren mi? Karbon seramiğinden güç dökümü. Şasi, parke taşlarında yavaş hızlarda sadece biraz serttir.Zincirde çekiş olduğu anda, S/T yavaş sinirini atar ve yerle teması hiç kaybetmeden delikler, dalgalar ve eklemler üzerinde güvenle çalışır.


9000 rpm'ye kadar hızlar sorun değil
Ayrıca dört litrelik boxer hayal edilemeyecek yüksekliklere ulaşıyor. GT3'te olduğu gibi, emme, kesme, tik-tak ve trompetlerden oluşan mekanik bir senfoni eşliğinde 9.000'e varan hızlara ulaşılabilir. Duyular için bir havai fişek gösterisi ve iğneyi 5000 rpm'nin üzerinde tutan herkese açgözlü ama çok da zorlayıcı olmayan bir performans sunulacak.

Doğal emişli motorların hayranları için motorun dönme davranışı özellikle bir zevktir. S/T, gazı mutlak bir hassasiyetle alır ve sanki dört litrelik motorun iç kısımlarının hiçbir ağırlığı yokmuşçasına, herhangi bir gecikme olmadan, doğrusal ve uyumlu bir şekilde patlayıcı bir şekilde kırmızı bölgeye doğru döner.
Debriyajı bırakırken debriyajın açılması da benzer bir mekanik gösteri sunuyor ve bu bana kaçınılmaz olarak Carrera GT'yi hatırlatıyor. Debriyaj bırakıldığında hız aniden düşüyor, çok kısa bir süre sessizlik hissi oluşuyor, debriyaja basıldığında ise bu sessizlik tekrar sona eriyor.

Ve böylece S/T viraj üstüne virajı hiç etkilenmeden tamamlıyor ve boğuk ara sprintler, duvarların, göllerin ve Fiat Pandaların arasından geçmek için yola çıkıyor. Direksiyon nadiren birkaç saniyeden fazla düz durur; saf Porsche'nin en çok işe yaradığı yer burasıdır.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.