Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Yeni Porsche Cayenne

Yeni gelecek Porsche Cayenne, büyük ölçüde Taycan'dan tanıdığımız yeni bir iç mekana sahip olacak.

Mevcut Cayenne tipi PO536, 2017'den beri üçüncü nesil olarak piyasada. Spor SUV, VW Grubu'ndaki Bentley Bentayga ve Lamborghini Urus'un da temel aldığı MLB platformuna (modüler uzunlamasına matris) dayanıyor. Lamborghini'de olduğu gibi, SUV da Porsche'de en çok satanlar arasında. Büyük SUV, Zuffenhausen şirketi tarafından satılan tüm araçların yüzde 30'unu oluşturuyor. Şirkete göre Cayenne'in makyajı, otomobil üreticisinin tarihindeki en kapsamlı ürün yükseltmesi. Makyaj, Şanghay Otomobil Fuarı'ndaki prömiyerini kutluyor, ancak şimdiden iç mekanı gösterebiliyoruz.

Ve bu, Taycan e-spor otomobilinden bazı unsurları ödünç aldığı için marka uzmanlarına kesinlikle tanıdık gelecektir. Bunlar arasında 12,6 inç kavisli dijital gösterge paneli ve ön yolcu ekranı yer alır. İkincisi ayrıca Cayenne'de bir video akış işlevine sahiptir. Bunun için Porsche ekstra ekranı, sürücü koltuğundan hiçbir içerik görünmeyecek şekilde engelliyor. Bu nedenle Taycan müşterileri, ilgili bir OTA güncellemesini umut edemezler çünkü Stromer'da onay için ilgili film yoktur. Video içeriği yalnızca araç dururken merkezi 12,3 inçlik ekranda oynatılabilir.

Cayenne makyajında, ön yolcu akış platformu aracılığıyla videoları izleyebilir. Sürücü, zaten Taycan'dan tanıdığımız kavisli bir dijital gösterge grubuna bakıyor.
911 direksiyon simidi ve akıllı telefon soğutması

Kaldırılan Cayenne, direksiyonu Porsche 911'den devralıyor. Artık her zaman direksiyon başında: sürüşü ve şanzımanı 20 saniyeye kadar tam odak noktasına ayarlayan Sport Response düğmesinin ortasında yer aldığı sürüş modu anahtarı. Dokunsal düğmeler ve dokunma öğelerinin bir karışımını barındıran orta konsol yeniden tasarlandı. İkincisi, çevredeki tüm cam yüzeyinin tıklama ve alçaltma ile yanıt verdiği çok fazla basınç gerektirir.

Arkasında şimdi, akıllı telefonlar için kablosuz olarak 15 watt'a kadar güçle mobil son cihaza güç pompalayan endüktif bir şarj beşiği var. Öne çıkan nokta: cep telefonları genellikle bunun sonucunda ısındığından, depolama alanı soğutulur. Pillerini kabloyla şarj etmeyi tercih edenler, yeni Cayenne'in önünde hızlı şarj işlevine sahip iki adet ve arkasında iki adet USB-C bağlantı noktası bulacaklar.

Bu noktada, haklı olarak kendinize vites değiştirme kolunun gerçekte nerede bittiğini soruyorsunuz. Gelecekte, Porsche onu direksiyon simidinin hemen arkasına, dış kaynaklı bir P düğmesine sahip küçük bir topuz olarak yerleştirecek. Bunu zaten Taycan'dan biliyoruz. Yeni düzenin yanı sıra, panjursuz hava menfezleri ve yeniden tasarlanmış kapı panelleri gibi bazı kozmetik değişiklikler de var.

Tamamen yeni farlara sahip Porsche Cayenne

Erlkönig avcımızın vurduğu model, yeni dış tasarımın bir kısmını da gözler önüne seriyor. Sahte kamuflajın gösterdiğinden çok daha düz görünen yeni farlar şimdiden net bir şekilde görülüyor. Çift LED gündüz farları yeni ön rüzgarlıkta hala görülebiliyor ve rüzgarlığın alt bölgesi yeniden tasarlandı.

Yeni Cayenne, her biri dört LED'li HD matrix LED farlara sahiptir. Temel özellikler, şerit aydınlatması, inşaat ve darboğaz lambaları ve uyarlanabilir otoyol uzun huzmesidir. İkincisi, karşıdan gelen trafiğin gözlerini kamaştırmadan 600 metreye kadar bir mesafede parlar ve yanındaki alanlar önemli ölçüde daha parlaktır.

Porsche ayrıca Cayenne'e arkaya yeni bir görünüm kazandırdı. Coupé'de olduğu gibi, plaka paneli bagaj kapağından aşağı tampona doğru hareket eder. Bu, kanat kesmesini değiştirir ve model tanımlaması için daha fazla alan bırakır. Arka lambalar, muhtemelen tamamen yeniden tasarlanacak olan devasa bir kamuflajın altında hâlâ gizli. Kesintisiz ışık bandıyla kalır, burada altında Porsche yazısı ile cömertçe süslenmiştir. Bununla birlikte, makyajdan sonra, yeni Panamera'da görülebileceği gibi, ışıklar biraz daha yüksek ve çamurluğun içine doğru çıkıntı yapıyor.
S E-Hybrid ile ve bir coupé olarak Yeni Cayenne

Panamera'dan bahsetmişken: Yeni Cayenne ayrıca Panamera makyajının yeni birimlerini de alıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, 136 hp elektrik motoru ve 14,1'den 17,9 kWh'ye çıkarılan pil kapasitesi ile 571 hp'ye çıkarılan Turbo S E-Hybrid'deki dört litrelik biturbo V8. Tanınmış E-Hybrid'e ek olarak, 560 hp sistem çıkışına sahip S E-Hybrid şeklinde üçüncü bir plug-in hibrit de var. Saf içten yanmalı motorlar da performanslarını biraz artırır. Motordan bağımsız olarak şasi ve kontrol sistemleri revize edilmiştir. Porsche, yoldaki tipik Porsche performansı, uzun mesafe konforu ve arazi uygunluğu arasında daha da büyük bir bant genişliği sunan yeni bir şasiden bahsediyor.

Bu arada: 2019'dan beri piyasada olan bir coupé olarak Porsche Cayenne'e de aynı zamanda bir makyaj yapılıyor. SUV'un stili burada ilham kaynağı olduğundan, SUV coupé revize edilmiş ön kısım, yeni arka kısım, motor güncellemesinin yanı sıra yeni donanım ve daha da geliştirilmiş bağlantı özelliklerini alıyor.

Porsche, Cayenne'i ömrünün ikinci yarısı için şık kılıyor. Ek olarak, Stuttgart merkezli şirket, en çok satan SUV ve coupé benzerine yeniden tasarlanmış farlar ve yeniden tasarlanmış arka kısım ile birlikte yeni bir ön cephe verdi. İşte en büyük değişiklikler. Makyajın ardından Porsche, motorlar için üçüncü bir plug-in hibrit de sunuyor.

Zuffenhausen merkezli şirket, yeni iç mekanı resmi halk prömiyerinden önce tanıttı. Kavisli dijital gösterge paneli ve yolcu ekranı gibi Taycan'dan birçok öğeyi koruyor. Vites kolu, yeniden tasarlanmış orta konsoldan direksiyon simidinin hemen arkasına doğru hareket eder.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.